Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Σκόρπιες σκέψεις Made for Greece

-Η μπουρδελοποίηση και μπουρδοποίηση (και άλλη) του πολιτικού λόγου εν όψει ευροεκλογών στη ΜΑΜΜΑ Ελλάντα έχουν πάρει απερίγραπτες διαστάσεις. Οι πολιτικές τηλεοπτικές διαφημίσεις είναι ότι καλύτερο έχω δει σε κωμωδία τα τελευταία χρόνια. Ρε μα μιλούμεν έχουμεν τζαι εμείς κάτι περιπτωσάρες, αλλά τζαμέ απογειώθηκεν η μαλακία. Περιπαίξιμον καθαρόν, καμία τοποθέτηση για θέματα ευρωπαϊκής ένωσης, και λένε μετά στον κόσμο "ψηφίστε μας, μην πάτε στις παραλίες για τριήμερο". (Στην Κύπρο εκτός από τον γνωστόν μας Αριστίνδην που στολίζει τα μέγκα-πίκετς των αυτοκινητοδρόμων δεν το πολυκοίταξα το θέμα. Πάντως αγόρασα μαγιώ για καλό και για κακό).

-Τα "σπάσανε" στο κέντρο της Αθήνας οι μουσουλμάνοι. Πέταξε το κοράνι ο μπάτσος; Το έκαψε; Δεν κατάλαβα ακόμα. (Καλά τίποτα καλό δεν θα δούμε από μπάτσο;;;) Αν το έκαμε μεγάλο λάθος αλλά.. αφορμή βοήθα. Θυμάστε τα κόμικς του Δανού για τον Μωάμεθ; Θυμάστε στην Ολλανδία που πέρασε απόφαση για ποινικοποίηση της "προσβολής θρησκεύματος"; Τέτοια θα έχουν και στην Ελλάντα; (τώρα απαιτούν να κτίσει το κράτος τζαμιά), και καλώς τα μας και μας σε λίγα χρόνια στο πιάτο με χαλλούμιν, με συνοδευτικό τη μισαλλοδοξία που έπεται από τους ντόπιους προς όλους τους αλλόθρησκους-αλλοεθνείς-αλλο-βάλεκατι. Έτσι είναι, εσύ καλέ μου χριστιανέ μπορεί να μην είσαι φανατικός, μπορεί να κατηγορείς τζαι την εκκλησία μέσα-μέσα, μπορεί να μεν σε κόφτει αν σου βρίζουν τα θεία σου (πολλά), άμαν αφήνεις όμως παραθυρούθκια στο κράτος για κάθε πελλόν Αλλάχ ουάχμπαρ, πρόσεχε τα τζάμια σου.

-Ένας Αρκάς είναι ότι πρέπει αυτές τις μέρες. Τυχαία (τυχαία;) εθκιάβαζα τον μετά που διαφήμιση του Καρατζαφέρη, ο οποίος αγαπά πολλά την Κύπρον και τη Βάσια Λόη.

Είναι ένα απόσπασμα από το "η Ζωή Μετά", το τεύχος 5: "Σκέπτομαι και ας μην υπάρχω".

Α: Άγγελος
Ν: Ο νεκρός που έχει τον άγγελο για φύλακα στον παράδεισο.
Ν2: Ένας νεκρός λοχαγός


Ο άγγελος και ο νεκρός περπατάνε στον παράδεισο:

Ν: Πες μου άγγελε γιατί ο θεός αφήνει να γίνονται πόλεμοι;

Α: Τι θες να κάνει ο θεός όταν οι άνθρωποι είναι ανόητοι; (Δείχνει ένα άλλο νεκρό). Να κοίτα αυτόν.

Ν2: Λοχαγός του πέμπτου συντάγματος ιππικού, πεσών στο πεδίον της δόξας σαν ήρωας!

Α: Άκου βλακείες. Ήρωας και κουραφέξαλα!...

Ν2: Α ναι; Δηλαδή εσύ πως θα αποκαλούσες κάποιον, που πιστός στις αξίες και στα ιδανικά του έθνους του πολέμησε με απαράμιλλο θάρρος και αυτοθυσία τον εχθρό και στο τέλος πέθανε για την τιμή και την ελευθερία της πατρίδος του;

Α: Νεκρό!

Χααα...

Και ένα διαχρονικό Πανούση για το τέλος

4 σχόλια:

Diasporos είπε...

Μόνον οι αμερικάνοι ανακαλύψαν το μυστικό της ζωής νομίζω:


"A recipe for tolerance" :


try earn as much money as you can

try to spend as much money as you can

mind your own business

enjoy your life today


get along with everybody and be sociable




λαλείς να έχουν δίκιο?

Ασυγχώρητη είπε...

Διάσπορε μου,αν φκάλεις έξω την εξωτερική πολιτική της Αμερικής φαίνεται να δουλεύκει. :)

Τι λες για αυτό:
"Mind your own business".

"Be and let others be".

"Be fair with yourself and care about the fairness in the lives of others."

Πάντως θέλω να γράψω μιαν ανάρτηση για την έννοια του tolerance και πώς τελικά μπορεί να αποχτήσει αρνητική χροιά. Μόλις βάλω το νου μου σε ίσια ροή θα τη γράψω.

Καλημέρα από δω.

Diasporos είπε...

Αρέσκουν μου τζιαι τζιήνα που είπες, εφαρμόζουν τα εκατομμύρια αθρώποι δακάτω. (τζιαι δυστυχώς έν καταλάβουν οτι η εξωτερική πολιτική δουλεύκει ενάντια σε τούτα τα principles).

Γι αυτόν έ θθωρείς μουσουλμάνους να κρούζουν πόλεις δακάτω (σκέφτου, έν τους θωρεί ο κόσμος ως 'εχθρούς' μετά που 8 χρόνια πόλεμον εναντίον τους στα ιράκ κλπ.) Άρα κάτι δουλεύκει σωστά.

Ασυγχώρητη είπε...

Μα το tolerance σταματά στα σύνορα μας; Χμμ.. Αυτό με προβληματίζει με την Αμερική. Βέβαια υπάρχουν Αμερικανοί που ήταν και είναι εναντίον της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και καταδικάζουν τους πολέμους. Και το άλλο, είναι και το πόσο αμερικανικοποιείσαι στην Αμερική; Γιατί άμα το κράτος σε κάμνει να νιώθεις part of it, η πιθανότητα να τα σπάσεις μειώνεται. Εν τζαμέ που επέτυχεν, τουλάχιστον εσωτερικά.