Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Όνειρο εαρινής νυχτός

Μόνο στα όονειραααα...
Προχθές είχαμε μια συζήτηση με την αδερφή μου για το μεγάλο ταξίδι που θα κάνουμε του χρόνου το καλοκαίρι. Φέτος θα πάμε "μικρό" ταξίδι, λόγω συγγενικών υποχρεώσεων προς την Ελλάντα και ήδη σκοτώσαμε ένα μισθό σε Λονδίνα-Άμστερνταμ έκαστη, οπότε δεν μας σηκώνει καλοκαιρινό ταξίδι τελευταίας στιγμής. Ναι, είμαστε καλά οργανωμένο freak show, και σχεδιάζουμε να καταλήξουμε μέχρι τέλος Ιουνίου και να τα κλείσουμε όλα από φέτος. Σκεφτήκαμε λοιπόν να συνδυάσουμε Γαλλία-Ιταλία, να ξεκινήσουμε από Παρίσι, να κατεβούμε Κάννες και από Κάννες προς Φλωρεντία και μετά Ρώμη, σύνολο καμιά εικοσαριά μέρες. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ιδέα, αν και σαν προστεθούν και άλλες απόψεις-συνταξιδιώτες πιστεύω θα μπασταρτευθεί στο τέλος. Τέσπα η γενική ιδέα είναι αυτή.

Εγκούγκλαρα που λέτε εχτές διαμερίσματα προς ενοικίαση στο Παρίσι, από αυτά τα τέλεια στούντια που μπορείς να ενοικιάσεις από βδομάδα μέχρι 6 μήνες για να δω τις τιμές. Τελικά από τα ενοικιαστήρια εκατέληξα σε σελίδες για πωλήσεις διαμερισμάτων. Έχω μια τάση να ξεφεύγω από το θέμα γενικά.

Στούντιο σε κτίριο 19ου αιώνα 30 τ.μ απέναντι από το Λούβρο, 193 000 ευρώ. Μμμμ.


Διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Grand Boulevard, ανακαινισμένο 250 000 ευρώ. Αχααμμμ.



Στούντιο στην Μονμάρτη 50 τ.μ με 55 ευρώ κοινόχρηστα το μήνα, 200 000 ευρώ. Εν καλόν.



Πύργος 18ου αιώνα στη Βουργουνδία, πλήρως ανακαινισμένος με 14 εκτάρια γης και δάσους, 2 λίμνες, 20 δωμάτια, 7 μπάνια, αίθουσα μπιλιάρδου, 2 βιβλιοθήκες, 2 κελάρια για κρασί, πισίνες, θέρμανση ξύλου, 1 500 000 ευρώ! Θέλω να κλαίω.



ΟΥΑΟ! Δηλαδή 5 πλάσματα να συνεταιριστούν και να βάλουν που 300 000 ευρώ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΓΟ ΣΤΗ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΕ ΚΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Στη Γαλλία. ΠΥΡΓΟ του 18ου αιώνα. Με ΚΕΛΑΡΙΑ. ΜΕ ΔΑΣΟΣ. ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ. ΜΕ ΠΑΠΙΕΣ.



-Ασυγχώρητη εσείς που λέτε να πάτε φέτος τις διακοπές;


-Ε είπαμε να πάμε κανένα μήνα στον ΠΥΡΓΟ ΜΑΣ στη Βουργουνδία, να σκεφτούμε και την προώθηση των ΚΡΑΣΙΩΝ μας. Να πάρουμε και τα σκυλιά μας να τρέξουν λίγο στο δάσος να γεμίσουν αέρα τα πνευμόνια τους. Ξέρεις έπιασε με τηλέφωνο η οικονόμος και είπε μου ότι εν ναν 24 βαθμοί μες τον Ιούνη.


-Εμείς εν να πάμε καμιά Ιταλία ρε.


-Ρε γιατί εν περνάτε καμιά βδομάδα από τον ΠΥΡΓΟ ΜΑΣ. Θα είναι η μισή οικογένεια εκεί, αλλά έχουμε ακόμη 2 υπνοδωμάτια που δεν θα χρησιμοποιούνται. Αααα αγοράσαμε και εκείνο το πιάνο που σου έλεγα, με τη γυάλινη ουρά, θα μπορεί να κάμνει και πράκτις η κόρη σου. Ελάαατε ελάτε, θα είναι πολύ ωραία. Θα τρώμε το τυρί μας, θα πίνουμε το κρασί μας και θα κατεβούμε και Παρίσι για ψώνια. Δύο ώρες με το τρένο καλέ τίποτε δεν είναι.


-Τώρα να δούμε ρε. Δε θα θέλαμε να σας γίνουμε βάρος.


-ΒΑΡΟΣ; 14 εκτάρια γης κάπου θα σας χωρέσουμε βρε! (υστερικό γελάκι)


Δικαιούμαι εν ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ να ονειρεύομαι;;;


Θα τα πουλήσω ούλλα (τζαι όσα εν έχω) και θα πάω στη Βουργουνδία ρε γαμώτο!


Ο πύργος που λέγαμε...

Κλαψ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

zut alors! oh mon dieu!

Marl3n είπε...

