Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Καρτεσιανό γινόμενο

Το καρτεσιανό γινόμενο διδάσκεται σαν έννοια από την Α΄τάξη του δημοτικού (5η ενότητα μαθηματικών).

Παράλληλα με την εβραϊκή μυθολογία πάντοτε! (η Παρθενογένεση, ο Τζιζ-μας , ο Μένταλιστ Μωυσής, ο παρολίγον παιδοκτόνος Αβραάμ, ο προαγωγός-των-κόρων-μου- Λωτ μπλαμπλαμπλαμπλα) Έτσι, για να μην ξεχνάμε την καθημερινή μας πλύση εγκεφάλου.

Βρήκα ένα ωραιότατο παράδειγμα πίνακα καρτεσιανού γινομένου και μάλιστα σε διαθεματική προσέγγιση με το μάθημα των θρησκευτικών!4 σχόλια:

Eólica είπε...

Τέλειο.

Ανώνυμος είπε...

έshει τζιαιρό που σε θκιαβάζω τζιαι έχω μιαν απορία... Είσαι δασκάλα έννε? Σαν εσύ που εν πιστεύκεις, πάλε μαθαίνεις των μωρών πως τον κόσμο εδημιούργησεν τον ο θεός κτλ?

Ασυγχωρητη είπε...

beclash, απλά ζητώ να μεν τα διδάσκω τα θρησκευτικά, αν και παλαιότερα αναγκάστηκα να τα διδάξω, επειδή εν έβγαινε το πρόγραμμα του σχολείου.

Αν τύχει και στα άλλα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος θέλουν να με ρωτήσουν, τους παραπέμπω στους γονείς τους, ή στο δάσκαλο που ανέλαβε να τους κάμει τα θρησκευτικά ή στον παπά/δάσκαλο του κατηχητικού τους. Η πείρα μου, μου έδειξε ότι όσο δεν θίγω εγώ ζητήματα, δεν ασχολούνται ούτε τα παιδιά.

Unknown είπε...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