Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Oh yes! This is a pre-wedding post!: Ο φωτογράφος

Έεεεελααα..

Όππππαααςςς...

ΚΡΑΚΚΚΚ!!



Μα ήνταμπου επάθαν ούλλοι τζαι γέρνουν;

OΚ. Το ομολογώ. Όσο τζαι να μου αρέσκει ο Έντουαρντ το βαμπίρ (ωωω Έντουαρντ), δεν είμαι του πιο πάνω στυλ. Χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα με όσους γουστάρουν να γέρνουν πίσω. Είναι θέμα γούστου.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε, βαρκούμαι τζαι θεωρώ το ανώφελο και out of character να γυρίζω τους φωτογράφους για το τέλειο caption. Του πρώτου που είδαμεν λοιπόν, άρεσεν μας η δουλειά του, τζαι εφάνηκεν μας "καλή" η τιμή του.

Λοιπόν σας ερωτώ:

2000 περίπου ευρώ εν εντάξει για:

  • Ένα "κανονικό άλμπουμ" με φωτογραφίες (250) τυπωμένες σε "κανονικό" φωτογραφικό χαρτί. (Λέω" κανονικό" γιατί δεν μας ενδιαφέρει αυτή η νέα μόδα με τα άλμπουμ των οποίων τις φωτό επεξεργάζονται σε photoshop και βάζουν διάφορα backgrounds (πχ. την πέτρα του Ρωμιού) και τις τυπώνουν σε σκληρό χαρτί. Το οποίο συγκεκριμένα στοιχίζει από 500 μέχρι και 800 ευρώ παραπάνω από την τιμή που προανέφερα.)
  • Φωτογράφιση στον ονειρικό χώρο της επιλογής μας. Εμείς δεν θα πάμε ούτε στις Σπηλιές, ούτε στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, ούτε στα Λεύκαρα/Κακοπετριά ούτε στην έπαυλη στο Δάλι να κάμνουμε πως φακκούμε την πόρτα. Εμείς σκεφτήκαμε να κρεμαστούμε ανάποδα που το φαράγγι του Άβακα... Να σας πω ότι σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αφαιρέσω αυτό το option και καμιά τριακοσιά ευρώ που το budget, αν όχι περισσότερα. Αρκούν μας οι φωτογραφίες του πάρτυ του γάμου.
  • Το βίντεο του γάμου γυρισμένο σε high definition (άμπα τζαι εν φαίνουνται οι πόροι μας). Η "συνηθισμένη" ποιότητα δεν είχε μεγάλη διαφορά στην τιμή.
  • Όλες οι φωτογραφίες του γάμου σε ψηφιακό δίσκο σε high resolution, μετά το τύπωμα των φωτογραφιών της επιλογής μας για το άλμπουμ .


Το λοιπόν. Lets recap. Αν δεν κάμουμε στημένη φωτογράφιση στο Φικάρτου, θα μας έρτει γύρω στα 1700 ευρώ.




Ο Κυνόδοντας πέρκει να εγυρίστηκε με λλιόττερα.





Τελοσπάντων, από ότι μαθαίνω από νιόπαντρους ή to be wed soon εν σχετικά καλή τιμή.



Κορόιδα ούλλοι μας.



Να σας πληροφορήσω ότι ένα ζευγάρι γνωστών μας, ναν καλά τα παιδιά τζαι να έχουν λεφτά να πιερώνουν, έκλεισε φωτογράφο για 6000 ευρώ. Μάλλον θα κρεμαστούν από τους καταρράκτες στα Καληδόνια και θα τους βγάζει ο φωτογράφος από αλεξίπτωτο ενώ θα έχει τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του ένα βόα. Τι να πω...

Αππωμάρες υπήρχαν και θα υπάρχουν σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Δαμέ έσιει κόσμο που σιέζει πάνω σε χρυσό καθίκι τζαι σκουπίζεται με επιχρυσωμένο κωλόχαρτο. Για εμάς όμως που δεν είμαστε πολλά αππωμένοι τζαι εν φκάλουμε χρυσές λίρες που τα αυκιά μας, είναι όντως μια-όσο μπορούμε να ορίσουμε- λογική τιμή;

25 σχόλια:

Eólica είπε...

