Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Οι ιδιοτροπίες των ρούχων-Απόσβεση alert

Εσυζητούσαμεν το με την αδερφή μου εχτές...

Έτυχε μας πάρα πολλές φορές να αγοράσουμε ρούχα-παπούτσια-αξεσουάρ και στο πρώτο φόρημα να ανακαλύψουμε ένα συγκεκριμένο "αΐπιν" που να μας εμποδίζει να θέλουμε να τα ξαναφορήσουμε. Ευτυχώς εν αγοράζουμε πλέον πολλά... Μετά από χρόνια πείρας στο συγκεκριμένο τομέα όμως, here are some tips.

The streched-up cotton case
Ξεκινάς το πρωί τη μέρα σου και φοράς μια βαμβακερή μπλουζούδα/φορεματάκι . Μέχρι το τέλος της μέρας η μπλουζούδα είναι σαν να την έδεισες σε προκρούστρια κλίνη τζαι ετράβας την με αποτέλεσμα να φαίνεται τουλάχιστον 2 φορές πιο μεγάλη από το πρωί. Η μάνα σου σε ρωτά αν σου ελείψαν τα ρούχα και έπιαστην δανεική.
ΑΠΟΣΒΕΣΗ: Χρησιμοποίησε τέτοιες μπλούζες για το γυμναστήριο και άλλες δουλειές βαρέων βαρών του σπιτιού (καθάρισμα). Αν νευρίασες πολύ, το κόττον κάμνει εξαιρετικό ξεσκονόπανο. Αν πρόκειται για φόρεμα, φόρα το στην παραλία. Εγώ πολλά cotton cases έκαμά τα και πιτζάμες.

Τοο much cleavage
Κάποιος θα υποστήριζε ότι unless we can see your nips there is no such thing as too much cleavage. Εμείς τον γράφουμε και προχωρούμε. Συνηθισμένο φαινόμενο το ντεκολτέ μιας μπλούζας-φουστανιού , ενώ ύφασμα-εφαρμογή-μάκρος είναι τ-έ-λ-ε-ι-α, να είναι αβυσσαλέο σε τέτοιο βαθμό που μόνο αν δεν φορέσεις σουτιέν δεν θα φαίνεται το σιδεράκι του. Εν να μου πεις, που το εδοκίμαζες εν το είδες; Είδες το, είδες το, αλλά εσκέφτηκες άμπα τζαι εν το σουτιέν που φταίει/πας τον ενθουσιασμό σου εν το εθεώρησες πρόβλημα που εν λύεται.
ΑΠΟΣΒΕΣΗ: Εσωτερική λεπτή μπλούζα με τιράντες/boob tube (do they still exist?) που να καλύπτει την επίμαχη περιοχή. Αν είναι καλοκαίρι και φκάλλεις πίρουλλον μόνο με την ιδέα, you should have known better. Φκάρτον βύζον έξω τζαι κανεί.

Το σάνταλο που χλιάζει (γλυστράει)
Ηύρες το τέλειο σανταλούδι που θα λύσει στο πόδι σου για το φετινό καλοκαίρι. Είσαι πολύ χαρούμενη με την επιλογή σου και το βγάζεις για βόλτα σε 36-37 βαθμούς στον πεζόδρομο της Λήδρας/Ανεξαρτησίας/Λιμάνι/Φοινικούδες. Πού να ήξερες αγάπη μου ότι εν "το σάνταλο που χλιάζει". Αφού όταν το αγόραζες το κατάστημα είσιεν τα air condition στους 16 βαθμούς. Προσπαθείς να διατηρήσεις την ισορροπία σου και τη ψυχραιμία σου, αλλά τούτο που κάμνεις είναι ένα αλλόκοτο πατινάζ πάνω στον ιδρώτα των ποδιών σου. Λιαξ, έτζισες πας το πεζοδρόμιο τζαι έκαμες τα πόθκια σου ολόμαυραααα. Αμμάναμου παρολίγο να τη φάεις χαμέ.
ΑΠΟΣΒΕΣΗ: Δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάμεις με το συγκεκριμένο θέμα. Ασπούμεν, κάθεσαι και υπολογίζεις πόσο θα ιδρώσουν οι πατούσες σου στο περιβάλλον που θα βρίσκεσαι και αφήνεις τα υπόλοιπα στην τύχη; Ή μεταθέτεις το πρόβλημα αλλού;(κάμνεις τα δώρο σε κάποιο που αντιπαθείς;).

