Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μια του κλέφτη θκυο του κλέφτη



Έχω μες την τάξη μια μιτσιά που κλέφκει.

Η οποία δεν παρουσιάζει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα συμπεριφοράς τζαι εν καλό μωρό.

Εξαφάνισε τον τελευταίο μήνα τους μαρκαδόρους του πίνακα, κάτι μολύβια και χρώματα συμμαθητών της, τζαι επροχώρησε σε 2 μπλοκ με αυτοκόλλητα που είχα μπημένα μες τον πάτο του συρταριού της έδρας.

Πώς το ξέρω ότι εν τζείνη; Εκτός του ότι κάθε φορά που εξαφανίζεται κάτι τζαι αναφέρω το εν η πρώτη που λαλεί "Μπορεί ναν κάποιος που άλλη τάξη" τζαι δρώνει το μουστακούι της, εχτές έπιασα 2 ολοκαίνουριους μαρκαδόρους, πουτζείνους "που γράφουν καλά", τζαι έβαλα τους πας τη έδρα για δόλωμα. Μετά το πρώτο διάλειμμα βέβαια εξαφανιστήκαν. Έψαξα όλες τις τσέντες το δεύτερο διάλειμμα, τζαι ήβρα μες τη τσέντα της τους 2 μπλε ολοκαίνουριους μαρκαδόρους, τυλιμένους μες το αλουμινόχαρτο του σάντουιτς της.

Δεν μπορείς να πεις, εν δημιουργική.

Άφηκα τους μαρκαδόρους εκεί, τζαι όταν εμπήκαν τα μωρά στην τάξη, υπέδειξα σε όποιον τους ελυμπίστην , όπως τους έπιασε που την έδρα κρυφά, να τους βάλει πίσω. Τζαι έτσι τζαι έγινε.Το διάλειμμα η μιτσιά έβαλε θκυο φίλες της να έρτουν να μου πουν πως τους ήβραν πίσω που την τσέντα μου, πως τάχα εππέσαν μου εμένα.

Κάμνουμε για το θέατρο τούντο τζαιρό, θα τους δώκω όσκαρ αυτοσχεδιασμού. 9 χρονών κοτσίρες.

Τελοσπάντων.

Έκατσα άνοιξα τα βιβλία της παιδαγωγικής τζαι της ψυχολογίας παίδων να ξισκονήσω ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μου απέναντί της τζαι των άλλων. Τα βιβλία λένε ότι η κλεψιά μπορεί να είναι δείγμα κόμπλεξ κατωτερότητας, ότι έχει έλλειψη σημασίας από την οικογένεια και ένα σωρό άλλα. Whatever the reason, ψυχραιμία και ηρεμία.

Οπότε εσκέφτηκα να τους πω το εξής αύριο, πρωι-πρωί:

"Αγαπητοί μου ζούζουνοι και ζουζούνες,

Πρώτα θέλω να σας υπενθυμίσω πόσο πολλά σας αγαπώ όλους, τζαι ότι οι άνθρωποι όλοι, μαζί τζαι εγώ, κάποιες φορές στη ζωή μας κάμνουμε λάθη. Που μικροί, κάμνουμε λάθη τζαι μαθαίνουμε. Τούτο εν σημαίνει ότι σταματούμε να αγαπούμε τζαι να εκτιμούμε ο ένας τον άλλο. Μπορούμε όμως να πληγώσουμε με τα λάθη μας ανθρώπους που αγαπούμε και τον εαυτό μας τζαι για τούτο το λόγο, σταματούμε να τα κάνουμε και επανορθώνουμε.


Έχετε προσέξει τον τελευταίο καιρό ότι στην τάξη μας εξαφανίζονται με ταχύτητα φωτός όλα τα νέα πράματα τα οποία ανήκουν σε εσάς, στο σχολείο και στη δασκάλα σας. Θέλω να σας πληροφορήσω πως τον υπεύθυνο ανακάλυψά τον, τζαι ξέρω τζαι τους φίλους του, που επειδή τον αγαπούν, έκαμαν το λάθος να τον βοηθήσουν.


