Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Πόσο χαμηλά θα πέσουν τα size;

Τις προάλλες καθώς έκανα ένα ξεκαθάρισμα στις ντουλάπες μου βρήκα μια μπλούζα που έπιασα που το μάνγκο πριν περίπου 8 χρόνια. Μια μαύρη basic μπλούζα size medium. Δοκιμάζοντας την, ανακάλυψα με χαρά ότι ακόμα κάμνει μου και μάλιστα είναι και λίγο μεγάλη μου! Νιώθοντας περήφανη με τον εαυτό μου που με χωρεί η μπλούζα που εφόρουν όταν εφόρες τζιν τζαι έσιηφκες τζαι δεν εφαίνετουν η στρούπα του κώλου σου, αποφάσισα να treat myself με καμιά καινούρια αγορά.

BAD IDEAAAA!

Ήξερα ότι τα sizes ώσπου παν μικραίνουν αλλά πραγματικά η τωρινή κατάσταση είναι δράμα!

Πρώτη φορά χάνω κιλά και ανεβαίνω σάιζ!

Εδοκίμασα γύρω στις 15 διαφορετικές μπλούζες σε 3 διαφορετικά καταστήματα.

Το λοιπόν, ήξερες ότι αν έχεις βυζί, και δεν μιλάμε για υπερπαραγωγές, μιλούμε για ένα απλό εξόγκωμα, δεν μπορείς να φορέσεις πουκάμισο γυναικείο; Δηλαδή για ποιο σκοπό υπάρχουν τα γυναικεία πουκάμισα; Για να τα φορούμεν ανοιχτά τζαι να χαριεντιζούμαστεν;

Α και όσο πιο φτηνή η μπλούζα τόσο πιο λίγο το ύφασμα. Really ΖΑΡΑ, ΧL? Really?

Τελικά, πριν αρκέψω να τραβώ τα βυζιά μου να τα φκάλω, ηύρα ένα φόρεμα που είχε πάρα πολύ ωραία εφαρμογή αλλά ήταν υπερβολικά ακριβό για το εύρος φορήματος του (πάνω από 100 ευρώ για μακό ΣΟΡΙ Α). Τουλάχιστον έκαμε μου κάτι!

Seriously, γεναίτζες του κόσμου ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ. Οι βιομηχανίες ρούχων γυρεύκουν τρόπο να γλυτώνουν ύφασμα τζαι να φκάλουν κέρδος, μικραίνοντας τα σάιζ ΚΑΙ ΑΛΛΟ. Δηλαδή πραγματικά εν να ζήσω να δω size -5??

ΔΕΝ ΠΑΣΤΙΝΗΣΚΩ ΑΛΛΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΡΕ??? ΔΕΝ ΠΑΣΤΙΝΗΣΚΩ!

18 σχόλια:

Αχάπαρη είπε...

Το περίεργο είναι πως στα παιδικά τα ρούχα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα ρούχα για μωρά 5-6 χρονών κάμνουν για 10χρονα τζιαι πάει λέγοντας.
Αλόπως θέλουν μας υπέρβαρους στην παιδική ηλικία τζιαι στην συνέχεια ατροφικούς.

Ασυγχώρητη είπε...

Αλόπως εν να δοκιμάσω στα παιδικά την επόμενη φορά!

Που τα αλήθκεια θα δοκιμάσω όμως!

ρίτσα είπε...

πράβο.εσιεις δίκαιο
ακριβώς τούτο λαλώ τζιαι γω
ντάξει έχουμε τα κιλούθκια μας αλλά όι τζιαι xl.

postbabylon είπε...

To industry thelei mas vitses...einai draman h katastash... yours trully theoroumai pasth, (1.80 tziai 60kg) tziai pleon prepei na piasw size 40 panteloni. Prin 3 xronia, pou eixa to idio varos akrivos eforoun 36. Beats me pantws...

Ανώνυμος είπε...

size 0 μίσσιημου οι Εγγλέζοι! Μηδεν!!

δηλαδή τί? μόνο για να στέκει πας τα κόκκαλα σου?

αι γκές σόου!!

ντς! εκνευρίζομαι τζαι εγώ

Diasporos είπε...

Έλα κούκλα μου στην αμερική που έχουμε κανονικά σάιζ. Εγώ φορώ XL. Έκαμα το λάθος να γυρέψω που την κύπρο, το XL εν για 13χρονα καχεχτικά αγοράκια. Μα επελλάναν τέεελλεια?

Aurora είπε...

Με έκαμες και γέλασα. Ναι, κι αυτό size 0 είναι εντελώς εξωφρενικό!
Ρε, μα η Postbabylon είναι 1.80;;; Μάσσιαλλα!

Νηρηιδα είπε...

''Τελικά, πριν αρκέψω να τραβώ τα βυζιά μου να τα φκάλω''
εχω λιωσει στο γελιο με την ατακα!
Νομιζουν ειμαστε ολοι στην Κινα που ειναι μια σταλια γτ τα one size?λες και βγαινουμε απο το εργοστασιο ολεσ σε ενα καλουπι ιδιο!
Αιντε πια!!!

