Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Αξέχαστες στιγμές στην Πάφο

Στη φωτό: Εγώ, η αππάρα, να καλπάζω ελεύθερη στην παφήτικη άμμον-τσακκίλιν.


Some light strokes from my small trip in the city of Paphos and perichora during Dekapentavgoustos.


Το παναϋριν έξω που την εκκλησία της Παναγίας της Χρυσορογιάτισσας στην Παναγιά. Επερίμενα να καταφθάσει ο Jesus Christ με το μαστίγιο , να μας μαστιγώσει,να μας φωνάξει υποκριτές ,τι κάνετε στο ναό του πατέρα μου και μετά να μας πει ότι μας αγαπά και να μην κρίνουμε ίνα μην κριθούμε, αλλά δεν μας έκανε τη χάρη!


Οι μάντολες (αθάσια-μύγδαλα τσιακουριστά κρατς κρατς καραμελλωμένα) που το παναϋριν της Χρυσορογιάτισσας. Εξίασα τες σπίτι της φίλης μου.. Προφανώς εν "ξέχαστες" αντί "αξέχαστες" ασυγχώρητηηηη..

Η ταπελλούα όλα 2 ευρώ στο καζαντί. Τα δώρα: γύψινοι αετοί, χορεύτριες ινδές, μικρά ομοιώματα πηγαδιών. Διλήμματα!


Ο γύψινος αλλά βαμμένος αετός που εκέρδισεν ένας γνωστός της φίλης στο καζαντί. Είπεν εν να τον βάψει άσπρο τζαι θα τον βάλει πας την κολώνα του σπιθκιού κοντά στη φοινιτζιά (bonus τα αλληλοκουντήματα με τη φιλενάδα και η προσπάθεια αυτοσυγκράτησης να μεν φυρτούμεν που τα γέλια όταν μας το ανακοίνωσεν, plus οι μετέπειτα τύψεις ότι επεριπαίξαμεν το γούστο του πλασμάτου και η συζήτηση για την αισθητική, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας).


Ο ουρανός στο βουνό.. καθαρός και γεμάτος αστέρια (που τη Λευκωσία εν φαίνουνται ότι εν τόσα).


Η κουγκά στη βεράντα ως τις 2 π.μ, με την μάμμα της φίλης να μου δια συμβουλές (να ζερώνεις χωρίς να κατεβάσεις πίντες, είπαμεν σιήλιες φορές να θωρείς τις φυλές που κατεβάζει ο άλλος, etc etc.)


Η σούβλα η παφήτικη, τα σουβλάκια τα παφήτικα, οι σιεφταλιές οι παφήτικες..Πολλά ωραία αλλά νομίζω εν έφαα τόσον κρέας μαζεμένο ούλλο το καλοκαίρι και την άνοιξη μαζί. I am considering on going vegan! Ειλικρινά όμως!


Η παραλία δίπλα που το Άνασσα στο Λατσί. 'Εμμορφηηη..


Το τσακκίλιν τζαι οι mega ρότσες στη θάλασσα αντί η άμμος (remember next time to buy beach shoes).


Οι μπανανιές της Κισσόνεργας. Πολλές...


Οι πουρούες στις στροφές του δρόμου.


Η υγρασία που εδίαν ένα all-day-natural-wet-look στα μαλλιά μου (επήρα τζαι αφρούς τζαι τζέλια τζαι στεγνωτήρες..έτω είχα τα κότσον ούλλη μέρα) και το υγρό μέικ-απ που παρέμενε υγρό και μετά την εφαρμογή του στα μούτρα μου.


Το ότι τουλάχιστον το φραπέ μπορείς να το παραγγείλεις στα ελληνικά ακόμη! cooool (frape miso miso sketto please).


PRICELESS HIGHLIGHT:


Η απάντηση του σερβιτόρου σε καφέ όταν του επαράγγειλα σόδα, (προφανώς με λευκωσιάτικη φωνή που ανεβαίνει την κλίμακα προς το τέλος εσυμπέραναν οι παφίτες φίλοι):

"Μια σόδα;" ---> "Ναι! Υπάρχει."


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

eperases omorfa diladis, xairomai..koita asigxwriti..oi aksies kai nomoi aisthitikis ontws einai polloi kai sxetikoi, etsi prepei na sevomaste to proswpiko gousto tou kathe anthrwpou, o opoios allwste exei xrwmatistei apo diaforetikes empeiries, aksies, blah blah..ta agalmatouthkia aetwn, nanwn, xionatis, liontariwn, prepei na apagoreftoun apo to kratos. Telos.

Ασυγχώρητη είπε...

Επέρασα πολύ ωραία ναι :) μακάρι ναν καλά η φιλενάδα και η οικογένεια της εγυρίσαν με παντού! χαχαχαχα! επερίμενα την αντίδραση για τον αετό!

Diasporos είπε...

niiiiiice

η πάφος και οι περιοχές που περιγράφεις εν που τες λλίες σχεδόν απείραχτες που εμείναν.

btw
επηρέασεν με ο αετός σου, έβαλα τον στο μπλόγκ μου -έφκηκεν μου άλλωσπος όμως

Ασυγχώρητη είπε...

γιαυτό μαρέσκει η Πάφος διάσπορε.. ακόμα έχει μέρη που μπορείς να τα πεις "αγνά".. ο αετόοοος πεθαίνει στον αέεεεερααα.. άσχετον αλλά μιαν τζαι επιάμεν τους αετούς:P

Ανώνυμος είπε...

λατσί...ήβρετε κανα τόπο με καλό ψάρι???

Ασυγχώρητη είπε...

όι ρε δεν το ψάξαμε το θέμα..βασικά εν είμαι του ψαριού ιδιαίτερα.. τρώω μόνο καλαμαράκι, κάβουρες, γαρίδες τηγανητά :P

κι αγνάντευε... είπε...

Όντως στο βουνό φαίνονται καλύτερα τ' αστέρια - το ίδιο και η πανσέληνος! Άμα έμενες μέχρι και τη νύχτα της έκλειψης, θα ενθουσιαζόσουν!

Ασυγχώρητη είπε...

κι αγνάντευε την ώρα της έκλειψης έβλεμα CSI New York.. εν είδαμε ειδήσεις ότι εν να είχε έκλειψη δυστυχώς :P