Επειδή όπως είπα αγαπώ σας, τζαι οι άνθρωποι δικαιούνται να κάμνουν μερικά λάθη τζαι να έχουν την ευκαιρία να μετανιώνουν, θέλω τούτο το παιδάκι που εξέχασεν προς στιγμής ότι το να παίρνει πράγματα που δεν του ανήκουν είναι μέγα λάθος, να επιστρέψει όοοολα τα πράγματα που επήρεν, στο πρώτο συρτάρι της έδρας μου, μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι. Όπως τα έπιασε τζαι δεν επήρα πρέφα, με τον ίδιο τρόπο να τα φέρει. Με αυτό τον τρόπο θα επανορθώσει χωρίς να χρειαστεί να πάρω τους γονείς του, να το πω στην διευθύντρια του σχολείου μας, και το θέμα να πάρει πιο σοβαρές διαστάσεις.


Επίσης, τα 2-3 παιδάκια που ξέρουν από καιρό τι γίνεται, θα έρτουν ένα ένα μέχρι την Παρασκευή τζαι θα μου ζητήσουν συγγνώμη. Θα μου πουν απλά τη λέξη "συγγνώμη" τζαι εγώ θα καταλάβω. Δε θα τους πω τίποτε τζαι δε θα μου πουν τίποτε άλλο τζαι το θέμα θα το βάλω στο πίσω μέρος του μυαλού μου τζαι θα το ξεχάσω και εγώ και αυτοί.


Τζαι μετά που τούτο θα κάμουμε μια καινούρια αρχή όπου κανένας δεν θα πιάνει πράματα που δεν του ανήκουν, έτσι που να πληγώνει τους φίλους του τζαι τη δασκάλα του. Μιαν αρχή όπου θα θυμίζουμε το φίλο μας ότι ένεν σωστό να πιάνει αλλά άμα θέλει να ζητά κάτι. Τζαι που ξέρει, μπορεί να του το δώκουν άμαν το ζητήσει.


Έχετε μέχρι την Παρασκευή. "

OR όπως θα ελάλεν μια παλιά κκελέ-δική μου δασκάλα:

"ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΟΥ -PUT ΝΑΜΕ HERE- ΑΝ ΔΕ ΦΕΡΕΙΣ ΟΥΛΛΑ ΤΑ ΚΛΕΨΙΜΙΑ ΩΣ ΑΥΡΙΟ. ΘΑ ΣΕ ΚΑΜΩ ΤΟΥΤΟΥΚΚΙ ΣΤΟ ΧΩΡΚΟ" :P

27 σχόλια:

Eólica είπε...

Γίνεται να κάμνεις μάθημα του κοπελλουθκιού μου (ΑΝ) όταν κάμω;

Ασυγχώρητη είπε...

Εόlica , having in mind ποια εν ναν η μάμα του, σε παρακαλώ να κάμεις 3-4! ;)

rosiea είπε...

kori mana mou to mwro...
egw lalw sou poula ta parakatw! :D:P

Ασυγχώρητη είπε...

Χαχα..

Τέλειωνε τη σκολή εσύ τζαι θέλω τζαι δικό σου μωρό για μαθητή/τριά μου!

postbabylon είπε...

αααατς μπράβο σιόνα μου! ειδοποιας μας για το αποτέλεσμαν.

Ανώνυμος είπε...

Καρτερώ την επόμενη ανάρτηση σου σχετικά με το την συνέχειαν/αποτέλεσμαν!

Δρακουλίνα είπε...

Εν πολλά ενδιαφέρον το θέμαν όντως. Τους κλεπτομανείς πάντα εφοούμουν τους, όι στα μωρά όμως. Let us know

Ξενοφίλιος είπε...

