Τρίτη 13 Μαΐου 2008

You are what you read


Με αφορμή τον καταιγισμό των email για υπογραφές petition για "αποβολή" συγκεκριμένου καλλιτέχνη από διεθνείς διαγωνισμούς, or whatever, επειδή είχε ένα σκύλο σε εκθεσιακό χώρο ..και τον άφησε να λιμοκτονήσει και να πεθάνει.. τάχα...


Πιστεύκω ότι τούτη η αντίδραση του κόσμου επιβεβαιώνει το ίδιο το έργο του καλλιτέχνη. Ο κόσμος, χωρίς να εξετάσει το θέμα περισσότερο, χωρίς να κάμει μια μικρή έρευνα, εδέχτηκε τούτη την πληροφορία που το δόθηκε χωρίς να αφήσει περιθώριο αμφιβολίας..


Ακολούθησε σαν τον "όχλο" ένα σύνθημα.. όπως ασπούμε γίνεται στη μάππα πολλές φορές..ή σε κάτι ταινίες που δείχνει κάποιους να διαδηλώνουν τζαι πετάσσεται ένας άσχετος τζαι φωνάζει κάτι άσχετο τζαι φωνάζουν το ούλλοι μετά.


Ασπούμε για τις σφαγές σε διάφορα μέρη του κόσμου.. για τους πολέμους που κηρύσσει η Αμερική στην υποτιθέμενη τρομοκρατία.. γιατί εν εγίνηκε τόσο κακό με τα petition?


Εθίγηκεν ο κάθε ζωόφιλος που τούντην ιστορία... που ούτε καν εσυνέβηκε όπως τελικά φάνηκε όπως εκυκλοφόρησε σε ούλλο το κόσμο. Τις σιηλλιάες των αθρώπων που πεθανίσκουν κάθε μέρα που την πείνα αθυμάστε τους; Σαν να μεν πολλοθωρώ petition της UNICEF τωρά τελευταίως να κυκλοφορούν..


Anyway..


Ο Vargas έδωκε σαφές μήνυμα. Προφανώς κανένας από όλους αυτούς τους ανθρώπους εν το έπιασε:


"Είσαι ότι διαβάζεις", και κατ΄επέκταση, είσαι τζαι γίνεσαι τζείνο που δέχεσαι ως αλήθεια που οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης, χωρίς δεύτερη σκέψη.


Ο βλογαράς αυτός τα λέει πολύ εμπεριστατωμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: