Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Τίτλοι και ειδήσεις κυπριακών εφημερίδων το 2030

Να πως φαντάζομαι τους τίτλους και τις ειδήσεις των κυπριακών εφημερίδων σε καμιά εικοσαριά χρόνια από τώρα:

"Έγινε η αποκάλυψη του μνημείου "Ειρήνης και Φιλίας" στο παλαιό χώρο του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας. Την αποκάλυψη έκαναν τα παιδιά της Α΄τάξης του Β' Δημοτικού Σχολείου Μόρφου. Ακολούθησε συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Νέων Κύπρου."

"Η ακρίβεια των ξενοδοχείων δεν κάνει τους Κυπρίους να πτοούνται. Πρώτη η Κερύνεια στις προτιμήσεις όσων επιλέγουν ενδοχώριες διακοπές και για το φετινό καλοκαίρι".

"Στο Νεό Στάδιο Αμμοχώστου θα αντιμετωπίζει η Μεγάλη Κυρία τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο UEFA."

"Πράσινη Πρωτοχρονιά πέρασαν χιλιάδες Κύπριοι στο Καρπάσιο πάρκο στο κέντρο της Λευκωσίας. Η διακίνησή τους στο κέντρο έγινε με ποδήλατα εφόσον οι κύριοι κόμβοι ήταν κλειστοί για τα αυτοκίνητα από το βράδυ της προηγούμενης νύχτας. 'Τα έσοδα από την νύχτα θα δοθούν στον εμπλουτισμό της πρωτεύουσας με πράσινους πνεύμονες', δήλωσε ο επίτροπος περιβάλλοντος."

"Αύξηση των πολιτικών και μείωση των θρησκευτικών γάμων τα τελευταία 5 χρόνια αποκαλύπτει το Κέντρο Στατιστικής της Δημοκρατίας.".

"Η διδαχή των θρησκευτικών δογμάτων θα γίνεται από τη φετινή χρονιά από τις εκκλησίες των. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν προσωπικό θέμα και όχι υποχρέωση του κράτους." δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας. "Οι ώρες του μαθήματος των θρησκευτικών θα δοθούν στο μάθημα Αγωγή Ζωής και Περιβάλλοντος στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και στη 'Κοινωνιολογικά-Φιλοσοφικά θέματα" στις μεγαλύτερες τάξεις γυμνασίων και λυκείων".

"Άρχισε η λειτουργία του σταθμού εξώρυξης πετρελαίου στην Ανατολική Τουρκία. 'Ευελπιστούμε στη μείωση των τιμών των προϊόντων του πετρελαίου για την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης', δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος."

"Οι Η.Π.Α. έτοιμοι να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την Ανατολική Τουρκία. Διαδηλώσεις σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Στη Λευκωσία συνεχίζεται η διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία. Ο πρόεδρος των Η.Π.Α Paul Bush Junior δηλώνει ότι η Αμερική θα προστατευτεί ξανά σε παραμικρή υποψία τρομοκρατίας (ύπαρξης πυραύλων στην ανατολία)."

"Υποτροφίες για Κύπριους φοιτητές δίνει το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης στον τομέα Διεθνείς Σπουδές".

"Δεν θα αφήσουμε φασιστικά ανεγκέφαλα στοιχεία να αμαυρώνουν το όνομα της Δημοκρατίας", δηλώνει η πρόεδρος της Κύπρου, σχολιάζοντας τα υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια που γράφτηκαν στους τοίχους του Προεδρικού Μεγάρου.

"Πρώτο βραβείο παίρνουν 2 Κύπριοι φοιτητές, ο Ναζίρ Χούλογλου από την Πάφο και ο Γιώργος Ευαγγέλου από την Αμμόχωστο, για την εργασία τους στο Διαγωνισμό Τέχνης και Δημιουργικότητας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κουλτούρας και Πολιτισμού για την ταινία μικρού Μήκους με τίτλο 'Η Αγάπη στα χρόνια της Τρομοκρατίας".

...

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες το ψέματα...

Μαρικκού η Λυερή είπε...

Μακάρι.

Diasporos είπε...

αισιόδοξα βλέπεις το μέλλον της γής.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα τζαι να ισιώσει ο νούρος του σηύλλου, οι Αμερική πάλε θα παίζει το τσιβίτζηιν!

Inshallah για τα υπόλοιπα!

Ανώνυμος είπε...

aisiodoksi se vriskw..polla wraia akougontai oulla..proswpiko mou agapimeno i antikatastasi twn thriskeftikwn me mathimata koinwniologikou-filosofikou /mathimata agwgis kai perivallontos.

distixws egw wimai apaisiodoksi ek fisews, alla epidi miloume gia toso makrino mellon de ksereis pote..

Ασυγχώρητη είπε...

Agapitoi filoi, to ksero oti fainountai iperaisiodoxa touta oulla, alla etsi tha ithela na einai ta pramata, etsi mou efkiken simera na ta grapso, epeidi akouo sinexeia kati apeilitika kai ittopathitika minimata stin tileorasi apo taxa mou eidikous kai politikous kai skazo pou mesa mou. Giati en rotoun kai mas pos theloume tin kipro mas? Giati oloi aftoi pou ekaman lathoi en skazoun kai fkenoun kai poupano na mas orizoun, san sigxronoi theoi to pepromeno mas? Giati ipotimoun toso polla ti thelisi tou plasmatos na zei, na oneirefketai tzai na xamogela stin idea mias kaliteris pragmatikotitas? Mipos emeis telika en endiaferoumaste na fkoume dimosia kai na tous poume fkarte faousa tzai LET US BE?

Kai ego cake mou eimai ek fiseos kirios apaisiodoxi.. apla touti en i kipros pou oneirefkoumai na ziso mia mera ... Tzai an den tin prolaboume emeis toulaxiston oi metepeita mas! Polles fores senaria epistimonikis fantasias eginikan pragmatikotita!

I Elpida pethainei panta teleftea! :) As elpisoume oti emeis en na zoume gia na ta zisoume!

Ανώνυμος είπε...

ah well we can all dream for a better place...

an mi ti allo na voi8isoume in the makings of the "better place".

Ανώνυμος είπε...

Και ας ελπίσουμε πως την πεθερά μας δεν την λένε Ελπίδα.

:)

Ασυγχώρητη είπε...

:)

Ανώνυμος είπε...

Έκαμε μου εντύπωση. Όταν εθκιάβαζα το ποστ σου έτσι σε σκέφτουμουν να σκέφτεσαι... Τελικά εν έπεσα έξω!
Όσο για το (μάλλον ειρωνικό) ερώτημα που έβαλες δαμέ αν εν εμείς που εν ενδιαφερούμαστε εγώ είμαι σίουρος για τούτο. Εξάλλου τούτους τους μαλάκες τους πολιτικούς εμείς τους επιτρέπουμε να μιλούν. Να μεν είμαστε όμως αρνητικοί. Εννα ξυπνήσει τσε ο Κυπραίος που εννα πάει.

Πάντως συμφωνούμε στο τι θέλουμε αν τσιαι νομίζω το 2030 που έβαλες εν νάκκον μακριά. Αν γίνει λύση μάλλον πιο κοντινά τα βλέπω τα παραπάνω που έγραψες.

Ασυγχώρητη είπε...

Μακάρι braintrap να γίνουν αύριο που λέει ο λόγος. Αλλά από ότι φαίνεται η πλειοψηφία των Κυπρίων θέλει χρόνο να χονέψει ότι δεν είμαστε one nation under one god. Θέλω να ελπίζω ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός κάθε εμμονής. Η ίδια παστίλια μες το ίδιο στόμα εν διαρκεί για πάντα.

Καλώς όρισες στην μπλογκόσφαιρα.¨)

dokisisofi είπε...

όλα αυτά στην πρωταπριλιάτικη έκδοση βέβαια

Ασυγχώρητη είπε...

protimo tin protomagiatiki ;)

ekkremes είπε...

ehehehehe polla oreo...

Episis enna grafei tziai gia to pollution oti epien panw afou oulloi tora enna gorasoumen 10litra aftokinita SUV's na gemwsoumen tous dromous!

Ανώνυμος είπε...

Εγραψα νέο άρθρο για τον καιρό!
Δυστυχώς,όπως όλα δείχνουν,η θερμοκρασία εις στη Κύπρο δεν πρόκειται να μεταβληθεί σημαντικά, τουλάχιστον μέχρι τη Τρίτη!!

Παρατήρησε και τους χάρτες που παραθέτω! :)

Θα ήθελα να σου το πώ κυπριακά, αλλά δεν μπορώ!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα που το θυμήθηκα είναι δυνατόν να υπάρχει δασκάλα άθεα??????Ποιος θα διδάξει την ηθική στα παιδιά μας, μία ειδωλολάτρισσα????
Εμείς ως γονείς θα προστατέψουμε τα παιδιά μας από τέτοιες επικίνδυνες συναναστροφές... :) :)

Αντιπροσωπευτικά λόγια της κοινωνίας που ζούμε... ε?

Leni είπε...

Λίγο αργοπορημένο το σχόλιο μου, αλλά μόλις απόψε ανακάλυψα το ιστολόγιο σου!

Εκτός του ότι εγέλασα πολλά με πιο καινούρια ποστς σου, ήθελα να πω ότι τούτο το ποστ εν που τα πιο όμορφα που εδιάβασα, έβερ. Έφτιαξες μου το μαυροσκότεινο βράδυ μου.

Εννοείται πως θα ξαναπεράσω! (εν απειλή, ναι) :)

Ασυγχώρητη είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Μου έφτιαξες και μένα το αγουροξυπνημένο πρωινό μου. :)

Leni είπε...

Καλή δουλειά, καλή βδομάδα και κυρίως καλή χρονια..!

Ασυγχώρητη είπε...

Ευχαριστώ πολύ! και σε σένα! :)