κι αγνάντευε... είπε...

Αχ μεγάλος πόνος... Συμπάσχω. Σιγά που ο πισινός μου είναι xl (οκ, το βυζί μου είναι!). Αλλά έλα που δε μου κάνουν τα μικρότερα παντελόνια... Από το Mango δε, έχω σταματήσει να ψωνίζω εδώ και χρόνια...

Dreamer είπε...

Ego eknevrizome me ta sizes sta pantelonia opos k i postbabylon alla kaos anapoda. Ego ime 1,85 ala logo tu oti kamno ximio8erapia adinatizo polla k ime 50 kila. Epomenos ta antelonia pu piano ne men ftanun sosta to mikos ton podion mu alla en polla fardia mu me apotelesma na gino raftena in order na boro na kikloforo k na men ime opos tus neus pu exun ta pantelonia tus telia pesumena....Pantos eprose3a oti ta size mikrenun gt emena mu aresi na piano fardia futer alla teleftea opote pao na piao to futer mu ginete olo k pio steno pano mu! Me ta pedika eprose3a to ki ego opote po na pao na piao tu mitsi arfu mu!

Psychia είπε...

Αστεία αστεία εγώ έχει χρόνια που ψωνίζω κάποτε από τα εφηβικά. Εν κάπως φθηνότερα τζαι εν πιο ευφάνταστη η μόδα τους :)

Ασυγχώρητη είπε...

Ρίτσα ακριβώς όπως το είπες. Όι τζαι XL!

Postbabylon σκέφτου εσύ να χρειάζεσαι 40 με 60 κιλά τζαι τόσο ύψος! Έλεος!!! Εννοείται ότι εμένα το 42 μου κουμπιάζει με δυσκολία και με κίνδυνο να φκάλω κανένα μάτι (αν πεταχτεί κανένα κουμπί), με τα νέα δεδομένα!

Ηλέκτρα νομίζω εφκήκεν και size 00! Οου γιες!

Διάσπορε μου όντως ότι επαράγγειλε η σίστερ μου που ίντερνετ από Αμερική σε ρούχα τον τελευταίο χρόνο, εχρειάστηκε πιο μικρά σάιζ από αυτά στην Κύπρο.
Α και "κανονικά" σε σχέση με τα παλιά σάιζ φκάλει (ακόμα) το Marks and Spencer, αλλά παραμένει πολλά basic το στυλ τους, προς κοτσιακαρίσιμο, δυστυχώς. Αλόπως εν να αρκέψω να παραγγέλνω τζαι εγώ που το ίντερνετ παραπάνω!

Aurora άτε τζαι υπάρχει το size 0. Τουλάχιστον να μεν μιτσιανίσκουν τζαι τα υπόλοιπα που εν που πάνω!

Νηρηίδα, είναι για να μην κλαίω που τα σκέφτουμαι και τα λέω έτσι! Μες την απελπισία των δοκιμαστηρίων μου απέμεινε το χιούμορ. :P
Εννοείται ότι δεν πατώ σε μαγαζιά με one size ρούχα!

Κι αγνάντευε σε μάνγκο και ζάρα τα τελευταία δυο χρόνια μόνο παπούτσια βρίσκω, ρούχα τελικά καταλήγω να αγοράζω που πιο ακριβά καταστήματα, ίσως επειδή τζείνοι που τα σχεδιάζουν τζαι τα ράφκουν διούν χρόνο στο να υπολογίσουν ότι εν θα τα φορούν μόνο τα πλαστικά μανεκέν στις βιτρίνες.

Dreamer ελπίζω να παν όλα καλά με την χημειοθεραπεία σου. Φαντάζομαι πόσο εκνευριστικό πρέπει να είναι με την τόση ταλαιπωρία που τραβάς που τη θεραπεία να πρέπει να ανησυχείς τζαι για τούτο!

Ασυγχώρητη είπε...

Psychia σοβαρά εν να πάω να δοκιμάσω παιδικά-εφηβικά!

Leni είπε...

Όχι μόνο τα κάμνουν για ξερόπαστες βίτσες, αλλά και για άβυζες. Εχτές εδοκίμασα 5-6 φορέματα και κάνενα δεν έκαμνε στο βύζο μου. Ντεμ ιτ. Ντεμ δεμ.

Ανώνυμος είπε...

ne ne!eshi tziales pu skeftonte san emena!tze enomiza oti exalase i zigaria mou!eto en i viomixania rouxwn pu mitsaniski ta rouxa!xixixi

Buttons Up είπε...

Πες τα χρυσόστομη!!! Αμήν!

Clueless είπε...

Α γεια σου. Έχει πέντε χρόνια που χτυπιούμαι για αυτό το ζήτημα. Και όταν είσαι πιο παχουλή από το υποτιθέμενο XL να δεις ακόμα.. :)

Ανώνυμος είπε...

H KINA χαρα μου αλλξεν τα SIZE kai ekamen to XXL να κανει στο ΧL