Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

The horror, the horror!

Εχτές επήαμεν Λεμεσό με τις κοπέλες. Αν εξαιρέσουμε το αλλεργικό σοκ που έπαθα, που τον ένα τόνο σκόνης στην ατμόσφαιρα, ήταν ωραία (κορτιζονούλα μου καλή). Επήαμεν ήπιαμεν καφέ στη θάλασσα, επερπατήσαμεν στη θάλασσα, οδηγήσαμεν δίπλα που τη θάλασσα, είδαμεν τη θάλασσα καλά δηλαδή, εγνωρίσαμεν και δύο παίχτες της ΑΕΛ που εμεινίσκαν στο ξενοδοχείο, πολλά ευγενικά πλάσματα, σε αντίθεση με τους οπαδούς τους.

Αλλά αυτό που εβίωσα εψές στο δωμάτιο του ξενοδοχείου καθώς εσάζουμουν να πάμε "παρακάτω", δεν μπορώ να μεν το σχολιάσω περαιτέρω.

Αισθητική προσβολή να το πώ;

Καρδιακό εν ήταν πάντως.

Ο τελικός διαγωνισμός επιλογής της κυπριακής συμμετοχής"Ένα τραγούδι για την Αβρούπα".

Όσοι τον είδατε θα καταλάβετε.

Τωρά εν να μου πεις, ρε ασυγχώρητη γιατί εν έβαλες το RAI, το CNN, έστω την NET.

Επειδή είμαι μαζόχα γι'αυτό.

Που λες.

Τι να πρωτοσχολιάσω;

Το σκηνικό του Ρικ που εν αλλάζει εδώ και 10 χρόνια; (τα αστράκια στο φόντο)

Τις σκιές και τα κοκκινάδια της μακιγιέρ του Ρικ, επίσης 10 χρονών;

Τον Κκολό που επαούριζεν με ενθουσιασμό σαν το Chris Rock στα όσκαρ;(Τερέζα, αγαπώ σε)

Το ότι ετελειώσαν οι συμμετοχές και επερίμενα, ήλπιζα, ότι ίσως να υπήρχε ένα ίχνος αξιοπρέπειας;

Τα highlights.

Το τραγούδι ανατολιζέ-τραγουδά το και η Σερντάρ-αμανές, γιατί εν εβάλαν τη μάμμα μου να το πει; Είναι και αυτή άνω των σαράντα, έχει καλό κορμί και έχει καλύτερη φωνή. Τζαι χωρίς πρόβες εν να το ελάλεν καλύτερα που την "χμ-αχα-προσπαθώ να κινηθώ τζαι να μιλήσω αγγλικά την ίδια ώρα αλλά εν τα καταφέρνω" ερμηνεύτρια. Πάντως εγελάσαμεν καλά, μετά τις τσιριλλιές αποτροπιασμού, ευχαριστούμεν τον συνθέτη για την επιλογή του. Μας άκουσεν όλος ο όροφος.

Και εκεί που νόμιζα ότι οι Joy Division εδιαλυθήκαν, τους βλέπω στη σκηνή με τον David Bowie και 12 κοιλιακούς να πηγαινοέρχονται. Bleed for you ο τίτλος τους, παρολίγο να κόψουμε τις φλέβες μας εμείς.

Η Μαρλέν παρακαλείται να σταματήσει να διαγωνίζεται. Ok. Έσιεις φωνή , αλλά σόρι ντίαρ, το run to the hills είπαν το άλλοι, και το outfit "επέρασα που 5 ντόπερμαν για να φκω πας τη σκηνή" , so desperate. Επίσης what the fuck? :"Μr one night stand"??. Μα δαμέ εν είμαστεν Λος Άντζελες το 90, είμαστεν Πουριτανία 2009. Ελπίζω να μεν είδεν ο παππούς μου τον τελικό.

Τεύκρο, όσο τζαι να μεν θέλεις να το πιστέψεις καλέ μου ερμηνευτή, το τραγούδι σου είπεν το ο Τζόνι Λόγκαν πριν δύο δεκαετίες και οι boyzone πριν μια. Η χορεύτρια που επασάλειφκεν με κυκλικές κινήσεις τον μουσιαμμά (πολλά feminine symbolism by the way επέτυχεν το) εν ακρυλική μπογιά η λάδι που εχρησιμοποίησε; Γιατί άμαν ξεράνει η ακρυλική πας το δέρμα μάμησέ τα.

