Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ήρτεν ο λοαρκασμός του ρεύματος

Τζαι μαζί ένα μίνι εγκεφαλικό.

600 ευρώ...

ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ...

ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩΩΩΩΩ;;;

Τηλέφωνο στην αρφή μου (μεινίσκει μόνη της τζαι έσιει θέρμανση της ΑΗΚ σαν εμάς)

-Κόρη, ήρτεν σου το ρεύμα;
-Ναι κόρη εν άκουσες μια τσιριλλιά γύρω στις 5;
-Α εσύ ήσουν; Ενόμιζα εσφάζαν σιήρους.
-Ναι τετρακόσιους σιήρους συγκεκριμένα αδέρφιν. 400 ακατέβατα. Εγώ που εν είμαι κυβερνητική σκέφτουμαι να ξεκινήσω που το δεξί μου νεφρό. Λαλείς να τον δεκτούν ή εν να μου κάμουν κούτζια στην ΑΗΚ; Άρκεψα να σκέφτουμαι τις σόπες του καζιού. Εν να πάω στη γιαγιά να μου δώκει καμιά. Λαλείς να τις επέταξε;


Βρίσκω το λοαρκασμό της ιδίας περιόδου πέρσι. Άμπα τζαι κάμνω λάθος ρε γαμώτο;

375 ευρώ.

Θκιάορκας σου πέρσι ένεν ρεύμα που εκρούζαμεν με την ίδια θέρμανση; Άμπα τζαι άφταμεν ξύλα τη μισή περίοδο;

Το λογαριασμό συνόδευε μια επιστολή (που εστάληκε σε όλους μας) και εξηγεί "Γιατί το ρεύμα είναι ακριβό στην Κύπρο" . Με λίγα λόγια; ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Αλλά δικαιούστε δωρεάν λαμπτήρες ξέρετε το;

Α να το θυμίσω δαμέ της γειτόνισσας μου. Μια οικογένεια με συνολικούς μισθούς 2000 ευρώ σε διαμέρισμα με ενοίκιο ή δόση τζαι δύο κοπελλούθκια δικαιούνται 5 λάμπες. Το χρόνο.

ΑΤΕ ΝΑ ΜΕΝ ΜΠΩ ΗΝΤΑΜΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΣΑΣ.

ΑΙΣΧΟΣ αγαπητοί! Αίσχος!

Δε σχολιάζω άλλο (ένεν έτσι που ετιτσιήριζεν τζείνος που έπιασεν η Ελλάδα το ευρωπαϊκό;)

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άφηστο εγκεφαλικό για τζίνους που ήρτεν 900. Θενξ.

Ασυγχώρητη είπε...

Ζάβαλλε μου Ινβίκτους! Η αδερφή μου θα δώκει νεφρό..εσείς; :/

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ εγώ ξέρω πολύ καλά ποιό όργανο μου θέλω να τους δώσω αλλά έχε χάρη...

Leni είπε...

Σοπούα του καζιού τζαι με την πρώτη ευκαιρία κλείνει η θέρμανση της ΑΗΚ (πέρκι εν έρτει λοαρκασμός τούντο μήνα,
πέρκι εν έρτει λοαρκασμός τούντο μήνα,
πέρκι εν έρτει λοαρκασμός τούντο μήνα)

Ξενοφίλιος είπε...

ΜΙΑ ΣΤΙΜΗΝ!! κάτι πάει λάθος δαμέ....400?!?!?! 600?!?!?!?! 900?!?!?!?!?!?!?!?!?! ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ?!?!?!? εν ρεύμα που να μείνει μαύρον έντζιεν γρουσάφιν! τζιαι άμμαν που 375 έγινεν 600 σκέφτου του χρόνου...αντί λαμπτήρες καλλύτερα να εβάλλαν shots υπογλώσσια μες τον φάκελλον του λοαρκασμού (έναν για σας, έναν για τον/την σύζυγο σας, αν πιάννετε κάτω που 5000 συνολικά τον χρόνο, έντζιεν να κλέφκουμεν τζιαι την ΑΗΚ!!!!) ελλάδα εγίναμεν δαμέσα

Aurora είπε...

