Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Για τα βιβλία

Εσιει λίες μέρες που θέλω να μιλήσω, λαλώ μεν πεις τίποτε Ασυγχώρητη, μεν πεις, συγκρατήθου, έτσι είναι ο κόσμος εν ξέρει γιατι εν έμαθε ποττέ να ψάχνει παραπάνω που τζείνο που του διούν να φάει.. Μεν πεις τίποτε ούτε του τοίχου μεν μιλήσεις.. Απλά εν να νευριάσεις και ο νούρος του σιήλου εν ναν 90 μοίρες πάλε...

Η ανάρτηση αυτή γράφεται μετά από παρακολούθηση του πρώτου δεκάλεπτου του δελτίου ειδήσεων σε 4 κυπριακά κανάλια και τη φλέβα πας το μέτωπο μου να πάλλεται επικίνδυνα.

Δεν θα σχολιάσω ως εκπαιδευτικός, ούτε ως τέως μαθήτρια του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Δεν θα σχολιάσω ως πολιτικός συντάκτης, ούτε ως εκπρόσωπος συγκεκριμένου κόμματος και ιδεολογίας.

Ούτε θα σχολιάσω τον Ομήρου, τον Κουτσού τζαι τον άλλο του συναγερμού το φιλόλογο που λέει ότι η εκπαίδευση μας πρέπει να έχει ελληνοκεντρικό χαρακτήρα (εννοείται ότι όλοι αυτοί τηλεμεταφέρονται μαζί με τον Λάζαρο Μαύρο κάθε πρωί σε άλλο παράλληλο σύμπαν με τους έλληνες επαναστάτες το 1821, και εκάστοτε στην ελληνιστικήν Αίγυπτο του Πτολεμαίου, στρατηγού του Μέγα Αλέξανδρου).

Είναι αρκετό να κάτσω ως ένας απλός άθρωπος που κάθεται μπροστά που την τηλεόραση να δει "ειδήσεις" για να καταλάβω αν η εκπαίδευση εκατάφερε να αλλάξει το νου του Κυπραίου προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια.

Απαντήσεις πολιτών στο δρόμο σε ερώτηση δημοσιογράφων για αλλαγή και προσθήκη κεφαλαίων στα βιβλία της ιστορίας που αφορούν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα:

"Ενεν καλά. Εν να αλλάξουμε την ιστορία μας τωρά τζαι να πάει. Αφού εν πειράζει κανέναν" (ναι φυσικά είναι η νοοτροπία του να αγνοείς την ύπαρξη ενός ανθρώπου που διασταυρώνει το δρόμο και πατάς τον με το αυτοκίνητο, για σένα δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει ποτέ, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά).

"Όι ένεν σωστό. Ήντα εν να μας γράψουν ακόμα λίον το επιχείρημα της Τουρκίας ότι η εισβολή ήταν ειρηνική επιχείρηση" (προφανές θύμα -ηθελημένα η μη- παραπληροφόρησης, μη ενδιαφέροντος για το τι ακριβώς θα αλλάξει, ακούει Λάζαρο Μαύρο και σηκώνεται η τρίχα του και φουσκώνει τα στήθη του από περηφάνεια και γενικά ο μέσος ημιμαθής Κυπραίος).

Μόνο μια μιτσιά που την έκοψα 13 χρονών είπεν:
"Ναι είναι καιρός να έρθουμε σε επαφή με την ιστορική πραγματικότητα για τους τουρκοκύπριους. Ήταν καιρός να αλλάξουν τα βιβλία".

Εν να μου πεις..Μα εν τα βιβλία που αλλάζουν τον κόσμο;

Να σου πω..Άμα εμεγάλωσες σε μιαν οικογένεια που που τον τζαιρό που εγεννήθης λαλεί σου ότι η Γη εν κενή στο εσωτερικό, πόσον χρονών εν να γίνεις για να ανακαλύψεις ότι ένεν έτσι, ειδικά άμαν εν θκιαβάζεις ή εν σου το πει κανένας; Άμα εμεγάλωσες σε ένα περιβάλλον που σου λέει ότι ο ο άνθρωπος έζησε μαζί με τους δεινόσαυρους, και το εκπαιδευτικό σου σύστημα εν έχει ούτε και μία αναφορά για τη θεωρία της εξέλιξης, πώς εν να μάθεις ότι έτσι πράμα εν εσυνέβηκεν ποττέ.

