Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Happy Stress-day?



Κάθε χρονιά έτσι καιρό, πιάνει με μια ψιλο-μελαγχολία και ένα άγχος. Καταλαβαίνω ότι οφείλεται περισσότερο στην επιστροφή της κουραστικής καθημερινότητας και στην αλλαγή του καιρού. Μετά όμως το πάρτυ-ζωή της φοιτητικής φάσης που έφερε τη ρουτίνα της δουλειάς, άρχισα να πιστεύω ότι η μελαγχολία μου και η γερή δόση άγχους "χωρίς λόγο", οφείλεται στο γεγονός του ότι κοντεύκουν τα γενέθλια μου. Και εξηγούμαι:


Γενέθλια κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής:

Πρόβλημα: Που θα τα γιορτάσω; (όλοι οι καλοί χωράνε και παντού)


Γενέθλια μετά τη φοιτητική ζωή:

Πρόβλημα: Πού θα τα γιορτάσω, ποιους θα καλέσω, να καλέσω όσους θα ήθελα να περάσω τη μέρα μαζί ή και αυτούς που με κάλεσαν στα γενέθλια τους, παρόλο που το έκαναν τυπικά; Να τα γιορτάσω τη μέρα των γενεθλίων; Αν πέφτει καθημερινή εν θα το διασκεδάσω, γιατί έχει πρωινό ξύπνημα, plus εν θα βολεύκει τους φίλους που εν εκτός Λευκωσίας. Να καλέσω και γκόμενους-γκόμενες φίλων (τους νέους-νέες); Μα αν τα κάμω σπίτι μου εν θα μας χωρεί να κάτσουμε. Και στο κάτω κάτω εν και ξέρω τους και καλά. Να καλέσω τον τάδε, όμως εν ναν και η πρώην του που εν και εκείνη φίλη μου, και εν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο μετά το χωρισμό. Να πάμε έξω για ποτά; Εν να πρέπει να κάμω κράτηση μια βδομάδα πριν και να ξέρω ακριβώς πόσα άτομα θα έρθουν.


Έτσι σήμερα το πρωί αποφάσισα.


Δεν θα γιορτάσω γενέθλια, at least in the way I used to.


Αν το κάμω, το μενού θα περιλαμβάνει 5 άτομα, 1 κουτί cupcakes, 4 μπουκάλες ursus roter και mtv να παίζει στην τηλεόραση.


Εν τζαι εν να σπάσει το πλάσμα για τη μέρα που έτυχε να γεννηθεί!!!
Y.Γ. Θέλω τα γενέθλια των 9 μου χρόνων, που το μόνο που με έκοφτε ήταν τι θα παίζαμε και τι δώρα θα έπιανα. Να δοκιμάσω μια εγωκεντρική παιδική παλινδρόμηση και φέτος;


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ah...those other birthdays seem a long long time ago now. Care-free days.....

*Back to reality now*

Cupcakes?

I'm sure you deserve at least something better than cupcakes for your birthday get-together, especially here where you can actually find confectionaries!

When you are past a certain age and you don't have pestering things such as a husband/wife and kids the only thing you can do at your birthday is get pissed drunk, together with about 6 or 7 people, preferably your best ones. Forget tv, the sheer presence of alcohol in the bloodstream is enough to bring laughter for hours.

Αχάπαρη είπε...

Σαν τα παιδικά γενέθλια ένεσιει! Άλλοι ετοιμάζουν το πάρτυ, άλλοι ξοδεύουν λευτά για τα κεραστικά, άλλοι καθαρίζουν στο τέλος. Άσε που διασκεδάζεις παραπανω τζιαι εν σε πειράζει που μεγαλώνεις!

drSpock είπε...

Άρχισε να με πιάνει κι εμένα η μελαγχολία των γενεθλίων που πλησιάζουν. Κυρίως επειδή νιώθω να μεγαλώνω (μα ποιος εν να γίνει 27, εγώ?!) και επειδή ειδικά φέτος δεν θα έχω και κανέναν να τα γιορτάσω. Αν έχεις 5-6 πλάσματα με τα οποία περνάς καλά και είναι στην ίδια χώρα με σένα νομίζω δεν χρειάζεσαι άλλα δώρα. Αλλά μεν τους το πείς!

Ασυγχώρητη είπε...

the passenger τα cupcakes λατρεύω τα και προτιμώ τα από τούρτα :P Το αλκοόλ δοκιμασμένη συνταγή εννοείται ότι θα ρέει άφθονο στο στομάχι!

axapari γιαυτό σκέφτομαι να το παίξω εννιάχρονη φέτος, να πάω στη μάμα να της πω, "μάμμα, θέλω να μου κάμεις πάρτυ".

Dr spock αλλάζουμε θέση;;; :P

Leni είπε...

Πάντως αν θέλετε κανένα να σας οργανώσει γενέθλια θα μανατζάρω την κολλητή μου, την οποία ερώτησεν φέτος η αρφότεχνη της:
"Εν να έρτεις εσύ να μας κάμεις παιχνίδια στο πάρτυ μου ή να φέρουμε κανονικό καραγκιόζη;"

Τζαι κάμνω εγώ τη μάμα, με τα αλμυρά και τα γλυκά κλπ κλπ.
(Άνεργες βλέπεις χεχε)

Ξεσάλωσε με τους λίγους τζαι καλούς, τζαι άφησ'τες έγνοιες του τύπου "φίλος και πρώην του στον ίδιο χώρο" στην πάντα. Στο κάτω κάτω, μια μαννοημερομηνία είναι... Αν -για οποιοδήποτε λόγο- δεν ήξερες πότε εν τα γενέθλια σου;

drSpock είπε...

Αν σου πω ευχαρίστως (με την εξαίρεση των καπκεικ-προτιμώ τούρτα) τι θα πεις? (Πέρα από το προφανές ότι ως γυναίκες και Ζυγοί είμαστε μονίμως ανικανοποίητες).

Παρόλαυτα, Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα και είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα περάσεις υπέροχα!

Ασυγχώρητη είπε...

Leni συμφωνώ μια μαννοημερομηνία είναι στο τέλος της μέρας!

Dr και σε σένα, εύχομαι πολλά καλά χρόνια! :)

Leni είπε...

Χρόνια πολλά και από'μένα!!
(Ο νους μου μακαρούνια στο προηγούμενο ποστ)

Ανώνυμος είπε...

να ζησεις.

γιατί να μεν κάμεις ένα 9 years old theme party?

να κάμεις τούρτα barbie τζαι να σιει καραμελλε τζαι τζελλι.

για δώρο να σου φέρουν πουτζείντα πράματα για το γραφείο να βάλλεις κόλλες τζαι πέννες.

Ασυγχώρητη είπε...

Ααα αθυμούμαι τα τζείνα ρε Roam! Λαλείς;;;