Εξετζοιλιάσαν μας ολάν!
Άκουσα ότι μπορούμε να τους πληρώνουμε με δόσεις. Χαχα!! Παρηγοριά στον άρρωστο!

Ανώνυμος είπε...

@Aurora
Όταν πλέον τζαι το ρεύμα προσφέρεται με δόσεις, αντιλαμβάνεσαι κατά πού οδεύουμε!

Αχάπαρη είπε...

Εμάς εν ήταν τόσο πολλή η διαφορά που πέρσυ. Αμπα τζιαι ακρίβωσε μόνο στη λευκωσία? Που την άλλη το νερό σαννα διπλασιάστηκε. Που κάπου πρέπει να την φάεις υποθέτω..

Ανώνυμος είπε...

@Αχάπαρη
Να βάλεις όρο, ποννα πάεις στο τρίπατον να το πκιερώννει η Χούντα το ρεύμαν τζαι το νερόν. Καλάν μαν, μεν φακκάς! Μιαν κουβένταν είπαμεν!

Diasporos είπε...

Όι ρέ έν αντρέπουνται τίποτε. Δηλαδή αν έκαμνεν κρυάδες που τ' αλήθκεια στην κύπρον θα εθέλετε δάνειο κάθε σιειμώνα?

Ασυγχώρητη είπε...

Διάσπορε ακριβώς ρε φίλε! Σκέφτου να εσιόνιζεν θέμας. Μες σε ένα διαμερισματούιν που εν μας χωρεί θκυο πλάσματα ακόμα λίον, ανάψαν 2 μήνες 4 καλοριφέρ της ΑΗΚ. Τζαι δεν τα είχαμεν αναμμένα ούλλες τις ώρες. Οξά εν τα πολλά πλυντήρια που βάλλουμε; Ο φούρνος που ανάφκουμεν θκυο φορές την εβδομάδα τζαι αν; Η μια κωλολάμπα που καίει ρεύμα το βράδυ μες το σαλόνι ώσπου να πάμε για ύπνο;

Που εκαταντήσαμεν να πληρώνουμε τις βασικές μας ανάγκες σε τιμή πολυτελείας.

Hard3r είπε...

eisai spoudaia! poli kali penna!

des kai to diko mou ligo , otan exeis xrono!
http://cpringipas.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Ρε μα τι γίνεται με το ρεύμα τους γαμώτο? Ομοιοπαθόντες χίαρ, τζαι εμάς εκόψαν μας την...

ruth_less είπε...

Έτσι για να μεγαλώσει η λίστα... η μάμμα μου, μόνη της, με σώματα της ΑΗΚ (εν τα ανάφκει σε ούλλο το σπίτι, μόνο σε υπνοδωμάτιο και καθιστικό) 535 ευρώ... τζιαι εγώ, 2 άτομα, με air condition (δυστυχώς) 700 ευρώ!!

Τζιαι, ναι, εδιπλασιάστηκε τζιαι το νερό. Αίσχος γιατί κλέφκουν μας τζιαι δεν μπορούμε να κάμουμε τίποτε γι΄αυτό!

Eólica είπε...

Εμείς εν έχουμε θέρμανση της ΑΗΚ, έχουμε κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο. Εβάλαμεν πετρέλαιο τον Σεπτέμβρη νομίζω και από τότε δεν χρειάστηκε να ξαναβάλουμε γιατί ανάβουμε την θέρμανση 1-2 ώρες (άτε 3-4 στις πολλές κρυάδες) την ημέρα τζιαι κανεί. Το ρεύμα ήρτε μας 95 ευρώ, που το θεωρώ πολλά λογικό, αλλά προσπαθώ πάντα να κάμνω οικονομία π.χ. σβήνω την τηλεόραση που το κουμπί, σβήνω τον φούρνο που την πρίζα, τα φώτα εν κλειστά άμα δεν είμαι στο δωμάτιο κλπ. Μήπως να καταργήσετε τα σώματα της ΑΗΚ;

Ασυγχώρητη είπε...