Στις 10 του μήνα εν να λειτουργήσει ο επιταχυντής του CERN για να αναπαραχθούν οι συνθήκες με τις οποίες ακριβώς εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μετά την Μεγάλη Έκρηξη έδωσαν τα πρώτα συστατική του Σύμπαντος. Μιλούμε για ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που θα δώσουν πληροφορίες για το σημείο "έναρξης" της ύπαρξης αυτών των δύο χεριών που γράφουν αυτά τα γράμματα σε αυτόν τον υπολογιστή σε αυτόν το διαδικτυακό χώρο. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΡΦΑΛΙΑ ΜΑΣ!

Ήμουν πριν λίες μέρες στη Λήδρας. Κάπου εκεί κοντά στο "πέρασμα" έβγαζα κάποιες φωτογραφίες. Σχεδόν δίπλα μου ένα τετράχρονο αγοράκι ερώτησεν τον παπά του δείχνοντας προς το Βορρά "Παπά, εν εκεί που είναι οι παλιότουρκοι;". Εχαμογέλασεν και έκαμε του pat on the head. Εγύρισεν μετά και έπεσαν τα μάθκια του πάνω στα δικά μου. Ένιωσε ντροπή.

Ντροπή γιατί ξέρει και αυτός, και όλοι οι άλλοι που συνεχίζουν να καλλιεργούν το εθνικό μίσος απέναντι σε ένα μπαμπούλα που του σύρνουν μες το στόμα του όλα τα "αλλόδοξα" και "αλλοεθνή" γένη, ότι στα μωρά μπορείς να λαλείς ψέματα για χρόνια, μια μέρα όμως εν να ξυπνήσουν και εν να ζητήσουν το λόγο για την άγνοιά τους.

Ελπίζω τα βιβλία, όχι μόνο της ιστορίας, αλλά και ολόκληρο το Αναλυτικό Πρόγραμμα, να αλλάξουν για τούτον ακριβώς το λόγο. Αν δεν μαθαίνουν που τους γονιούς τους που μεγαλώνουν στην άγνοια και την άρνηση, να τα μαθαίνουν που ένα βιβλίο, αφού ακόμα και οι δάσκαλοι τοποθετούνται μπροστά που ένα απόσπασμα έτοιμο να τους πυροβολήσει, ακόμη και με την υπόνοια ανατροπής της εθνικοθρησκευτικής φρενετικής αμφαλοσκοπιστικής λατρείας του παρελθόντος . Τουλάχιστον τωρά ο δάσκαλος εν να έχει το επίσημο βιβλίο για να τη δώκει πας τη κκελλέ του καθενού που αμφισβητεί το ρόλο του στην διδασκαλία της πραγματικότητας, και όχι της μανίας της καταδίωξης και του φόβου της "εθνοκάθαρσης".


ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑΑΑΑ ΕΕΕΕΕΕ! Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 10 ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ 5 ΜΑΥΡΟΑΣΠΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΚΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΕΦΥΓΕΝ ΚΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ!

ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ!

ΕΤΣΑΚΡΙΣΕΤΕ ΜΑΣ !



Αμα πια.. Τα πα και ξαλάφρωσα!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o epitaxintis tou CERN ti sxesi eshei me to vivlio tis istorias tou dimotikou stin kypro?

Telospanton.. An den diorthosoume prwta ta en oikw den tha mporesoume na asxolithoume me to ti ginete ston ypoloipo kosmo. Kai touta oulla pou parousiazonte stis eidiseis entaksei en lio polla geloia alla exoun je jina ti simasia tous...

Kai oson afora to ethniko provlima kai to oti dithen kalliergeitai misos kai moumple moumple.. Prin 34 xronia empikan eskotosan xiliades kyprious, ekapsan ta spitia kai tis ekklisies mas, ekouvalisan 100 000 epoikous, eviasan tis gynaikes mas kai twra 34 xronia meta shifkoume tous je theloume jiallo.. E sygnwmi alla etsi einai..

Den exw tpt me tous tourkokyprious alla eseis oloi pou nomizete oti mas agapoun posous tourkokyprious eidete na vgenoun na poun 'Nai to spiti pou menw twra mesa en diko sas, elate na to piasete'.. Je sto katw katw tin eukairia gia lysi eixame tin je to monadiko komma pou eipe Nai en to komma to opoio emmesws plin safws katigoreis pio panw gia kalliergeia misous.
Kai twra vouroume.. Alla entaksei etsi mas emathan na laloume ..