αχαχαχ θυμούμαι που είχαμεν τζι εμείς έναν έτσι στο δημοτικό (εν επιδημία τελικά!) τζιε ο δάσκαλος μας έδερεν τον πρώτα τζι εκατάγγειλεν τον στον διευθυντή ύστερα. τζι εφέραν του τζιε αστυνομία. τζι επιάν τζιε τους δικούς του τηλέφωνο xD Η μιτσιά εν υπερβολικά τυχερή που σε έσιει δασκάλαν της!

ανισόρροπη είπε...

Σου εύχομαι να έχεις πάντα την ψυχική δύναμη, την υπομονή και την αγάπη που έβκαλες με τούντο πόστ για τους μαθητές σου. Να είσαι σίουρη ότι εσύ βάλλεις το λιθαράκι σου ώστε τούντα μωρά να γίνουν αύριο νάκον πιό σωστοί Ανθρωποι.

Μακάρι να εσκέφτουνταν έτσι ούλλοι οι δασκάλοι τζαι οι καθηγητές...

ιων είπε...

Κόρη δασκάλα, εσυγκίνησες με. Είσαι τσιάκκισσα. Καρτερώ την συνέχεια. Καλά εσκέφτηκες να μεν την προσβάλεις αλλά να την κάμεις να διορθώσει το λάθος της με σωστό τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάμει 3-4 η Εόλικα, πιάννεις τζαι την κόρη μου για μαθήτρια σου; Εν κλέφκει, I promise! :)

Αχάπαρη είπε...

H eolica μπορεί να κάμει η ίδια μάθημα των 5-6 κοπελούθκιών της (εμπήκεν τιμάριθμος δαμέ).
Να πιάσεις μετάθεση λεμεσό. Τζιαι γλήορα.

Moonlight είπε...

Μάναμου, εγώ μια φορά έπιασα κάτι απομεινάρια κιμωλίας να κάμουμε το βασιλέα μας στην αυλή τζαι η μάνα μου εφώναζε να πάω να πω συγγνώμη της δασκάλας μίσhημου. Τζαι εν ήταν καν δική μου η δασκάλα, ήταν μια που επέτασσεν τες μιτσιές κιμωλίες σαν τζίνες που επιάσαμεν!
Περιμένω να μας πεις τι έγινε!!!!

Ασυγχώρητη είπε...

Σας ευχαριστώ όλους for the vote of confidence :)

Να σας εξομολογηθώ ότι εξαφνιάστηκα ευχάριστα με την αντίδρασή σας, γιατί εν εσυνήθισα να μου λαλούν μπράβο για κάτι που θεωρώ ότι εν το σωστό να γίνεται.

Η πιο πάνω περίπτωση είναι ένα μικρό κλάσμα των καταστάσεων που έχω να αντιμετωπίσω καθημερινά. Γι αυτό μερικές φορές κουράζουμαι υπερβολικά τζαι παραπονιούμαι. Γιατί για να είσαι σωστός, ξοδεύκεις πολύ χρόνο τζαι προετοιμασία, σωματική και ψυχολογική. Μακάρι να έχω πάντα την ίδια υπομονή.

Είπα τους σήμερα το πρωί αυτά που έγραψα στο ποστ. Είδα τις μιτσιές που αλλάξαν χρώμα. Τώρα να δούμε ως την Παρασκευή τι θα γίνει.

Αχάπαρη έκαμα το γυρίν μου στη Λεμεσό!

Eólica είπε...

Εντάξει, ας χαλαρώσουμε λίγο με το θέμα "πόσα κοπελλούθκια θα κάμει η Εόλικα", αν έχω κανένα χαττά σύντομα εννά σας φταίξω εσάς α;
Ασυγχώρητη, αναμένουμε εξελίξεις!
Τζιαι πάλαι μπράβο σου κόρη. Θέλει όντως πολύ δύναμη να είσαι σωστή για τα μωρά. :)

Epivatis είπε...

Πολύ ΟΥΑΟ προσέγγιση του προβλήματος, μπράβο! :-)

Leni είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Leni είπε...

