Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Over worked: Κλειστόν για ανακαίνιση




Εν ξέρω αν εν γενικό το κακό στον κλάδο, πάντως έχω τόση πολλή δουλειά στο σχολείο τον τελευταίο καιρό που εν κάμνω σχεδόν άλλη δουλειά που τη δουλειά μου άμαν έρτω σπίτι. Έχω πρώτη τάξη , έχω χορωδία και ορχήστρα του σχολείου και χίλια δυο καθήκοντα που πρέπει να είμαι συνεπής (πρακτικά συνεδριών, αναλυτικός προγραμματισμός διδασκαλίας, επιστολές προς τους γονείς καθημερινές για το τι εκάμαμε και πώς να βοηθήσουν τα μωρά αν δεν καταλαβαινουν κάτι, προγράμματα του σχολείου, παρουσιάσεις στη συνεδρία προσωπικού, καινοτόμες ιδέες για επίτευξη του δεύτερου στόχου της σχολικής χρονιάς, παρουσίαση δημιουργικών εργασιών των παιδιών στις συγκεντρώσεις, οργάνωση γιορτών, συγύρισμα των παραμυθιών, των παιχνιδιών και άλλων αντικειμένων της τάξης γιατί αν δεν τζίσω πάνω εγώ εν γίνεται τίποτε, τα γάλατα τα νερά τα καλαμάκια τα νέσκαφε του συλλόγου, και άλλα πολλά).

Σήμερα, όταν μου εμιλούσαν δύο συναδέλφισσες σε απόσταση 50 εκατοστών και εν τους απαντούσα, γιατί απλά ΔΕΝ άκουα, είπα στην διευθύντρια μου όταν με εκάλεσε στο γραφείο της για να με ρωτήσει αν έχουν γίνει κάποια πράγματα, ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. Απλά άνοιξα το στόμα μου εντελώς αυθόρμητα και είπα "Κυρία ... Δεν αντέχω άλλο." Προφανώς καταλαβαίνοντας ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ και από το ύφος μου που πρέπει να ήταν παρόμοιο με ζόμπι, μου έδωσε περιθώριο χρόνου για κάποιες δουλειές μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη (ουάου).

Σήμερα έχω φάει ένα μήλο. Δεν έχω όρεξη να φάω τίποτε εδώ και 2 μέρες. Πριν λίο αγόρασα ένα πακέτο τσιγάρα και το έβαλα στην τσέπη. Κάπου στη διαδρομή προς το αυτοκίνητο πρέπει να μου έπεσαν και δεν το κατάλαβα.

Από την ώρα που ήρθα σπίτι, μαζί με τα σχόλια που έγραψα στο μπλογκ σε άλλην ανάρτηση, κάθουμαι και γράφω σχέδιο μαθήματος, πλαστικοποιώ, κόφκω και κολλώ εικόνες. Παράλληλα, πρέπει να βάλω πλυντήριο γιατί νομίζω εν έχω βρακιά να φορήσω.

Την Δευτέρα εν εχαίρουμουν καν ότι εν να έχω αργία. Μες το νου μου ήταν απλά: χρόνος για περισσότερη δουλειά στο σπίτι. Εχτές εσηκώστηκα από τις 8 για να προλάβω τις δουλειές μου, κατά τα άλλα ήταν και αργία.

Πριν φύω που το σχολείο σήμερα, εκόλλησα ένα post it πάνω στο ντουλάπι μου "Closed until further notice".

Λοιπόν παιδιά, closed until further notice και από δω. Θα τα πούμε σε λίγες μέρες!

Να είσαστε φρόνιμοι.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουυυ μα είσαι τζαι δασκάλα(αθκιασερή)?? οκ οκ έσιεις πολύ δουλειά! Ειδικά να πρέπει να μάθεις στα κοπελλούθκια να μετρούν ως το δεκα! Oh my god! Καημένη!
Λαλείς τζαι στα μωρά τις θεωρίες σου περί θρησκείας??

papoutsosiko είπε...

diafono me ton anonimo, pistefko oti na didaskis mora en polla diskoli doulia. alla re gamoto oi kipreoi ekpedeftikoi en oi pio kalopliromenoi tis evropis, katheste kalotzeri 2-3 mines,2 eftomades xristougenna , 2 eftomades pasxa, sxolikes argies, eshete tin siourka tou dimosiou , isasten pou tous pio kalopliromenous ipallilous tis kiprou tziai paraponiese giati pernis doulia spiti? ti tha poun tzinoi pou erkonte me ptixia pou eksoteriko tziai arkefkoun me 500-600 lires, doulefkoun aplirota overtime tziai t i doulia pou pernoun spiti en polla pio apetitiki tziai diskoli pou to na kolloun ikonoues?

