Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Τι κάνουν 4 καλογριές και ένας μοναχός μέσα σε ένα BMW Χ5;

Εχτές που ήμουν στο πατρικό εκτύπησε το σταθερό τηλέφωνο και απάντησα το. Ήταν που ένα σύνδεσμο χριστιανικό και κάτι αρκέψεν μια να μου λαλεί (νομιζόμενη πως είμαι η μάνα μου) για μια κοπέλα που εν άρρωστη με όγκο και χρειάζεται λεφτά για τη θεραπεία. Ευγενικά της είπα ότι δεν ενδιαφερόμαστε και η κυρία στο τηλέφωνο μου είπε"Μα τα λεφτά που εδώσετε δυστυχώς δεν είναι αρκετά" (!!!). Εγύρισα με ένα βλέμμα δολοφονικό προς τη μάνα μου η οποία πήρε το τηλέφωνο και της είπε πως δεν θα μπορεί να δώσει άλλα λεφτά για εισφορά (!!!).

Εφόσον έκλεισεν το τηλέφωνο και είχα αλλάξει δέκα χρώματα που τα σιηλλόνευρα εγύρισα προς την μητέρα:

Μάμα: Εεε.. ήρταν πριν 2-3 μήνες και έδωκα τους 50 ευρώ.

Ασυγχώρητη: Και μετά εξαναήρταν;

Μ: Ε ναι και αντράπηκα και έδωσα τους αλλό 50.

Α: Και ποιοι εν τούτοι;

Μ: Ένας χριστιανικός σύνδεσμος. Εδώκαν μου και απόδειξη (φκάλει την που ένα συρτάρι και δείχνει μου την.)

Α: Άμμα. ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΑΣ;

Μ: Εεε..αντράπηκα.. Στο κάτω κάτω τζαι ψέματα να λαλούν εν για καλό που τα χρησιμοποιούν μάλλον..

Α (ROARING VOICE): ΑΜΜΑ! ΔΙΕΝΝΕ ΜΟΥ ΤΑ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΩ ΣΤΑ ΑΠΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΖΑΙ ΕΡΚΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ!!!

Μ (χεσμένο ύφος): Ε..εντάξει κόρη εν θα τους ξαναδώσω.. Ήταν η τελευταία φορά.

Α: Τζαι είπαν σου λεπτομέρειες για την αρρώστια της κοπέλας; Οξά γενικά και αόριστα;

Μ: Ε μια φορά ότι εν όγκος..την άλλη ότι εν κάποια σπάνια αρρώστια λεμφαδένων.. Εεεε..τελοσπάντων.

Α: Ο παπάς ξέρει;; (προφανώς όχι, γιατί θα τους έδιωχνε κακήν κακώς)

Μ: Όι. Εν του είπα για να μεν νευριάσει..

Α: Ο παππούς ξέρει;; (ο ιερέας, που προειδοποίησε πρόσφατα την οικογένεια για κάτι τάχαμου φιλανθρωπικούς συνδέσμους που τρων τα λεφτά του κόσμου ).

Μ: Όι..Άτε παρέτα, νιώθω ήδη αρκετά ηλίθια.

Α: Εν γίνεται ρε μάνα να σε πιάνουν στο μαιττάππιν !

Μ: Ε..έτω λαλώ εφαντάστης πράγματι να έχει ανάγκη τα λεφτά η κοπέλα.. Ε μετά εκατάλαβα ότι μάλλον εν περιπέξιμο...Ουφ..

Α: Καλά μεν νιώθεις άσχημα. Σόρι που σου εθύμωσα.

Μ: Ε ένεν τίποτε. Τζαι εγώ στη θέση σου έτσι εν να έκαμνα. Θέλεις κυπριακό;

Α: Ένα μέτριο. Ευχαριστώ.



Στο δρόμο για το σπίτι μου είδα σε ένα περίπτερο πιο κάτω 4 καλογριές να κατεβαίνουν χασκογελούσες, από ένα X5 του 2008 (με νούμερα του Πιλακούτα) και έναν μοναχό στο τιμόνι.

DAMN εν επρόλαβα να φκάλω φωτογραφία.

ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ουφφου καμνω το με τζινους που διουν εικονουες στα φωτα. κατι με πιανει τζαι αντρεπουμαι να μεν τουσ δωκω (αλλα εννοειται οτι εν 1 ευρώ τζαι όι 50 που διώ!!)

Ανώνυμος είπε...

Εξεκίνησα τζιαι σκέφτουμαι το σοβαρά να παραιτήσω τες σπουδές μου τζιαι να εμπλακώ σε κανένα θρησκευτικό σύνδεσμο...
Τι οικονομικά τι θρησκευτικά?
Εν τζιαι πιο άνετο το ράσο που το πουκάμισο..