Σε ένα σχολείο είχαν μια μιτσιά που έκλεφκε τζαι δεν το επαραδέχετουν, ακόμα τζαι όταν την επιάσαν στα πράσα. Είπαν το στους γονείς (αραβικής καταγωγής) τζαι την επομένη η μιτσιά επήε στο σχολείο με κρουσμένο (as in κρουσμένο-επειδή-έκατσε-ένα-σίδερο-σιδερώματος-πάνω-του) χέρι.

Θέλω συμβουλές για το τι κάμνεις με τους μιτσιούς που έχουν ψυχολογικά αλλά μόνο όποτε τους συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε κόρη Ασυγχώρητη, πολλά δημιουργικός ο τρόπος σου. Η μιτσιά εννά μεν τζοιμάται τες νύχτες που το άγχος ώσπου να φέρει πίσω τα πράματα, οπότε μεν την παρεξηγήσεις αν κουτουλλά. Εννάταν ωραίο αν όλα φυσικά παν βάση προγράμματος, την δευτέρα να αναφέρεις την καινούρια αρχή χωρίς να επαναλάβεις το παράπτωμα. Εσκέφτηκες τι θα κάμεις αν κάποιες εν "συμμορφωθούν";

Leni τζείνοι οι μιτσοί είναι στις αρχές μιας γερής διαταραχής προσωπικότητας: Στην καθομιλουμένη: Της κακομαθημένης. Στο μόνο πράμα που ανταποκρίνονται, είναι τα ξεκάθαρα όρια, συνεχή αγάπη, τιμωρία και μπράβο. :)

Ασυγχώρητη είπε...

Λένι εμίλησεν η ειδικός :) Εγώ θα εμιλούσα και με την υπεύθυνη ψυχολόγο του σχολείου. Είχαμε μια παρόμοια περίπτωση φέτος, ήρτεν θκυο επισκέψεις και ο μιτσής εκατάλαβεν πως εν θα το παίζει όποτε του καπνίσει και ηρέμησε. Ξέρω, άμαν έσιει 100 σχολεία μια ψυχολόγος βράσε όρυζα τζαι καλά χριστούγεννα ώσπου να έρτει. Αλλά αξίζει την προσπάθεια.

Εγώ πάντα ρωτώ τζαι τις συναδέλφους της ειδικής εκπαίδευσης. Δεν μου αρνηθήκαν ποτέ βοήθεια τζαι χρόνο να μιλήσουμε για πράματα που με προβληματίζουν.

Psychia είσαι μες το νου μου. Ευελπιστώ ότι εν να συμμορφωθούν, κατά τα άλλα εν καλά μωρά, αλλά στην αντίθετη περίπτωση σκέφτουμαι ακόμα τι θα κάμω. Που τη μια πρέπει να υπάρξουν συνέπειες, εφόσον εδόθηκε η ευκαιρία για επανόρθωση και δεν έγινε τίποτε, για να πάρουν το σωστό μήνυμα. Που την άλλη, σκέφτουμαι τη φάση να νεκατώνεται η διεύθυνση του σχολείου, γονείς, να στιγματίζουνται μωρά, ίσως να πέσει και ξύλο, ξέρεις πως πάει το θέμα, ειδικά σε μικρές κοινότητες. Ούφφου.

Έχεις καμιά ιδέα;

stardust30 είπε...

Εγώ νομίζω πως δεν θα είχα την υπομονή να αντιδράσω όπως εσύ.
Εγώ μάλλον θα τον/την έπιανα απ'το αυτί και θα του 'λεγα:
"Φέρε βρε σκασμένο όσα έκλεψες να μη σου πάρει ο διάολος.." *
Αλλά γι'αυτό μ'αρέσεις αγάπη- γιατί με συμπληρώνεις.. :)
* Φυσικά αυτό το λέω χωρίς να έχω την φατσούα του/της μπροστά μου. Γιατί τα μωρά έχουν τον δικό τους τρόπο να σου δείξουν πως ό,τι κάνουν το κάνουν απλά για να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους..