Count on me gia ton pirgo! It 'll be a dream come true. Inta, monon i mama m na me leei princess? ;p

MARINOS είπε...

:)

Πάντως 1,5 εκ. ευρώ για ένα έτσι πύργο είναι προσφορά!
:)))

Ανώνυμος είπε...

haha en to pistefko to sigkekrimeno PYRGO eida ton je go mes ta real estate pou koitazo mesa mesa.

je go ekama akrivos tes idies ske4eis...

ENNOEITAI EIMAI MESA! :P

drSpock είπε...

Λες η Τράπεζα Κύπρου να μας διά 300 000 ευρώ δάνειον έκαστος? Σκέψου το γίνεται! Αν και νομίζω θα πρέπει να δουλεύουμε στα 14 εκταρίων χωράφκια για να βκάλλουμε τον τόκο. Μόνο τον τόκο!

Αλλά με καλή (και μεγάλη) παρέα μπορείς να νοικιάσεις μιαν βίλλα στην Τοσκάνη για το καλοκαίρι. And for that you can definitely count me in!

Ασυγχώρητη είπε...

Αλέξανδρε μερντ μερντ!

Μαρλεν εμένα η μάμα μου εν με λέει πρίνσες but i feel like one :P eheheh

Μαρίνο ένεν πολλλλά καλή προσφορά;;; Δηλαδή λίον εκατομμυριούχα να ήμουν έπιαννα τον χωρίς δεύτερη σκέψη! :P

Roam ήμουν σίουρη ότι θα τον ανακάλυπτες! Πες μου ότι έκλαψες μόλις τον είδες ! Γιατί ήθελα πολλά να κλάψω! Λυγμ!

Ντόκτορ πόσα θέλει η βίλλα στην Τοσκάνη;; :P

ρίτσα είπε...

εγώ νομίζω αν επήαιννες κάθε χρόνο ήταν να τον βαρηθείς

εθθα εγίνετουν σαν το σπίτι της γιαγιάς στο χωρκό;

α;

Aeriko είπε...

e sas exw tin lisi. na sinaxtoumen 6 atoma diaforetikwn genikwn gnosewn kai na arkepsoume svarna ta tilepexnidia. prota ena kerdisoume ton ekatomiriouxo istera na pame sto monomaxo eeeeeeeeeee ena8imoume alla ala eshi kamposa , to polli poli pame kai sto super idol.Na ta sina3oume touta ta psila pou 8eli gia ton pirgo kai tsouf o pirgos tha gini dikos mas

pandos egw ixa mian kalin idea :P

Diasporos είπε...

Ο πύργος θέλει θέρμανση το χειμώνα, αξίας $10,000 το μήναν. Στην κύπρον μπορείς να χτίσεις κάστρον πολλά πιό φτηνά τζιαι δίχα θέρμασση.

Οι πέτρες εν φτηνές κόμα. Θέλει κόπον.

Σκέψου το. Μπορείς.

Unknown είπε...

αν τζιε οι μεγάλες περιουσίες για μένα εν πονοτζιέφαλος, οι πύργοι εν πελλαμός. Εννα κάθεσε τη νύχτα μες τα σκοτεινά με το τζιερίν τζιε να παρανοάς!
Να έσιεις τζιε κάμποσους γυρόν τζιε λιην φαντασία εννα κάμνεις κάμποσα έργα. θέλω όμως κάτι όπως το Castle Stalker(!?!?!). Αλλά πας σε κανένα νησούι μακριά, να πάρω κάμποσους τούρκους τζιε κυπρέους-έλληνες εθνικιστές της ναμπου ενι να τους σύρω σε κανένα μπουντρούμι ούλλους μαζί να κάμνω χάζιν που εννα σιηλλοτρόουντε. Θα μου αρέσκαν τζιε τα πρώην φρενοκομεία, για να φέρω κανέναν να τον βάλω να προσπαθεί να το κάμει να έσιει καλό φενκ σούι.
τι πιο ωραίο όμως να έβρεις κάμποσους κουρούπεττους τζιε να μπείτε στο κάστρο τζιε να κάμετε δική σας κοινότητα. Τζιε παίζετε τζιε πελλόν για τα ριάλλια.

Ανώνυμος είπε...

hmm exw sou kallitterin idea. piennete sti gallia-italia ktl kai meinete se hostels (mia xara tha perasete, neoi anthrwpoi eiste) kai pigenetai road trip na deite ton pirgo. otan ftasete ekei ktypate kai to koudouni kai isws sas lipithoun kai sas valoun mesa. an oxi, mporeite na kanete picnic sto wraio grasidaki ekei eksw

Αόρατη Μελάνη είπε...

Για πύργο στη Βουργουνδία δεν ξέρω.

Εφέτος πάντως που θα έρθετε στο Ελλάντα, αν σας περσεύει καιρός και έχετε όρεξη, ρίχτε κανένα μήνυμα στους φτωχούς βλόγερ σαν εμάς. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε κι από κοντά!

Έχω και πύργο στη Μάνη! (ιδιόκτητο, με πολεμίστρες, με σκορπιούς, με σαρανταποδαρούσες, με στέρνα, με κατσαρόλι για να ρίχνεις νερό στο κεφάλι σου για να πλυθείς)