Το σάνταλο που βάφει
Τούτα δεν είναι σάνταλα..Είναι το χρωματολόγιο της πελέτικο. Φτάνοντας σπίτι, φκάλεις το σάνταλο και το πόδι σου είναι ολοκόκκινο/ολόμαυρο/ολοκαφέ etc.
ΑΠΟΣΒΕΣΗ: Ε άτε λαλείς πόσον τζαιρόν θα φκάλει πογιάν; Κάποια στιγμή θα σταματήσει! Για να ισιώσεις τον κόσμο, τζαι τα νεύρα σου, κάμε παράπονο στο κατάστημα από το οποίο τα αγόρασες και ζήτα αντικατάσταση του συγκεκριμένου μοντέλου με κάτι άλλο. Ειδεμή, φόρα τα μέχρι να ξεβάψουν (It should probably take one or two weeks).

Το ύφασμα που γίνεται μάτσιες (τσαλακώνεται εύκολα)
Κάθεσαι 5 λεπτά μες το αυτοκίνητο τζαι η φούστα σου/φόρεμα σου φαίνεται σιειρόττερη/ο από τα πλιτς του ακκορντεόν. Ναι ναι ξέρω, όσο τζαι να το πατήσεις το λινό, θα κάμει ζάρες. Όμως οι μάτσιες δεν περιορίζονται στα λινά υφάσματα υπόψην! Είναι μερικά υφάσματα που πρέπει να είσαι μονίμως σε οριζόντια θέση και να μεν ταράζεις τα άκρα σου για να μην φαίνονται ασιδέρωτα.
ΑΠΟΣΒΕΣΗ: Περιόρισε και εσύ το ψυχαναγκασμό σου με την τελειότητα. Αφού δεν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή σου (βλέπε πιο πάνω σάνταλο που χλιάζει), φόρα τα τζαι με γεια!


Πάντως...whatever the case may be, όταν το βάλουμε στο ξεχαρβαλωμένο από τον καταναλωτισμό σύστημα μας ότι τούτο είναι τζαι τίποτε άλλο, δηλαδή, είναι ΜΟΝΟ ΡΟΥΧΑ ΜΑΝ, τότε μπορούμε όλοι ήσυχοι να συνεχίσουμε τη ζωή μας, μέσα στα ιδρωμένα μας σάνταλα και τα ξεχειλωμένα μας βαμβακερά φανελάκια.

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Τούτο με το ντεκολτέ παθαίνω το συχνά τελευταίως. Εν μου αρέσκει όμως να φορώ φανελλούα που μέσα, νιώθω ότι αλλάσει το ύφος του ρούχου. Γι' αυτό φκάλω το βύζο τζιαι παίζω πελλόν.

Για τα σάνταλα που ξεβάφουν παίζω επίσης πελλό. Όσο ένεν κάτι που φαίνεται προς τα έξω εν με κόφτει

Marl3n είπε...

Κοπέλες, όσον αφορά το ντεκολτέ και κάτι ξώπλατα, υπάρχουν κάτι cups or reveal bras (aka niples budges) that can do an almost excellent job (trust me, I know). Check it out at ASOS.com.

Αχάπαρη είπε...

Respect α! Εν έσιει λάθος τούντο ποστ.
Ειδικά στο part που περιμένεις την πατούσα να δρώσει εφύρδην. Μπορούμε σαν περιμένουμε να μπλέκουμε κλάτσες οκσα?..

Leni είπε...

Υπάρχει λύση για τα γλιαστερά σάνταλα. Πιάνεις πατούς σιλικόνης, ποτζείνους με τα παμπουλούθκια τζαι που κολλούν πας στο σάνταλο τζαι εν παν πούποτε τα ποούθκια σου.

Επίσης, τι γίνεται αν τα παπούτσια (καλά έννεν σάνταλα) ξεβάφουν εδώ και δύο χρόνια; Τζαι ακριβοπιέρωσες τα; Α;;

Τσαρτελλούδιν και Μαρλέν μου, εξαρτάται που το βύζο.. χεχε

ρίτσα είπε...

