Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2008

Teacher's Day (5η Οκτωβρίου)Είπαν:

«Όταν ένας διδάσκει, δύο μαθαίνουν».
ROBERT HALF

«Αν νομίζεις ότι η εκπαίδευση είναι ακριβή, δοκίμασε την άγνοια».
DEREK BOK

«Εκπαίδευση είναι η διαδικασία αντικατάστασης του άδειου μυαλού με ένα ανοικτό».
MALCOLM FORBES

«Προσπάθησε να μάθεις κάτι για τα πάντα και τα πάντα για κάτι».
THOMAS HENRY HUXLEY

«Η εκπαίδευση είναι θαυμάσιο πράγμα. Αλλά είναι καλό να θυμόμαστε που και που ότι σχεδόν τίποτε από όσα αξίζει να γνωρίζουμε δεν μπορεί να διδαχτεί».
OSCAR WILDE«Αν μπορείς να διαβάσεις αυτό, ευχαρίστησε τους δασκάλους».ΑΝΩΝΥΜΟΣΤαινίες της μέρας:To sir with love, με τον Sydney Poitier.Dangerous Minds με την Michelle Pheiffer.10 σχόλια:

Leni είπε...

Να ζήσουμε!
Τζαι περαστικά μας.. :)

Παρεπιπτόντως, ήβρα εκείνη την ιστορία για τη δημιουργία του σύμπαντος, αναμένατε στο ακουστικό (να έβρω θκυό λεπτά να κλ*σω τζαι να την κάμω τζαι type)

Ασυγχωρητη είπε...

:) Εδώκαν μας τριαντάφυλλο τζαι μια προσευχή του δασκάλου σήμερα. Προσευχή! Τόσην εμπιστοσύνη μας έχουν πλέον! :P

άτε κλ*σε αναμένω!

papoutsosiko είπε...

o mitsis/mitsia ipen pos eperase to savatokiriako tou/tis.en ivlepo kati to lathos. eprepe na kalamarisi diladi oksa na sou pi oti epien sto mousio ? afista ta mora na ekfrastoun sior

Ασυγχωρητη είπε...

Papoutsosiko, απλά εν έπιασες το αστείον. Άμα γίνεις δάσκαλος εν να καταλάβεις.

drSpock είπε...

Καινούρια φρούτα. Όταν πηγαίναμε εμείς σχολείο (που λέει και το άσμα) εν υπήρχε μέρα δασκάλου. Άτε να ζήσετε και καλό κουράγιο! Πάντως επρόσεξα ότι μόνο οι καταπιεσμένες ομάδες και οι μειονότητες έχουν δική τους ημέρα :)

Ασυγχωρητη είπε...

Χαχαχα! Give way for the opressed! Ευχαριστούμε για τις ευχές ;) Η μέρα δασκάλου εκαθιερώθηκε από το 1963. Εν ξέρω πότε ακριβώς ανακαλύφθηκε στην Κύπρο, αλλά άμαν ήμασταν μωρά εν ακούαμεν ποττέ τι ελάλεν το μήνυμα του Υπουργού στις συγκεντρώσεις. :P

Axapari είπε...

hahaha apaixti i ekthesi tou mitsi/mitsias whatever! na zisete btw alla en iksera pws exei etsi giorti. giorti tis kataponemenis ergazomenis manas eneshei?

Ασυγχωρητη είπε...

Χεχε! Ακόμα εν εμάθαν να διαβάζουν τα μωρά της πρώτης, εν προφορικά που τα ακούμε συνήθως.

Το θέμα είναι, και μετά από 6 χρόνια πείρας στις μικρές τάξεις, το έμαθα, ότι ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ δεν ρωτάς 4-7 χρονών παιδιά, γιατί ότι αθυμηθούν θα σου πουν, και στο τέλος εν θα μείνει χρόνος να μιλήσουν ΟΛΟΙ. Έτσι περιορίζομαι σε όσο πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις του στυλ "Ποιοι από σας είχαν πάρτυ το Σαββατοκυρίακο;" ή "Πέστε μου κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ που σας εσυνέβηκε", και λέω εγώ ένα παράδειγμα, ειδεμή αν τους αφήκω να πλατιάζουν για ΟΥΛΛΑ τα πράματα που μπορεί να τους έρτουν στο μυαλό, χάνω πολύτιμο διδακτικό χρόνο και δεν έχουν όλα την ευκαιρία να μιλήσουν. Γι'αυτό είπα και του παπουτσόσυκου πιο πάνω άμα γίνεις δάσκαλος εν να καταλάβεις. Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο στην τάξη. Και έχουν ώρα να εκφραστούν μεν ανησυχείτε!

Αχάπαρη μου οι καταπονημένες εργαζόμενες μάνες γιορτάζουν κάθε μέρα, λαλούν οι άντρες. :P

Ανώνυμος είπε...

http://www.imdb.com/title/tt0031385/

osr είπε...

ώστε είσαι δασκαλούα ε ;)

διάβασε κάτι θετικό τε και ενθαρυντικό για σας

http://osr55.wordpress.com/2008/10/09/