Η αρφή του Νικόλα Μεταξά εν του μοιάζει πολλά (δόντια, μύτη); Εν χαριτωμένη. Εντάξει μέσα στις υπόλοιπες συμμετοχές ήταν το λιγότερο αηδιαστικό-ξεπεσμός. Lose the sakoula and use a dress on the final. Επίσης lose την λάμπα μες το σιέρι σου στο τέλος. Εντάξει, "firefly", we get it. Πέρσι ήταν "butterfly", του χρόνου θα είναι "η πουμπουρία".

Οι μεσήλικες τραγουδίστριες που τραγουδούν τζαζ και φκάλουν το ταξίτο και μεινίσκουν ημίγυμνες εν πρόκληση α; Δίδαγμα: Όσο πιλάτες και να κάμεις, αν δεν είσαι η Σερ, ΔΕΝ ΕΣΙΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ να γίνεσαι ρεζίλι.

Το τρίο 1 αγόρι 2 κορίτσια ήταν ένα άλλο μικρό έμφραγμα. Σόρι, αλλά ο κομμωτής του ΡΙΚ, ξέρει ότι άμαν έσιει μια κοπέλα μεγάλη μύτη και πεταχτά αυτιά, εν της τραβάς τα μαλλιά της τζαι κολλάς της τα πας τη κκελέ της σε κότσο; Γιατί το επιθυμητό αποτέλεσμα ποστίζ-της-Μαντόνας, μετατρέπεται σε γκρέμλιν-φύε-τα-μωρά-που-την τηλεόραση. Α και οι διαφανείς κρεμάστρες της μπλούζας της άλλης κοπέλας εκρέμουνταν σε σημείο που αν ήμουν εκεί θα έφκαινα πας τη σκηνή να τις τες κόψω. Για το αγόρι εν έχω να πω τίποτε. Εν να τα ακούει που τους συμμαθητές τους τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο Άλεξ Παναγή το προσπάθησε, σφίχτηκε, σφίχτηκε, έβγαλε φωνή και .. πήρε τον πούλλο για άλλη μια φορά. Πιάστε σιερκές με την Μαρλέν. Οι στίχοι "βλέπω την αγάπη στα μάτια των παιδιών" έφερε μου σκηνές που το μακελειό στη Γάζα. Ακόμη λίγο και θα μας έλεγε και άλλους κλισέ στίχους. Γιατί ρε Άλεξ; ΓΙΑΤΙ;


Τα διδάγματα της βραδιάς:
  • Μην βάζεις eye liner την ώρα που βλέπεις τον κυπριακό τελικό διαγωνισμό επιλογής τραγουδιού για την Ευρώπη. Το heroine chic είναι εκτός μόδας (φέτος).
  • Δεν ασχολείται κανένας σοβαρός μουσικός με την Γιουροβίζιον. Μα ΚΑΝΕΝΑΣ.
  • Πρέπει να κάμουμεν όλοι αγωγή στο ΡΙΚ για ψυχική οδύνη και για τα λεφτά που μας τρώει για μαλακίες.
  • Ο Κκολός ξέρει να χορεύκει τανγκό.
  • Ο Κκολός θα παντρευτεί επιτέλους τη Μαρία.
  • Το ρεζιλίκκιν-χωρκατιλλίκκιν είναι διαχρονική αξία στην Κύπρο.
  • To Geia sou Maria δεν φαίνεται τόσο κακό τώρα.
  • Ο Σαρμπέλ ξέρει να το κουνάει.
  • Όσα χρόνια και αν περάσουν, θα καθόμαστε και θα βλέπουμε την Γιουροβίζιον, including όλους τους τελικούς Κύπρου και Ελλάδας και θα αναρωτιόμαστε what went wrong/why we keep doing this.

Viva Europa!

Viva Chipre.

Viva Rik.

Viva la politismos.

15 σχόλια:

frou-frou είπε...

simfono simfono simfono ... eleos dld pote ena alla3oun kati... kathe xrono oi idies tsioftes.... tzinto skiniko pote ena to alla3oun

anw tis meta3a itan to mono pou akougetoun se sxesi me tis alles tsioftes pou epian... en ixan kati to prototipo anw egelasamen kamposo pantos

Leni είπε...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ "Η πουμπουρία"
Καραττίν ακούσαν με οι απέναντι.