Ασυγχώρητη είπε...

Αμμάνα μου αγάπη μου, τζαι ήρτεν μου μια εικόνα τωρά: αν κάμουμε κόρη καμιά φορά εν να σε κάμνει όοοοτι θέλει. Εν να πάεις να της εξηγήσεις γιατί εν πρέπει να τρώει γλυκό πριν το γεύμα τζαι στα 2 λεπτά τσιριλλιάς, μουρμούρας τζαι κλαμένων μαθκιών θωρώ σε να τις φωνάζεις:"Φάε πουπάνω σου" Αχαχαχα :D

Τζαι εν να είμαι εγώ η αυστηρή, overanalyzing μάμμα ένεν; ;)

stardust30 είπε...

Μα εν μωρό ρε αγάπη! Άμα δε φάει όταν είναι μωρό πότε θα φάει; Άμα γίνει 40 και ανεβάσει ζάχαρο; Άσ'το να χαρεί λίγο.. Τζαι πιάσε τζαι για μας μια σοκολατίνα.. Αχμ.. Όι άστο γιατί αύριο θα τσικνώσουμε τζαι οι αρτηρίες θα κλατάρουν!

Blog Skepseon είπε...

Η κλεπτομανία απόσο ξέρω τζαι εθκιάβασα συνδέεται τζαι με την μυθομανία!
Όσο πιο μιτσής είσαι τζαι πάρεις βοήθεια που ειδικό τόσο το καλύτερο!
Εν ξέρω πόσο κατανοητικοί μπορούν να είναι οι γονιοί της μιτσιάς τζαι να τους μιλήσεις να την προσέξουν για το καλό του μωρού!
Αρχίζει αθώα αλλά μετά μπορεί να της καταστρέψει την ζωή!
Έχω γνωστό που "υποφέρει" που τούτο το πράμα αλλά κανένας εν μπορεί να τον βοηθήσει!
Στην ουσία εν το κάμνουν που κατζία ή για να σου κάμουν κακό τζαι μπορεί άμα χρειαστεί να δώσουν τζαι την ζωή τους για σένα! Όμως άμα τους δωθεί ευκαιρία θα σου κλέψουν τζαι το κατιτις τους έτσι για το καλό της ασθένειας!
Όσο για το πως το εχειρίστηκες σιήλια λάικς τζαι βάλε! Μακάρι να εσκέφτουνταν ουλλες έτσι!

Neerie είπε...

εε? ήρταν οι μιτσιές?
όι εν πέμπτη σήμερα

αν δεν έρτουν να τες πιάσεις τζαι να τες ρωτήσεις γιατί δεν ήρταν τζαι να τους πιάσεις τις κασετίνες τους - για να νιώσουν την απώλεια τζαι να τους πεις ότι έτσι νιώθεις άμαν σου πιάσουν τα πράματα σου

οξά? όι ένιξέρω εν είμαι ειδικός

Ανώνυμος είπε...

Ασυγχώρητη, μπορώ να βάλω μια νέα προοπτική; Μην σταθείς στο σύμπτωμα, μπορεί κατι άλλο να κρύβει η συμπεριφορά της μιτσιάς. Και το να πεις κάτι μπροστά από όλη την τάξη, θα της προκαλέσει πόνο. Καλύτερα προσέγγισέ την μόνη της, με πολλή αγάπη και συζητήστε το.

Ασυγχώρητη είπε...

Ανώνυμε-η ήδη γνωρίζω κάποια πράγματα γι'αυτό άλλωστε ήθελα να αποφύγω να εμπλέξω τους γονείς στην ιστορία. Αν την επροσέγγιζα μόνη της θα είχα διαφορετική αντίδραση, τζαι ξέροντας την, μάλλον δεν θα εδούλευκε τόσο αποτελεσματικά.

Τέλος καλό όλα καλά όμως.

Blog Skepseon και Neerie έκαμα update άλλο ποστ!