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως ΓΙΑ ΕΣΑΣ η ΙΣΤΟΡΙΑ εν αλλαζει, ουτε "διαμορφωνετε" συμφωνα με τη δικη σας προπαγανδα για "φιλια" με τους ΠΑΛΙΟΤΟΥΡΚΟΥΣ. Η ιστορια εν τζιαμε τζαι λαλει τι εγινε το και εσεις οταν την διαβαζεται πρεπει να νιωθετε ντροπη για τις μαλακιες που λαλειτε περι φιλιας με τους τουρκους.
Η νεολαια της Κυπρου αρχισε να ξυπνα επιτελους. Θα δειτε συντομα τη δυναμη μας. Κατω τα χερια απο την ιστορια μας.
ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ.

Μακαρι να γινει "λυση" ομοσπονδιας να ζησετε επιτελους μαζι με τα αδελφια σας να σας γαμουν καθε μερα μπροστα τζαι πισω ΑΔΕΛΦΙΚΑ!!

Ασυγχώρητη είπε...

Αναφερόμενη στον επιταχυντή του CERN ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν και άλλα πράματα σημαντικά στον κόσμο. Τελοσπάντων..Ανώνυμε πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα εν οίκω; Δηλαδή οι αδικίες και τα καλά που συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο δεν πρέπει να έχουν και αυτά την προσοχή μας; Νομίζω το λάθος μας είναι ακριβώς ότι ασχολούμαστε ΜΟΝΟ με τα εν οίκω στην Κύπρο. Αν εδιούσαμε και λίγη προσοχή στον έξω κόσμο, ίσως το κυπριακό να ήταν λυμένο ως τωρά.

Είπα το και σε άλλες περιπτώσεις. ΝΑΙ, στην Κύπρο έχουμε πρόβλημα κατοχής. ΝΑΙ, η Τουρκία αδίκως βρίσκεται στην Κύπρο. ΝΑΙ πρέπει να αποσυρθεί ο στρατός της και ΝΑΙ δεν έχουν δικαίωματα πάνω σε εδάφη άλλης χώρας. Και ναι εσυμβήκαν όλα τα κακά που μπορούν να συμβούν σε ένα πόλεμο. Αλλά μήπως ξεχνάς τι επροηγήθηκε της εισβολής; Το πραξικόπημα; Οι εντολές εθνοκάθαρσης των "αλλότριων" και των αριστερών; Συγνώμη αλλά έτσι είναι.

Και ποιος σου είπε ότι εγώ νομίζω ότι μας αγαπούν οι Τουρκοκύπριοι; Είπα εγώ ότι αγαπώ κανένα ή εν αγαπώ; Γιατί εσύ πιστεύεις ότι ο κάθε Ελληνοκύπριος αγαπά σε και θέλει το καλό σου; Εν θέμα αγάπης ανώνυμε και συμπάθειας ή θέμα να λέμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους; Εμείς είμαστε κούπες άπανες; Αυτό ακριβώς σημαίνει να μεγαλώνεις βλέποντας με το ένα μάτι μόνο, ή και καθόλου.

Εν εκατηγόρησα κανένα συγκεκριμένο κόμμα. Ξαναθκιάβασε προσεκτικά τι έγραψα ανώνυμε για τους πολιτικούς και ποιους ανέφερα. Το μίσος καλλιεργείται και εκτός κομμάτων by the way. Αν νιώθεις ότι εμμέσως κατηγορώ το κόμμα στο οποίο εσύ πιστεύεις ότι ανήκεις, μην μπαίνεις στον κόπο να καλύψεις τις οποιεσδήποτε τύψεις που μπορεί να νιώθεις για τα έργα των ηγετών του κόμματός σου. Το πρόβλημα των κομμάτων και τα παιχνίδια που παίζονται για την ισχύ τους εν γενικό κακό κατά την άποψή μου. Εν να δούμεν στο επόμενο δημοψήφισμα τη στάση τους.



Ανώνυμε 2 εν θα σχολιάσω τι είπες. Εθκιάβαζα τα πας τα θρανία του γυμνασίου όταν ήμουν 13.