Το ανατολιζέ στο οποίο αναφέρεσαι εν τζείνο της Μάριαν-γουά-ντα-φακ;

Επίσης I believe that η φιλενάδα-γκατ-τα-ντάι-μάι-άιμπράουζ-ορ-τσέηντζ-μάι-χέρρ-κάλαρ είχε ΤΣΑΣ πιο γυμνασμένα πόθκια από όσο ήταν απαραίτητο για το μαυροφούξ φουστάνι της.

Ασυγχώρητη είπε...

Florentia ξέρεις σίουρα τον νούρο του σιήλλου έννεν; Που εν ισιώνει; ;) Η μιτσιά ήταν πάντως ο μονόφθαλμός με τους τυφλούς-ακρωτηριασμένους-λοβοτομημένους.

Λένι εμάς εψές άκουσεν μας ούλλο το ξενοδοχείο! Τσιριλλιές και μετά γέλια μέχρι δακρύων. Μα ήντα πράματα ήταν τούτα; Νομίζω ήταν η σιηρόττερη χρονιά ever μετά τη χρονιά του "Εν η μάνα μου που φταίει". Εν επρόσεξα το όνομα της ανατολιζέ, πάντως γουάτ δε φακ πρέπει να είπα πάνω που 100 φορές κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της. Χαχα.. Τα τελευταία 2 εν τα είδα καλά γαμώτο, ΕΝ ΕΙΔΑ ΤΑ ΠΟΘΚΙΑ. Εφκήκα στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου να κάμω ένα τσιγάρο γιατί εφκήκεν η πίεσή μου.

MARINOS είπε...

Καλά τα γράφεις!

Αν και δεν είδα το διαγωνισμό, νομίζω ότι ολη η φασαρία γίνεται για ένα τίποτε.

Συμφωνώ ότι έχει τηλεθέαση σε όλη την ευρώπη, αλλά εκτός από τους φανατικούς του θεσμού, θυμάται κανένας τι γίνεται;

Ας πούμε: ποιος θυμάται που έγινε πέρσι ο διαγωνισμός; Ή πως έλεγαν το τραγούδι που κέρδισε πριν 2 χρόνια; Η με ποιο τραγούδι πήγε η Κύπρος στο διαγωνισμό πριν 3 χρόνια ας πούμε.

Είναι απλά ενα τηλεπανηγύρι που τώρα δίδεται και σε 2 δόσεις (ημιτελικού - τελικού ...!) χωρίς καμία απολύτως σημασία.

Και , στην πράξη αποδείκτηκε πως

1. ο νικητής δεν μπορεί να κάνει διεθνή καριέρα

2. η χώρα που διοργανώνει το διαγωνισμό, δεν έχει κανένα αξιοσημείωτο οφελος.

Αρα, αφού είναι απλά ένας διαγωνισμός της πλάκας, απορώ ακόμα γιατί δε στείλαμε κομματάκια απλά για την πλάκα μας (δες: Παρατράγουδα)

Triolouin είπε...

Telio, telio.Pernis afesi amartion dia tou logou tou oti ise ilikrinestati!

Ασυγχώρητη είπε...

Μαρίνο πάντως εψές ήταν σαν τα παρατράγουδα αλλά σε μια γερή χρονιαία δόση. Και μάλλον θα το δείξουν σε επανάληψη. Όσα δεν μας έδειξεν η Πάνια φέτος, τα είδαμε στο Ρικ σε μια νύχτα. Καρναβάλι, με την κακή έννοια. Βιώνω τζείνο το αίσθημα που τους βλέπεις στην οθόνη και ντρέπεσαι εσύ στη θέση τους. Κάτι μεταξύ οίκτου-εμπάθειας-απελπισίας-ντροπής; Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς. Θέλω να μάθω πόσα λεφτά τρώμεν κάθε χρόνο για τούτη τη βλακεία.

Τριολούιν, ευχαριστώ, προσεύχομαι και για τις ψεσινές συμμετοχές, να τους δοθεί άφεση για την αισθητική βλασφημία προς τη θεά των τεχνών. :P

Ανώνυμος είπε...

apla gia to sxolio toy marinou, oti i diorganotria xora den exei kapoio ofelos..well, to 1 ekatomirio anthropon pou tha paei fetos sti Rossia gia na parakolouthisei to diagonismo nomizo tha afisei kapoio ofelos sti diorganotria xora.