Εόλικα μου τζαι εμείς προσέχουμε με τους διακόπτες τζαι τις λάμπες τζαι τις συσκευές που εν stand by. Συνήθως, εκτός των δύο πυρόκολων μηνών του καλοκαιριού, ο λογαριασμός εν μας έρκεται πάνω που 130-140 ευρώ. Το καλοκαίρι που δουλέφκω ένα aircondition εν να έρτει πιο ψηλά αλλά σίουρα όχι 600 ευρώ.

Πέρσι επαρείχαν μας ρεύμα για θέρμανση από τις 8μιση το βράδυ μέχρι 2μιση τα ξημερώματα. Άναφκα την 2-3 ώρες τζαι ήταν αρκετό για το βράδυ που ήταν κρυάδα. Τζαι επιερώσαμεν κάτω που τετρακόσια τζαι είπαμεν ΟΚ εθκιαβήκαμεν.

Φέτος εδιούσαν μας ρεύμα για τη θέρμανση μεταξύ 11:30 το βράδυ με 7:30 το πρωί οι μαφιόζοι, σκεφτόμενοι ότι ποιος εν να σηκωστεί η ώρα 2-3 να τη σβήσει (κάθε θερμοσυσσωρευτής έσιει δικό του διακόπτη για να σβήσει). Εγώ η ώρα 6 την έσβηνα που εξυπνούσα. Τζαι την υπόλοιπη μέρα που μας παρέχουν ρεύμα αφήναμε τα κλειστά-ένα δίωρο το πρωί (που λείπω τζαι έσβηνα την που πριν) τζαι ένα δίωρο το απόγευμα (που πάλε εν την είχα αναμμένη γιατί η θερμοκρασία ήταν ικανοποιητική). Τζαι εννοείται ότι δεν την εδουλεύκαμεν σε ψηλή ένταση. Κάτω που τη μισή γιατί οι χώροι μας εν μικροί.

Οι γείτονες μου που έχουν βρέφος αναγκαστικά αφήναν την περισσότερες ώρες τζαι σε εδουλέφκαν τζαι τα 5 σώματα του σπιθκιού σε μεγαλύτερη ένταση. Τζαι πιερώνουν λίο πολλά όσα ο Ινβίκτους.

Εμείς εβάλαμεν την θέρμανση πριν 2 χρόνια. Το διαμέρισμα είχε ήδη πρόνοια τζαι εβάλαμεν τα σώματα. Πριν εθκιάβαινα με κανένα καλοριφέρ τζαι aircondition. Εσυστήσαν μας την πως εν πιο οικονομική τζαι δεν έχει τα τράβαλλα που μπορεί να έχει του πετρελαίου. Τελικά εμάς εκόστησεν μας παραπάνω που των γονιών μου που έχουν αντίστοιχη του πετρελαίου τζαι ένα σπίτι ασύγκριτα μεγαλύτερο που το διαμέρισμά μας.

Απλά κακοφαίνεσται μου ρε, γιατί θεωρώ ότι είμαστε που τα πλάσματα που προσέχουμε να μεν κάμνουμε γενικά καταχρήσεις. Τζαι άμαν εμείς πληρώνουμε έτσι λογαριασμούς, που να πάμε να σταθούμε;

Ήδη έκαμα παράπονο στην ΑΗΚ για το ωράριο της θέρμανσης. Θα το κάμω τζαι γραπτά.

Ασυγχώρητη είπε...

ruthless welcome to the club.. :/

Ασυγχώρητη είπε...

Hard3r ευχαριστώ! Είδα το είδα το, ήνταλως τζαι εν σε ανακάλυψα πιο γλήορα. Γράψε τίποτε καινούριο άτε!:)