Ανώνυμος είπε...

Den eipa oti anikw se kapio komma.. Aplws den mou aresei na vgenoun kapioi (oxi aparaitita esy) kai na katigoroun atoma apo kapia parataksi gia kalliergeia misous kai dixonoias apo ti stigmi pou autoi eixan ypostiriksei tin lysi (kali i kaki) kai oi men tin eixan polemisei me kathe meso dynato..
Auto einai ypokrisia i akomi kai afeleia.
Kai nai kserw oti den eimaste kouppes apannes kai oti den einai ola aspro kai mavro.. Kai nai kserw to oti en me agapoun oloi oi Ellinokyprioi (sygkekrimena eshei kapion pou tou etripisa ta lastixa ennomizw na me sympatha idietera) alla den itan touto to point mou.

Eshei kapious pou to epiran sto allo akro, pou kamnoun syllalitiria filias k epanenwsis ktl.. alla autoi einai oi idioi pou stis 15 iouliou kykloforoun me fanellakia 'den ksexnw tin prodosia/praksikopima' kai katigoroun osous elavan meros sto praksikopima (oi opoioi eite einai nekroi i 80+ xronon)..
Auto den einai ypokrisia? Apo ti mia na dilwneis proodeutikos kai oti vlepeis to mellon kai mia kypro enwmeni kai den kserwgw ti allo apostithizeis kai apo tin alli na katigoreis ton ypoloipo miso pli8ismo tis kyprou gia gegonota pou eginan prin dekaeties?

Den lew oti oi de einai arnakia kai oti exoun kanei ligotera (mporei na ften kai parapanw).. Alla wspou allilokatigoroumaste gia pragmata ilithia kai autonoita den tha mporesoume na asxolithoume me tipota allo ektos ta en oikw..

Makari na paei kala i sygkrousi netroniwn sto CERN kai na anakalypsoun ti pige lathos kai dimiourgithikan oi Kypreoi!
Filika

Ασυγχώρητη είπε...

Ανώνυμε το point της ανάρτησης αυτής ήταν ότι δεν ασχολούμαστε με την ουσία του θέματος όσον αφορά στα βιβλία. Ο καθένας το πειν του τζαι το ξειν του. Εσιει πλάσματα όπως ο πιο πάνω ανώνυμος που νομίζουν εν να νομιμοποιηθεί και εν να δικαιολογηθεί η τουρκική εισβολή που τα βιβλία. Που βάλουν στο ίδιο σακί Τούρκους και Τουρκοκύπριους και λένε όσους θέλουν να ζήσουν σε ολόκληρη την Κύπρο Τουρκαδερφούς και για γαμήσια και τα λοιπά ηλίθια. Η παραπληροφόρηση που λέγαμε; Η πλύση εγκεφάλου; Τα ττοπουζοεπιχειρήματα τους;

Πολλοί από αυτούς που εσυμμετήχαν στο πραξικόπημα είναι ηγετικά στελέχη κομμάτων αν δεν έχεις υπόψην σου που πιστεύω πως έχεις! Και αυτοί που έφυγαν από τη ζωή δεν ανέλαβαν ποτέ την ευθύνη τους. Αναμένουμε από αυτούς που ζουν να το κάνουν, αν και τωρά και εκείνοι αθυμηθήκαν το επιχείρημα του να είμαστε ενωμένοι για λύση και να βλέπουμε μπροστά, οσάν και πρέπει να διαγράφουν ατιμώρητα τα ατωπήματά τους. Ας εζητούσαν τουλάχιστον μια ΣΥΓΝΩΜΗ. Να αναγνωρίζαν το λάθος του. Και εγινήκαν εγκλήματα και ΠΡΙΝ το πραξικόπημα αν δεν έχεις επίσης υπόψην! Αλλά αυτό που θα γίνει είναι ότι όταν πεθάνουν οι γενιές αυτές εν να απολογηθούμε εμείς εκ μέρους τους, τα παιθκιά τους δηλαδή για τζείνους, όι γιατί φταίμεν, αλλά γιατί εν το σωστό! Εν ζητούμε συγνώμη που την Τουρκία, ζητούμε συγνώμη που ούλλους τους Κυπραίους για την κατάσταση της Κύπρου.

