Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Όταν τα δικαιώματα πεθαίνουν...

Σήμερα το έζησα και αυτό, είδα να πεθαίνει κανονικά και με το νόμο, ακόμη ένα δημοκρατικό δικαίωμα σε μια κατά τα άλλα δημοκρατική και "προχωρημένη" χώρα, αυτό της ελεύθερης έκφρασης.

Μάλιστα κυρίες και κύριοι, η Ολλανδία (the Netherlands) επέρασε νόμο σύμφωνα με τον οποίο το να "προσβάλεις" τη θρησκεία (βασικά την ισλαμική θρησκεία, για την οποία έγινε μεγάλος λόγος μετά από την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που "έθιγε" τους κλειτοριδοκτόμους οπαδούς της Μέκκας) είναι ποινικό αδίκημα! Δηλαδή αν εγώ γράψω ένα άρθρο σε μια εφημερίδα ολλανδική τζαι απαρριθμώ γιατί το ισλάμ εν κατά βάση μια θρησκεία μίσους τζαι μισαλλοδοξίας, στην Ολλανδία θα δικαστώ, εάν "προσβαλτεί" κάποιος.

Ντροπή σας, πολιτικοί που περάσατε τον νόμο, μας πήρατε κάτι αιώνες πίσω.

Πίνετε μπάφους, αλλά δεν είναι ανάγκη να αφήνετε τον κάθε μαλάκα να σας παίζει στο προ.

Φάουλ, μεγάλο φάουλ.

Τα λέει ο παρέας ο Πατ:

6 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

απίστευτο αν είναι έτσι.

Ανώνυμος είπε...

οι ολλανδοί παν ένα βήμα μπροστά (βλ. χόρτο) αλλά τρία πίσω...

Diasporos είπε...

Aχ αυτές οι 'προσβολές'. Ακόμα χειρότερα δακάτω, αλλά οι ευρωπαίοι εκοντέψαν μας στην ολλανδία. Δακάτω είσιεν ένα γάρο που έφκην μές το αεροπλάνον ντυμένος τσιούππες, έν εμίλαν τίποτε, σε κάποια φάση άρκεψεν να προσεύχεται δυνατά, άρκεψεν να κάμνει τεμενάες μές τη μέσην του αεροπλάνου, εσιέσαν πάνω τους ούλλοι, έν εκάθετουν κάτω, ούτε άκουεν, τζιαι αρπάξαν τον τζιαι εδίσαν τον. Εκίνησεν τους αγωγή γιατί επροσβάλαν τη θρησκείαν του. Εκέρδισεν. Έκαμεν το επίτηδες για να προκαλέσει την αντίδραση.

Leni είπε...

Μάλιστα. Αντί να πηαίννουν μπροστά οι Ολλανδοί παν πίσω; Δηλαδή τωρά όποια κοινωνική ομάδα διαμαρτυρηθεί σφόδρα για την αλήθεια που τους θίγει, εν να ψηφίζεται νόμος;

Και μη χειρότερα.

Sike είπε...

προσέξετε όμως, γενικώς στην Ευρώπη, πώς προωθείται το ισλάμ αντί ο χριστιανισμός (που είναι η θρησκεία των πλείστων ευρωπαίων). Μεταξύ άλλων, διοργανώνουν δήθεν διαθρησκευτικά συνέδρια για δήθεν αποδοχή όλων των θρησκειών και λοιπές ππουνιές και το μόνο που επιχειρούν είναι η προστασία/ανοχή/προώθηση του ισλάμ. Δηλαδή, τι να κάνουν ή να μην κάνουν οι πιστοί άλλων θρησκειών για να μην προσβαλτούν οι μουσουλμάνοι (βλ. να μην φορούν σταυρούς κτλ κτλ).

Ασυγχώρητη είπε...

Tyler ελπίζω να μην ακολουθήσουν άλλοι...

Αλέξανδρε εν τούτο το κωμικόν της καταστάσεως..

Διάσπορε άκουσα για εκείνη την ιστορία. The land of justice.. τι να πεις! Μια άλλη περίπτωση που θυμούμαι ήταν όταν μια εταιρία εν επροσέλαβε κάποιο επειδή εζητούσεν διπλάσιο χρόνο διαλείμματος για να κάμνει τις προσευχές του. Ο εργοδότης του είπεν του ότι η δουλειά εν δουλειά και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις ασκούνται στον προσωπικό μας χρόνο, τζαι επήρεν τους δικαστήριο για "μη σεβασμό".

Λένι εν το επιχείρημα του multicultural society, που λαλεί ο Pat Condell στο βίντεο. Στην προσπάθεια τους να δείξουν ότι εν έχουν πρόβλημα με το "διαφορετικό" και να μην κατηγορηθούν ρατσιστές, καταλήγουν να ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου. Γιατί αν άνοιξεν μια πόρτα για το Ισλάμ, αύριο εν ναν πόρτα για οποιοδήποτε "πελλόν" λαλεί ότι "προσβάλλεται".

Σάικ πολύ σωστά επισήμανες τζείνο με τα συνέδρια τζαι ότι γενικά υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως Γαλλία, Αγγλία και Σουηδία μια τάση να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς το ισλάμ. Πρώτη φορά όμως περνά νόμος που να ποινικοποιεί την "έλλειψη σεβασμού" προς θρήσκευμα. Προσωπικά, θεωρώ το αδιανόητο τζαι ηλίθιο να διάς δικαίωμα στον κάθε εξτρεμιστή μαλάκα να σε παίρνει δικαστήριο, γιατί εν τζείνοι που κάμνουν πάντα έτσι κομπλεξικές κατηγορίες κάτω από την ανοχή των υπόλοιπων θρησκευόμενων η μή ανθρώπων που ούτε να τους κλάσουν στην τελική.

Είπα το πολλές φορές τζαι εβαρεθήκετε να με ακούτε αλλά εν να το ξαναπώ. Αν η θρησκεία ασκούνταν πραγματικά σε προσωπικό χώρο και χρόνο, και δεν απαιτούσαν εκπρόσωποί της, ΝΟΜΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, δεν θα είχαμε φαινόμενα όπως το πιο πάνω. Γιατί σήμερα μπορεί ναν το ισλάμ, αύριο μπορεί ναν ένα σωρό θρησκείες και παραθρησκεύματα που εν να σε πέμπουν στο νόμο επειδή ΟΤΙ τζαι να πεις που εν συμφωνεί με τα δικά τους πιστεύω, για τζείνους εν προσβολή.

Άλλο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και μουσουλμάνοι θεωρούν το ξεπεσμό τούτο που έγινε τζαι λαλούν ότι είναι τέθκοια πράματα που διούν κακόν όνομα τζαι βάλλουν στο ίδιο καζάνι τζαι τζείνους που αντιλαμβάνονται και βιώνουν την θρησκεία ως κάτι καθαρά προσωπικό θέμα.

Εξιούρισα την πιλέ (τη γλώσσα μου).