Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Η ομοφυλοφιλία στο ζωικό βασίλειο

Το βίντεο αυτό είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους αντιλαμβάνονται την ομοφυλοφιλία ως "α-φύσικη" δραστηριότητα, με την έννοια του ότι δεν είναι "φυσικό" δύο άτομα του ιδίου φύλου να αναπτύξουν σεξουαλική ή/και συναισθηματική σχέση, μακροχρόνια σχέση αγάπης και ακόμη και επιθυμία για ανατροφή παιδιών.

Επίσης για όσους πιστεύουν ότι τα ζώα κάνουν σεξ μόνο για να αναπαραχθούν και όχι για ικανοποίηση (ότι και καλά δηλαδή, αυτό είναι μόνο προνόμιο-ή ξεπεσμός/αμάρτημα/ελάττωμα αναλόγως θρησκευτικής πεπαθήσεως, του ανθρωπίνου είδους) και χρησιμοποιούν το επιχείρημα αυτό για να πουν ότι η ομοφυλοφιλία, που ως σεξουαλική προτίμηση δεν έχει αναπαραγωγική σημασία, είναι "α-φύσικη".

Παιδιά ηρεμήστε, ηρεμήστε.. και εμείς ζώα είμαστε. (παρακολουθήστε στο βίντεο τα ξαδερφάκια μας τα πιθηκάκια να δείτε αν σας θυμίζουν κάτι).

Αν θέλουμε να κατηγορούμε τους ομοφυλόφιλους για "α-φύσικη" συμπεριφορά, το ίδιο θα πρέπει να λέμε και για τους ετεροφυλόφιλους που χρησιμοποιούν προφυλακτικό/πρωκτό/στόμα/χέρι/βοηθήματα, με αποτέλεσμα να μην αναπαράγονται κάθε φορά που κάνουν σεξ και έχουν οργασμό. (Α ναι, το επιχείρημα αυτό το χρησιμοποιούν κάποιοι..κάπου..ξέρετε εσείς.. με αποτέλεσμα εφηβικές εγκυμοσύνες και εξάπλωση αφροδίσιων νοσημάτων/aids).

(Ξέρουμε όλοι βέβαια ποιοι αλαλάζουν για την ομοφυλοφιλία ως αφύσικη και αμαρτωλή δραστηριότητα. Εξού και τα ταμπού γύρω από αυτή, στο δυτικό κόσμο τουλάχιστον, μετ-άχρηστον.)

Ας μην πω περισσότερα όμως. Παρακολουθήστε:

7 σχόλια:

Ανορθόδοξος είπε...

Ντροπήν αδελφή ασυγχώρητη, να διδάσκεις τοιαύτας ασεβείς απόψεις! Ως γνωστόν, η μόνη επιτρεπτή στάση (από τον Θεούλην) είναι το ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΝ!

Πάσα άλλη ενέργεια εις το κρεβάτι είναι βλάσφημος, βορβορώδης(sic) και αμαρτωλή!!
:):)

Ανώνυμος είπε...

akoma kai oi mougies (myges gia tous filous ellines) provainoun se omofilofilikes drastiriotites. eida sxetiko ntokimanter kai firtika

Ασυγχώρητη είπε...

tres sic Ανορθόδοξε, tres sic :P χαχαχαχα..

Cake μου εννοείται ότι και οι μούγιες έχουν ψυσιή! Είδα στο discovery ένα άλλο με δελφίνια, που διαλέγουν για long life partners άτομα του ιδίου φύλου, με τα οποία βρίσκονται ερωτικά, ενώ μπορούν να κάμουν σεξ και με θηλυκά. Talk about bi nature!

Eólica είπε...

'Ισως τελικά να είμαστεν όλοι μας κάπως αμφισεξουαλικοί, απλώς να μην το γνωρίζουμε γιατί η κοινωνία επιβάλλεται πάνω από τους πάντες και τα πάντα (λέμεν τώρα). Φοβερά ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ πάντως. Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με κάτι παιθκιά (κυρίως κοπέλες) σχετικά με την ομοφυλοφυλία, την αμφισεξουαλικότητα και το κατά πόσον θα έπρεπε να είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί σε αυτό και με λύπη μου διαπίστωσα ότι οι νέοι της Κϋπρου βρίσκονται πολύ, πάρα πολύ πίσω στο να χαρακτηριστούν 'δεκτικοί'. Μία από τις λεγάμενες μου έφερε μάλιστα ως επιχείρημα ότι έτσι θα σταματήσουμε να αναπαραγόμαστε και δεν θα υπάρχει κανένας να κληρονομήσει αυτά για τα οποία εμείς παλεύουμε σήμερα! Το ισχυρότερο επιχείρημά τους δέ ήταν ότι εαν το δεκτούμε ως φυσιολογικό και δεν το κατακρίνουμε τότε δίνουμε την ευκαιρία στους νέους και στις νέες να πειραματιστούν και μπορεί να εγκλωβιστούν εκεί και να μην μπορούν να φύγουν και να επιστρέψουν στην 'κανονικότητα', στην ετεροφυλοφιλία δηλαδή. Έλεος.