Τι εννοείς είναι υποκρισία να ζητούμε να αποδωθεί δικαιοσύνη για πράγματα που εσυνέβηκαν πριν δεκαετίες; Να αντιμετωπίσουμε δηλαδή την εισβολή με την ίδια λογική; Να σταματήσουμε να ζητούμε τα δίκια μας εφόσον εσυνέβηκεν και αυτή πριν δεκαετίες; Δεν είναι θέμα αλληλοκατηγοριών και υποκρισίας αγαπητέ ανώνυμε. Είναι θέμα δικαιοσύνης! Εγινήκαν τόσα εγκλήματα πριν την εισβολή εναντίον Κυπρίων από Κύπριους, και κανένας εν εδικάστηκε ποτέ για αυτά; Δηλαδή για "εμάς" η δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Το να σχολιάζω όσα βλέπω να λεν πολιτικοί και πολίτες εν σημαίνει ότι τους μισώ ή τους κατηγορώ με την έννοια που το αντιλαμβάνεσαι εσύ. Άμα θεωρώ ότι κάποιος λαλεί μαλακίες εν να το πω, ευτυχώς έχω ακόμα το δικαίωμα να μιλώ ελεύθερα.

Μακάρι ανώνυμε μου οι συγκρούσεις του CERN να είναι οι μόνες που θα βλέπουμε στο μέλλον και όχι μόνο στην περίπτωση της Κύπρου. Πραγματικά, όλα όσα λέω είναι επειδή με κόφτει για τούτο το "λάθος" που ονομάζεται Κύπρος. αν δεν με έκοφτε εν θα εσχολίαζα ποττέ. Όπως και εσύ.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Koitakse.. Diki mou gnwmi einai oti osoi vriskonte stin eksousia twra kai einai kai ypeuthinoi gia oti synevise prin 40 xronia den prokeitai na zitisoun sygnwmi.. Milisa me atoma pou elavan meros se oti progithike tis eisvolis kai katalava oti den tha zitisoun sygnwmi gia ton aplo logo oti ekeini tin epoxi ekanan oti nomizan pio swsto. Alla stin prokeimeni periptwsi dystixws/eutixws o skopos den agiazei ta mesa kai ypostikame tis synepeies. Thymame sygkekrimena ta logia kapiou pappou pou otan ton rwtisa gt ekanan oti ekanan mou apantise 'Mas anagkasan..Den eixame alli epilogi'.. E twra ti na peis se autous tous anthrwpous? Fysika autoi mporei na pei kapios oti itan ta afeli pionia autwn pou vriskontan stin eksousia alla telospanton..

To thema einai oti dikaiosyni den tha apodothei pote oute gia ton ena oute gia ton allon, opws den apodidete pote se paromoia zitimata ana to pagkosmio. Zoume se ena kosmo dieftharmeno kai auto den to vlepw na allazei syntoma para tin filotimia kai tis prospatheies arketwn.

Den thelw na mpw sti diadikasia na sizitw ti egine prin tin eisvoli giati einai sizitisi me polla adieksoda kai gkriza simeia..
Alla min perimeneis oti tha sou zitisei kapios sygnwmi i oti tha kataliksei kapios sti fylaki (tote tha kataligan oloi oi 60+ politikoi tis kyprou sti fylaki)

Kai akomi an kapote zitisei i epomeni genia sygnwmi apo tous Kyprious, e kai ti egine? Me ta logia den ginetai tipote.. As min kryvomaste pisw apo to daxtylo mas.
To oneiro mias enwmenis kyprou apexei polla akomi apo tin pragmatikotira (giauto kai einai oneiro).
Giati gia na kataferoume na sizisoume me tous tourkous (giati oi perissoteroi tha einai tourkoi pleon) tha prepei na mporoume sizisoume kai anametaksy 'mas' kai na apodextoume o enas ta sfalmata tou allou ..

(Sygnwmi an kapou faskw kai antifaskw anamesa sta posts )

Anw kanei me kai exoumen kai douleies! :

Filika

Ασυγχώρητη είπε...

Όλες οι καλές και οι κακές προθέσεις ξεκινούν από μια ιδέα. Τότε τα λόγια ανώνυμε έχουν σημασία, έστω και μια συγνώμη εκεί που υπήρχε το μηδέν, ακόμη και αν αργούν να γίνονται έργα.