Leni είπε...

Ena tzairo ekamna to tzai elaloun to krima sto laimo tous, twra forw to xamogelo mou tzai lew "efxaristw, den endiaferomai".

BMW X5 huh?
test drive..?

Ela potzei, exw sou anekdoto.

firfiris είπε...

Εμέναν πάντως ήρτεν μια τζιαι έθελεν λεφτά γιατί εν κουφάλαλον το μωρόν της. Λαλώ της "όσα τζιαι να σου δώσω, πάλαι κουφάλαλο θα ένει. Ίντα πληρώνω φόρους; Φύε να μεν πιάσω την αστυνομία".

Σσοινίν τζι εκόπηκεν. Αβρατινή σσιχτιμιννί!
Υπάρχουν εγκεκριμένες φιλόπτωχες αδελφότητες, για όσους ενδιαφέρονται Ασυγχώρητη, που τυγχάνει να ξέρω προσωπικά που δεν κλέφκουν τον κόσμον τζιαι τα λεφτά παν σε καλόν τόπο, τζιαμαί που χρειάζουνται. Ούτε κατασπαταλούνται για "διοικητικά κόστη".

Εμάθαν ούλλοι λαόν τζι αλουπόν γαμτ! Πέτα!

Diasporos είπε...

Xaa xaaa, τουλάχιστον εσάς εν που μόνο μιά θρησκείαν οι κλέφτες τζιαι οι ψεύτες. Εμάς έρκουνται τζιαι οι φερετζιασμένοι, τζιαι οι βουδιστές με τες πορτοκαλιές ρόπες, τζιαι οι πεντηκοσκιανοί (που δακάτω εννεν "αίρεση" εν επίσημη θρησκεία) οι σατανιστές

--άστα.

Ασυγχώρητη είπε...

Παιδιά γενικές πληροφορίες: να σας πω ότι εμίλησα με νοσοκόμα που εδούλευκε στο ογκολογικό σήμερα τζαι είπεν μου ότι ΕΝ ΕΣΙΕΙ chance τη θεραπεία ο καρκινοπαθής να μεν την κάμει δωρεάν στο νοσοκομείο. Μόνο όταν μεταβαίνουν εξωτερικό μπορεί οι συγγενείς τους να πληρώσουν τα έξοδα διαμονής τους, κατά τα άλλα η κυβέρνηση με τους φόρους που διούμεν καλύπτει τη θεραπεία. Επίσης μου είπεν ότι οι καρκινοπαθείς, τους οποίους έζησε τόσο κοντά παραπάνω τζαι που τη μάνα τους, εν ζηθκιανεύκουν, εν το τελευταίο πράμα που σκέφτουνται τα λεφτά, πόσο μάλλον να γυρίζουν τα σπίθκια ή να βάλλουν άλλους να ζητούν για τζείνους. Σκεφτείτε έχουν παραπάνω αξιοπρέπεια τζείνοι που μπορεί να μεν έχουν χρόνο να ζήσουν.

Κεκάκι, να διούν τζαι τίποτε τζαι ναν 1 ευρώ να πάει στανάθεμα να πάει, εν να δώκεις, τζαι εγώ δίνω σε κάποιες περιπτώσεις, αναλόγως ψυχολογικής κατάστασης.

Braintrap μήκακον σου μάνα μου. Καλύτερα με ντάτσουν τζαι ελεύθερη συνείδηση :P

Λένι εθκιάβασα ότι εν μες τα γονίδια μας να νιώθουμε φιλανθρωπία όταν βλέπουμε κάποιο να υποφέρει. Γιαυτό και όταν δεν διούμε τα λεφτά μερικές φορές νιώθουμε ενοχές.

Φιρφιρή ξέρω μάνα μου και το κόλπο με τα κωφάλαλα..
Δεν αμφιβάλλω ότι έσιει αθρώπους που το κάμνουν για τη ψυσιή τους που λαλούμεν, τζαι όντως βοηθούν κόσμο. Εκτός που τα γνωστά φιλόπτωχα που έχω υπόψην μου εν και άλλες οργανώσεις με αξιόλογο έργο, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, που εν ζητούν ππαράες αλλά σιέρκα τζαι χρόνο, που έχουμεν ούλλοι έστω τζαι λίον να δώκουμεν.