Ασυγχώρητη είπε...

Eolica όντως ΕΛΕΟΣ :).. πιστεύω ότι η σεξουαλικότητα των ειδών δεν είναι ακριβώς άσπρο μαύρο και μες τη μέση γκρίζο. Αν πάρουμε μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 10, όπου στο 1 είναι τα "εντελώς ετεροσεξουαλικά" άτομα και στο 10 τα "εντελώς ομοφυλοφιλικά" άτομα μπορούμε να φανταστούμε πόσες διαβαθμίσεις υπάρχουν μεταξύ των δύο άκρων. Το ποσοστό των καθαρά ομοφυλοφιλικών ατόμων στον πληθυσμό ενός είδους, και για αυτό υπάρχουν ερευνητικά μετρήσιμα δεδομένα, δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε να "απειλείται" η διαιώνισή του. Ακόμη και στην περίπτωση που αυξηθεί το ποσοστό των ομοφυλοφιλικών επαφών μεταξύ των ατόμων ενός είδους, δεν σημαίνει ότι τα άτομα αυτά δεν μπορούν να αναπαραχθούν με άλλα άτομα. Ας λάβουμε υπόψην ότι, τουλάχιστον στην περίπτωση του ανθρώπου, υπάρχουν ετεροφυλοφιλικά άτομα που δεν μπορούν λόγω προβλημάτων υγείας να αποκτήσουν απογόνους και άλλα που ΔΕΝ θέλουν. Κανένας όμως δεν κατηγορεί έναν άντρα η μια γυναίκα που δεν θέλει να αποκτήσει παιδιά. Οπότε το επιχείρημα της "διαιώνισης" του είδους δεν στέκει σε καμιά περίπτωση.

Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό που ανέφερα και στην Cake πριν, των δελφινιών. Είδα ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε δύο αρσενικά και δύο θηλυκά δελφίνια τα οποία για χρόνια έπλεαν μαζί, ήταν σύντροφοι δηλαδή, αλλά είχαν επαφές με θηλυκά και αρσενικά δελφίνια με αποτέλεσμα να αναπαράγονται. Η ομοφυλοφιλία στις συγκεκριμένες περιπτώσεις εξυπηρετούσε και ένα κοινωνικό ρόλο, για παράδειγμα το μεγαλύτερο σε ηλικία ζώο βοηθούσε το μικρότερο και το μάθαινε πώς να προστατεύει τον εαυτό του και να βρίσκει την τροφή του και του κρατούσε συντροφιά. Δεν σημαίνει ότι αυτό δεν συμβαίνει μεταξύ ετεροσεξουαλικών δελφινιών, όμως το βλέπουμε να συμβαίνει και μεταξύ ομόφυλων ατόμων τα οποία επίσης ικανοποιούν το ένα το άλλο σεξουαλικά. Όλα τα άτομα που βρίσκονται στον πληθυσμό ενός είδους, και βάζω όλα τα είδη εχτός του ανθρωπίνου, είναι περισσότερο ή λιγότερο gay/straight. Απλά λόγω του ταμπού που καλλιεργείται στο ανθρώπινο είδος, οι περισσότεροι δεν το ανακαλύπτουν ποτέ. Στα δελφίνια και στα άλλα είδη, δεν είπεν ποτέ κανένας τι είναι λάθος και τι σωστό όσον αφορά τη σεξουαλικότητά τους, γι'αυτό είναι και ευκολότερα παρατηρήσιμη, αλλά και "αποδεχτή" μεταξύ των μελών της, η αμφισεξουαλικότητα και η ομοφυλοφιλία τους.

Εφόσον κανένας δεν εκμεταλλεύεται και δεν βλάπτει κανέναν, η σεξουαλικότητα είναι δικαίωμα του κάθε ατόμου, δικαίωμα το οποίο δεν πρέπει να κρίνεται και να δαιμονοποιείται με αποτέλεσμα τον κοινωνικό ρατσισμό απέναντι στα άτομα που επιλέγουν ομόφυλο σεξουαλικό σύντροφο.

Μακάρι ο κόσμος να ενημερωνόταν περισσότερο και να άνοιγε λίγο παραπάνω το μυαλό του. It would save a lot of people a big amount of unhappiness..

Ανώνυμος είπε...

I blame 2000 years of brainwashing gia tin katantia mas...

Ανώνυμος είπε...

Epistimonika apodedeigmeno einai oti mono o an8rwpos kai ta delfinia kamnoun sex epd apolamvanoun to kai oxi pou enstikto..
Twra giati ta delfinia enikserw.. etsi elale to National Geographic..

Kai twra ti kamnoun toutoi dame sto video.. Mporei to Sexploration na kserei kati parapanw pou to National Geographic