Επανενωμένη Κύπρος μπορεί να φαντάζει ως τέτοια ουτοπία για όσους θέλουν να έχουν και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Κάποτε στην Κύπρο είχαμεν και τα δύο. Αλλά έφαν μας η απληστία. Και τα λάθη πληρώνονται σε αυτή τη ζωή. Με πολλούς τρόπους. Ήδη πληρώνουμεν τα και εμείς που εν τα εκάμαμεν.

Ίδωμεν.

Diasporos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Diasporos είπε...

Μόνο αποχτώντας -μετα κόπων- ιστορική αμνησία μπορεί κάποιος να πάει μπροστά στη ζωή. Το σήμερα πρέπει να το ζούμε ολόφρεσκο, χωρίς το βάρος του χτές. Ιδαλλιώς ή μοιρολατρίαν γεμίζουμε, ή ριάλλια την πούγκα μας για να μας φύει το τραύμα.

Ασυγχώρητη είπε...

Λιτός και απέριττος φίλε διάσπορε! Μου θύμισες την αμερικάνα την καθηγήτρια μας που εκάμναμε Conflict Resolution στο μάστερ. Ελάλεν μας βέβαια για να επανέρθει λήθη και μετέπειτα ισορροπία μεταξύ των συγκρουόμενων-και όχι αμνησία- πρέπει πρώτα να παραδεχτούμε τα λάθη μας. Αν δεν τα παραδεχτούμε κάμνουμε διακανονισμούς τις πούγκας και όχι της ουσίας.

Αχ..

Diasporos είπε...

το μυστικό της ήρεμης συνείδησης (εθνικής και προσωπικής) και της ζωής χωρίς κολλήματα του εγωισμού, είναι η παραδοχή των λαθών. χωρίς αυτή είμαστε καταδικασμένοι να επαναλαμβάνουμε όχι μονο τα δικά μας λάθη αλλά και των προγόνων μας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ σταναθεμα ανεφερα οτι υποστηριζω καποιο κομμα στο ποστ μου?? Κανενα κομμα δεν με εκφραζει και φυσικα κανενα κομμα δεν ειδα να λαλει τουτα που λαλω ουτε καν το κατα τ'αλλα "πατριωτικο" κομμα "την πατριδα ουκ ελαττω παραδοσω"-σκατα στα μουτρα τους. Αλλα εσεις τα κομματοσκυλα εχετε τουτη την ταση με οποιον μιλατε να νομιζετε οτι και εκεινος ειναι κομματικοποιημενος. Σορρυ αλλα εγω δεν ειμαι αρνι κανενος.
Καλα σας τα ειπεν ο Αρχιεπισκοπος, ο μονος που τολμα να μιλα ακομα για την Ελληνικοτητα της παιδειας μας.
Δεν φταει η παιδεια που δεν "επαναπροσεγγιζομαστε" με τους τουρκους και αυτο το ξερει πολυ καλα ο Προεδρος σας απλως βρηκε την ευκαιρια που εψαχνε τοσο καιρο να αλλοιωσει την ιστορια μας και την Ελληνικη μας παιδεια γιατι ξερει ποσο σημαντικη ειναι για εναν τοπο.
Θα γινουμε οπως μας θελετε...χωρις ιστορια, χωρις γλωσσα, χωρις πολιτισμο.

Ασυγχώρητη είπε...

Συγνώμη παιδιά, οι ανώνυμοι να πιαν ενα ψευδώνυμο γιατί συγχίζουνται. Εσύ ποιος ανώνυμος είσαι; Ο "να σας γαμούν οι Τούρτζιοι"; Γιατί ένεν σε σένα που αναφέρουμουν στην απάντηση που έδωκα. Απευθυνόμουν στον πρώτον ανώνυμο.

Ο καθένας όπως και όποιος θέλει είναι. Έχεις και εσύ το σύνδρομο της καταδίωξης. Τηλεφώνα του αρχιεπισκόπου, κάποια υποτροφία εν να σου δώκει να σπουδάσεις Θεολόγος στο Αριστοτέλειο νομίζω. Όι τίποτε άλλο, για να λαλείς τις συνομωτικές καταδιωκτικές εθνικιστικές απόψεις σου με τη βούλα και το πτυχίο. Μπορείς να συνεχίσεις να βρίζεις επίσης, έχω ειδικό ιστότοπο στη σελίδα, εν ψυχοθεραπευτικό.

Ευχαριστώ.