Διάσπορε άστα βράστα εσείς τζικάτω. Κάθε καρυθκιάς καρύδι αθθυμάται. Τζαι ο Ομπάμα ξυρίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Βρε που φτάσανε οι απατεώνες μοναχοί και μοναχές. Με ψέμματα να ζητάν τα λεφτά του κοσμάκη.
Κι η μητέρα σου καλό ήθελε να κάνει η καημένη αλλά να που καμιά φορά το καλό καλόν δεν έχει!
Ελπίζω από δω και πέρα να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος.

Ανώνυμος είπε...

η θρησκεία εκατάντησεν όπως τες μηχανούες που όσο βάλεις τόσο πιάννεις... αν κάτσει να υπολογίσει κανένας την περιουσίας της εκκλησίας τωρά, εν να πεταχτούν τα μάθκια του πόξο που την έκπληξη. αν σαν καλοί χριστιανοί εδωρίζαν έστω τζιαι τα μισά λεφτά τους, η κύπρος εν ήταν να έσιει ούτε φτωχούς ούτε άπορους. εγώ προσωπικά όποτε πάω εκκλησιά (με το ζόρι κάθε ανάσταση) εν βάλλω το σελινούι μου, τζιας με θωρεί ο δκιάκονος σαν να τζιαι είμαι ο σατανάς.
όσοι είδατε το Zeigeist (http://www.zeitgeistmovie.com/) πρέπει να εκαταλάβατε πόση διαφθορά υπάρχει. επίσης δείτε τζιαι την σάτιρα του τζωρτζ κάρλιν (ρ.ι.π.) http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o

Άθεος είπε...

Έχουμε απατεώνες εμείς εδώ, αλλά κι εσείς βρε αδερφάκια μας… τελευταία μας βάλατε τα γυαλιά!

Ανώνυμος είπε...

Εν εντάξει να κλέφκεις στο όνομα του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

ouuu to forte mou,
opote eshei etsi prama paei oullo to gaima sti kkelle mou je apla 8elo na tous kleiso tin porta/para8iro sta moutra.

to mono pou etixe na goraso itan ena periodiko gia mora me karkino i kati gia na poskolisto je llio mes to autokinito...arketa informative omos en leo.

i filenada 1 omos en sucker me tin simmasia tis le3eos. Opoios tis zitisei dia. Oi oi tora pou to skeftoume en li4imia...

Ανορθόδοξος είπε...

Τουλάχιστον η δική μου μάνα έμαθε από τις αμαρτίες του παρελθόντος! Τις προάλλες που ήρθαν κάτι θείτσες δήθεν για τον έρανο των τυφλών τις έδιωξε κακήν κακώς. Μετά μου είπε πως έμαθε οτι η ένωση τυφλών ΔΕΝ κάνει ποτέ έρανο...

Ασυγχώρητη είπε...

stardust είναι το γνωστό "κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό" με πρόσθεση το "τυφλά και όπου πιάσει" :P

psychia εννοείται!

Αλέξανδρε ο Κάρλιν εν που τους αγαπημένους μου κωμικούς. Καλό το zeitgeist, βέβαια όσα λαλεί έχει αιώνες που ειπώθηκαν από "φωνές εν τη ερήμω". Αν θέλει κανένας να δει την τύφλα του μπορεί να πάει στην κυριακάτικη λειτουργία του πλησιέστερου ναού τζαι να ακούσει το μήνυμα του εκάστοτε αρχιερέα.

Άθεε έχετε την πρωτιά στη Γιουροβίζιον, μην τα θέλουμε κι όλα. :P

Φωτούλλα εγώ γενικά αγοράζω και διώ σε όσους ξέρω (όσο μπορώ δηλαδή να ξέρω) ότι τα λεφτά όντως εν να χρησιμοποιηθούν για εκείνο το σκοπό. Κάτι ημερολόγια, κάτι περιοδικά κατά καιρούς εν να πιάσω.. τούτο όμως το έρανος style από πόρτα σε πόρτα μυρίζει μου άσιημα τζαι θυμίζει μου πτωχοκομεία και ορφανοτροφεία του Μεσαίωνα υπό την αιγίδα μοναστηριών.

Αλλά καππάτζιην το X5 ήταν πολλά τραγικό. Ας χώνουνται τουλάχιστον, μεν μας σύρνουν την ταπεινότητα και απλότητα μες τα μούτρα πάθουμε τζαι τίποτε.

Ανορθόδοξε η μάνα μου, όπως όλες οι μάνες, με ξέρει καλύτερα και από μένα , οπότε ξέρει ότι είμαι ικανή για παράδειγμα, να τους προτάξω ένα σταυρό και να στριγγλίζω "ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ" μέχρι να βγει όλη η γειτονιά στα μπαλκόνια και τις βεράντες,οπότε και να το ξανασκεφτεί να δώσει, αμφιβάλλω να το πράξει..χιχιχ..