Ανώνυμος είπε...

Φιλενάδα που τζαιρούς που επερνούσαμεν τέλεια (με τον Πανίκο)..τζαι ας είχαμεν τζαι την μέλισσαν να βουζουνίζει μες στα αφκιά μας!

Δαμέ να δεις πόσον τριφτοί πάμε..φκάλλουμεν αζίνες!

Ανώνυμος είπε...

am gonna miss u filenada!!

Ανώνυμος είπε...

you ll be back in no time.

get a diary it helps! :p

evre je lliin voi8eia re si, me ta pramata tou sxoleiou toulaxiston.

Diasporos είπε...

..τζιαι γώ έτσι νιώθω....


γέλα πολλά, βοηθά.

θα σε πεθυμίσουμεν.

κι αγνάντευε... είπε...

Αγαπητή ασυγχώρητη, άνοιξες τους Ασκούς του Αιόλου - εννά πλακώσουν μες το blog σου τωρά να σου λαλούν ΟΛΑΑΑ τα προνόμια του επαγγέλματος (τα στραβά μόνο πο παθόντες τα αντιλαμβάνονται...)! Πάντως, εν άξιον απορίας που προλάβαινες και το blog σου! Σοβαρομιλώ, εγώ βρίσκω χρόνο να διαβάσω κανέναν μόνο τα Σαββατοκύριακα - πού να δεις τι γλέντια τραβούμε εμείς στα Λύκεια...
Άλλη απορία: γιατί πρέπει εσύ να τα κάνεις όλ' αυτά; Δε γίνεται καταμερισμός εργασιών; Μέχρι και τα... καλαμάκια, ρε παιδί μου; :)
Καλή ξεκούραση και καλή επιστροφή!

Ανορθόδοξος είπε...

Περαστικά Ασυγχώτητη... Όσο κι αν η δουλειά σου είναι πιο ευχάριστη από άλλες ή αν ο μισθός σου είναι μεγαλύτερος από των «δικών μας» δασκάλων, δεν παύει να είναι δύσκολη και με μεγάλη ευθύνη.

Leni είπε...

Ανώνυμε και παπουτσόσυκο, η δυσκολία εν είναι στην ύλη που εν να διδαχτεί, εν στο πώς να διδάξεις. Για να θέλεις να λέγεσαι εκπαιδευτικός πρέπει να κάμνεις δουλειά στο σπίτι (αλλιώς τρώεις τα ριάλια του φορολογούμενου τζαι κυρίως ζημιώνεις τα κοπελλούθκια του κόσμου). Τζαι άμα σε φορτώνουν με ένα σωρό έξτρα ευθύνες, μπορεί -όπως έπαθε η Ασυγχώρητη- να καταλήξεις να μεν έχεις ώρα να πορδίσεις.

Έκαμα πολλές άλλες δουλειές. Με πολλά λλιόττερα που τα ποσά που αναφέρεις, αλλά με απλήρωτα όβερταημ, γάρους μάστρους κλπ κλπ. Η βασική διαφορά εν ότι εν παίρνεις δουλειά σπίτι. Οι εκπαιδευτικοί πληρώνουνται τόσα γιατί οι δουλειές τους εν τελειώνουν η ώρα 13:05. Αντίθετα, μάχουνται απογεύματα, νύχτες τζαι σαββατοκυρίακα, όποτε έβρουν ώρα.
Τζαι τες διακοπές χρειάζουνται τες για να φέρουν το νου τους. Τα στατιστικά δείχνουν ότι πολλά λλίοι δάσκαλοι ζουν για να φαν τη σύνταξη τους.

Τζαι έτσι για να ολοκληρώσω, απο'ν αππέξω του χορού ξέρει πολλά τραούθκια, τζαι εν το λέω κακοπροαίρετα.

Καλές δουλειές Ασυγχώρητη.

Ανώνυμος είπε...

Where's the fun in "φρόνιμοι"?