Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

Το μπακάλικο της γειτονιάς


Παρόλο που έχει καιρό που έκοψα τον ομφάλιο δεσμό με την madre και τον padre, κάθε λίον καιρό τριγυρίζω στην παλιά μου γειτονιά (παίζει δαμέ background το "θέλω να γυρίσωωω στα παλιάααααα.. εδώ και τώρα... θέλω την παλιά μου γειτονιάαααααα ..για μία ώρα).

Anyway συνήθως έννεν μιαν ώρα.. εν κανένα μισάωρο που γυρίζω στην παλιά μου γειτονιά τζαι συγκεκριμένα στο μπακάλικο, μια φορά τη βδομάδα περίπου. Εν τζείνο το μαγαζί που γράφει έξω supermarket αλλά κάθε άλλο παρά υπεραγορά είναι. Παρόλα αυτά αρέσκει μου η πιο προσωπική επαφή που έχω με τους αθρώπους που δουλεύκουν τζιμέσα.. τζαι εν πειράζει που το Καρφούρ πουλά το Dove 25% πιο φτηνά.. ή που καμιά φορά το cottage cheese που πιάνω εν ληγμένο.. πάντα τα πλάσματα εν πρόθυμα να αλλάξουν οτιδήποτε έπρεπε ναν άσπρο αλλά επήρε μια πρασινωπή απόχρωση στην πορεία.. εχ χε..

Παραθέτω παρακάτω το δέκα-συν-ενα-λογο του μπακάλικου της γειτονιάς..

1. Το όνομα του ιδιοκτήτη συνήθως τελειώνει σε -άκης.. Τζαι να μεν ετέλειωνε, η μέση κοτζιακαρούα εν να τον βαφτίσει με το υποκοριστικό (Γιαννάκης, Κωστάκης, Χριστάκης, Γιασεμάκης.. u got the point).

2. Τα καροτσούθκια εν αγιωμένα τζαι αλλάξαν τα πλαστικά τους χρώμα που τους διά ο ήλιος ούλλη μέρα. Άμα λάχει βρίσκεις τζαι κάτι παλιά του Αθηαινίτη.

3. Βρίσκεις πράματα που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους στον ίδιο πάγκο, όπως βανίλια που βάλεις μες τις κρέμες τζαι noodles ρυζιού .. λόγω έλλειψης χώρου κυρίως.

4. Ο ιδιοκτήτης τζαι οι υπάλληλοι ξέρουν πάντα που είναι τα παμπακούθκια των αυτιών, τα οποία αλλάσουν θέση για ένα παράξενο λόγο κάθε 2-3 μήνες.. μια φορά ήβρα τα κοντά στα cd... Επίσης είναι πάντοτε στη διάθεση σου να σου κουβαλήσουν τα πράματα ως το αυτοκίνητο ενώ επιμένεις ..οι εν εντάξει.. έννεν πολλά.. τζαι βουράς τους να μεν τα πάρουν (εν ήδη δίπλα που το αυτοκίνητο στο τζαι ξυφορτώνουν τα anyway).

5. Η υπάλληλος στο ταμείο που εν συγγένισσα στάντααααααρ του ιδιοκτήτη, σχεδόν πάντα ρωτά σε αν ετέλειωσες τις σπουδές σου.. ακόμη τζαι μετά που 6 χρόνια που ετέλειωσες.. τζαι άμα τις λαλείς ότι δουλεύκεις λαλεί "ααα ναι... είσαι η μεγάλη εσύ..συγχίζω σας κόρη".

6. Η υπάλληλος θωρεί το καλάθι σου τζαι κάμνει σχόλια του στυλ"Τούτα τα κολότζια κόρη εν για γεμιστά.. Μαιρέφκετε τζαι πουτούτα εσείς οι τωρασινές;" "τούτα τα εξωτερικά τα πισκόττα εν τζαι εν καλά άμαν τα αφήκεις έξω που το κουτί τους.. μυρίζουν ταντζιές" "πόσα σαπούνια μάνα μου.. σαν την κόρη μου.. καταλιείτε ένα ποτσίν το λούσιμο" ....τζαι σύρνει ένα τσακρόγελιο αλά Βογιατζάκη.. ενώ εσύ χαμογελάς αμήχανα με μισάνοικτο στόμα.

7. Άμαν εξέμεινες που λεφτά τζαι θέλεις επειγόντως..αλλάζουν σου ένα τσεκκούιν.. μακάρι ναν καλά.

8. Άμμα ζητήσεις τσιγάρα.. ζητάς τα με ένα ύφος σαννα τζαι γοράζεις προφυλακτικά επειδή θωρούν σε τσας ύποπτα τζαι απαξιωτικά.. ενώ εβλέπαν σε χρόνια ολόκληρα να καπνίζεις το βαπόρι απ΄ την Περσία πας τη βεράντα του πατρικού σου.

9. Εν να σου δώκουν αναφορά ότι ήρτεν η μάνα σου, η γιαγιά σου, η θκεια σου πριν λίον τζαι εψουμνίσαν.. τζαι εν να αναπολήσουν κάποτε που εβουρούσες μισοτίτσιρη μες τα χωράφκια της γειτονιάς ..τζαι μάααανα μου.. ήνταλως εμεγάλωσες.. τζαι τωρά ψουμνίζεις για το σπίτι σου.. τζαι πως περνούν τα χρόνια..να βρεις ένα καλό παιδί..τούτα εν βέβαια τυχερά.. τζαι το τελευταίο τονίζουν το επειδή μινίσκεις μόνη σου τζαι είσαι ακόμα ελεύθερη...

10. Εν σου εκάμαν ποττέ κάρτα με πόντους.. γιατί περνούν τους πας της μάνας σου..της οποίας μαζί με άλλους πελάτες ξέρουν που πόξω τους αριθμούς.

+1 Ο ιδιοκτήτης εν να σου δώκει , τάχα στα κρυφά, δώρα των αναψυκτικών τζαι των προσφορών της Κεαν, ακόμα τζαι αν δεν έπιαες ούτε και μία φορά πουτζίνα...


Τι mall και ορφανίδη ακούω ρε παιδιά..


Έσιει καλύτερη ψυχοθεραπεία που το μπακάλικο της γειτονιάς;;;

1 σχόλιο:

Άθεος είπε...

Έχεις γούστο τελικά!
Παράξενο κορίτσι...