Ανώνυμος είπε...

hehe to vlepoume kai tha to vlepoume cos it's fun and silly :)

giati ola ta alla pou vlepoume sti tv i akoume sto radio en sovara? :P

Ανώνυμος είπε...

Εμείς πάλε ευχαριστηθήκαμε τον διαγωνισμό. Βέβαια εκάτσαμε να το δούμε με το σκεπτικό "ήντα παρωδία εννα τους στείλουμε να τους ταράξουμε φέτος;"

MARINOS είπε...

@ ανώνυμος:

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες για το 1 εκ. κόσμος που θα πάει στη Ρωσσία.

Αναρωτιέμαι όμως: πρακτικά τι όφελος είχε η Σερβία / Ελλάδα που διοργάνωσαν πρόσφατα το διαγωνισμό;

Δηλαδή, πέρα από τα όμορφα βιντεάκια της τελετής, θυμάται κανένας τίποτε 2-3 μέρες αφότου σβήσουν τα φώτα;

Θυμούμαι πριν χρόνια που διοργανώσαμε στην Κύπρο τα καλλιστεία για Μις Κόσμο , και λέγαμε "διεθνής προβολή της Κύπρου", " πάνω από 1 δις. οι τηλεθεατές" , "προοπτικές για τουρίστες από ΗΠΑ" μπλα μπλα

Τίποτε δεν είδαμε. Ήταν απλά ένα όμορφο τηλε-σόου μερικών ωρών.

Ανώνυμος είπε...

>>Και , στην πράξη αποδείκτηκε πως

>>1. ο νικητής δεν μπορεί να κάνει
>>διεθνή καριέρα

really? i celine dion? oi abba? len sou kati?


>> 2. η χώρα που διοργανώνει το
>> διαγωνισμό, δεν έχει κανένα
>> αξιοσημείωτο οφελος.

mono to " το 1 εκ. κόσμος που θα πάει στη Ρωσσία" (si eipas) en arketos tourismos gia na kanei tempt most countries (skeftou oti en mono merikes meres).

Ανώνυμος είπε...

alla anyway ego eimai iper, allios stin kipro no way na vlepame diagonismo tragoudiou (oxi paradosiakou) an den eixame ti eurovision. I'm not saying it's quality stuff but it's still better than nothing.

Ασυγχώρητη είπε...

Στον ανώνυμο/ανώνυμη:

Βάλε cable tv. It's ACTUALLY better than nothing. :P

Μαρίνο μου, ειδικά η Ελλάδα εβοηθήθηκε πολλά (NOT) Εν βλέπεις που κατουρούν τα ευρώ; (NOT) Άνθισε η χώρα και γέμισε τουρίστες μετά την Παπαρίζου (NOT). Τα σουβλατζίδικα στην Πλάκα σίγουρα είχαν profits για 3 μέρες. (PROBABLY):P

Ας σοβαρευτούμε λίον τωρά(μουαχα)Το να ξοδεύκεις παραπάνω λεφτά από ότι μπορείς φκάλλεις για να δώκεις το "παρόν" σου είναι το λάθος. Εν θέμα προτεραιοτήτων από το Ρικ πλέον, το ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ. Και προφανώς, η ποιότητα, whatever that means, δεν είναι μέσα σε αυτές. Εν ξέρω για σας, πάντως εμένα ενοχλεί με να φορολογούμαι για το θέαμα που είδαμε το τελευταίο Σάββατο, εν να μάθω τζαι πόσα είναι :P

Τουλάχιστον να εγοράζαν καμιά σειρά του χαϊρκού. Ή να αλλάζαν την γκαρνταρόπα της Κενεβέζου.

Εν να τη δω τη Γιουροβίζιον, θέλω να δω που παν οι επενδύσεις μου!

Ανώνυμος είπε...

thanx alla exo cable. to sxolio enen gia ti tv, en gia diagonismo tragoudiou. entaksei ama en sas areskei kamete protest na men ksanapame.
nomizo asxolithika arketa.

Ασυγχώρητη είπε...

ανώνυμε/η εν χιούμορ που έκαμα. Μεν το παίρνεις τόσο προσωπικά. Εν απόψεις που λέμε. Μερικές αρέσουν μερικές όχι.