τέλειο ποστ.τα έχω πάθει ούλλα. αλλά και πια όχι τόσο συχνά. εκτός ίσως από το τελευταίο. είμαι νοικοτζυρά λαλώ σας. σιερώννωωωω

Unknown είπε...

Marlen, μα ό,τι cup size φορείς; Ντα, εν τζιαι λαλώ σου για cup dd αλλά cup c ας πούμε;;

Ασυγχώρητη είπε...

Τσαρτελλούιν μου τζαι εγώ αρκετές φορές τον αφήνω ελεύθερον το βύζο, αν και λόγω μεγέθους είναι αρκετά μεγάλη πρόκληση να τον συγκρατώ μέσα.. Νομίζω μετά από χρόνια καταπίεσης ανέπτυξε δική του βούληση και τωρά τους καλοκαιρινούς μήνες αρχίζει να φκαίνει μόνος του έξω.. Άμα δεν είναι εκείνες οι μέρες που με πιάνουν τα κόμπλεξ να τραβώ συνέχεια τη φανέλα πάνω ειδικά! Χεχε..

Μάρλεν μου εν νομίζω οι πατσούες να μου ταιριάζουν προσωπικά, βλέπεις έχω d cup ή μεγάλο c..Αλλά θα το κοιτάξω. Έχει κάτι cups σιλικόνης αν εν εκείνα που εννοείς. Αγόρασα πέρσι ένα ακριβότατο σουτιέν (περίπου 80 ευρώ) για αβυσσαλέα ντεκολτέ και καλά και για φορέματα επίσημων περιστάσεων, αλλά θυμίζει μου παραπάνω όργανο βασανιστηρίων, οπότε τζαι αποφεύγω το, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τωρά τελευταίως αρνούμαι να περιορίζω το κορμί μου για να ταιριάζει σε συγκεκριμένα είδη ρουχισμού. Απλά δεν τα αγοράζω.

Αχάπαρη at your service! Τις κλάτσες εν να τις φορήσουμε με το σανταλούιν οξά; (φαντάζουμαι είδες την καινούρια μόδα σάνταλο με κλάτσα;)

Λένι έπρεπε να τους τα πάρεις πίσω!! Εν τζαι εν δουλειά τούτη!! 2 χρόνια να φκάλουν χρώμα!
Τους πατούς από σιλικόνη είχα τους δοκιμάσει για κάτι ψιλοτάκουνα παλιά. (Τα ψιλοτάκουνα είναι θάνατος για τα πόδια μου btw, φορώ τα μια φορά το χρόνο με το ζόρι σε κανένα γάμο. Τωρά ξέρω με το μάτι ποιες παντόφλες-σάνταλα γλιάζουν και τα αποφεύγω.

Ρίτσα έχω ένα φόρεμα I dare you to iron it to perfection! Χεχε.. Όποτε το φορήσω η μάμα μου κάμνει μου παρατήρηση ότι εν το σιδερώνω καλά τζαι λαλώ της ΚΑΘΕ φορά ότι εν το φόρεμα που φταίει.

Leni είπε...

Τσαρτελλούδιν, ως το C κάτι εγίνετουν. Που τζιαμέ τζαι τζει είναι φανελλούδιν solution, γιατί κουράζεσαι να θωρείς τόσα ανδρικά χαμόγελα τζαι γυναικεία καρφωτά βλέμματα.

Ρίτσα, σιδερώνεις; Πόσα παίρνεις; Έκοψα μέσα. Αααα

Sike είπε...

"γιατί κουράζεσαι να θωρείς τόσα ανδρικά χαμόγελα τζαι γυναικεία καρφωτά βλέμματα" XAXAXAXXAXAAXXAXAAXAXAXAX

το λοιπόν, ήρτα τζι εχτές το πρωί τζιαι εσκέφτηκα "μα καλάν, εν θωρούν ότι το φουστάνι εν καλύφκει τα βυζιά τους, ίντα το γοράζουν;!". Το απόγευμα ήταν να πάρω το αθρωπούι περίπατο τζι έθελα να βάλω κανένα φουστανούι... ε σε ούλλα εκαλύφκουνταν μόνο οι νίππολζ μου. Ντέαμ λάικ!