Κόρη μα παντρεύκεσαι;;;; Συγχαρητήρια!! Εν ιξέρω αν εν καλή τιμή, πάντως προσωπικά αν παντρευτώ δεν υπάρχει περίπτωση να κάμω φωτογράφιση σε θάλασσες/κήπους/χωρκά/λιβάθκια/λαγκάθκια. Θεωρώ το ολίγον άχρηστο τζιαι ταλαιπωρία μεν σου πω!
Συγχαρητήρια είπα;; :)

Ανώνυμος είπε...

loipon, emena touti i fasi me tous fwtografous en mou areskei. thewrw to polla stimeno k askopo. k poso tha asxolitheis me tis fwtografies tou gamou sou sto mellon? fwtografies sigoura tha mporeis na mazepseis polles apo tous kalesmenous sou. ara, an den ta xezeis krata tis 2000 k fate tes allou, pio diaskedastika na ta efxaristithite!
i wra i kali:)
x.x

Ασυγχώρητη είπε...

Εόλικα ευχαριστούμε! :) Έχουμεν βέβαια ακόμα καιρό για την συγκεκριμένη μέρα αλλά είπαμε να κλείσουμε κάποια πράγματα από νωρίς πριν ακριβώσουν και άλλο. Άλλωστε εμείς, θα κρεμαστούμε που το φαράγγι του Άβακα τζαι θέλει σχεδιασμό :P. Θα παίξουμε σε trash nation της Δρακούνας, the canyon version. Πάντως σίουρα λαγκάθκια και λοιπά αποκλείονται.

Ανώνυμη/ε ευχαριστούμε! Ντάξει, τουλάχιστον τις φωτογραφίες θα τις αφήκουμε σε κανένα επαγγελματία. Το βίντεο ίσως θα το εθεωρούσα πιο περιττό. Ποιος κάθεται να δει πεντάωρο βίντεο;

Sike είπε...

βρα! μα παντρεύκεσαι;;!! μα πού;; στην Εκκλησία του Anton Lavey??!! har har :P

εγώ πάντα ήθελα φωτογραφίες μόνο που την ίδια τη μέρα του γάμου, εν μου άρεσκεν ποττέ η ιδέα του "σάζουμαι στρολιάζουμαι μιαν εφτομάδα μετά για να πάω πας τα πιθάρκα τζιαι στα παραρά τζιαι να το παίζω just married". Επροσπάθησα να αφήσω λλίο χρόνο μεταξύ εκκλησίας και χαιρετίσματος για τούντον σκοπό αλλά τελικά εν εγιούτιξεν... σου το συστήνω όμως.

έθθα σου πω για την τιμή, ότι ήταν τόση σε λίρες :ζ (για το πειραγμένο το άλπουμ)

Ασυγχώρητη είπε...

Sike ahahah.. Ναι κόρη παντρεύκουμαι, μετά την πρόταση γάμου εν ακολουθεί ο γάμος; (οξά εκατάλαβα λάθος εγώ;) Εμαχούμασταν να τον κλείσουμε τον Αντωνάκη αλλά την ημερομηνία που εθέλαμε εν τον εβόλευκεν:P

ΛΙΡΕΣ;

Γκλμπ...

Ρε μα τζαι με το πειραγμένο το άλμπουμ φαίνουνται μου υπερβολικά. Πόσο πειραγμένο εν ρε κουμπάρε πιον;

postbabylon είπε...

Perki na sovaromilate oti fkalloun fotografies mian eutomada meta to gamo? :-O

Asygxwriti dear, pe mas tziai gia poses wres en h prosfora na doumen na aksizei h timi!

Ανώνυμος είπε...

Κογκράτς είπαμεν; Κογκράτς ντήαρ :)
Άτε, κόπιασε τζι εσύ στο κλάπ των παντρεμένων.
Για την τιμή εν μπορώ να σε βοηθήσω πολλά, ήταν τζι εμένα σε λίρες τζαι παίζει (όπως είπεν τζαι η Sike) να ήταν τόσα σε λίρες :ζ
Εγώ έκαμα φωτογράφιση την επομένη του γάμου γιατί δεν εγιούταν άλλωσπως (ήταν τζαι χειμώνας τζαι ήταν να δυσκολευτούμεν να φωτογραφηθούμεν με τα λουξ χεχεχε)
Αν βολεύκει, κανόνισε τη φωτογράφιση μετά την εκκλησία και πριν τη χαιρετούρα. Εν μαζοχισμός να βάλλεις νυφφικά κλπ άλλην μέρα!
Το βίντεο του γάμου θα μπορούσες να το αποφύγεις για να γλυτώσεις τζαι λεφτά. Trust me, εν θα το δεις ποττέ σου! Εκτός βέβαια τζι αν μιλούμε για τέθκιο βίντεο

Neerie είπε...

ρεεεε, να έρτω να σου φκάλω εγώ φωτογραφίες τζαι δώσμου μόνο τα μισά ευρά! (well not really, εν μου περνά)

κατά τα άλλα τζι εγώ γελώ με τις φωτογραφίες στα πιθάρκα (ελπίζω να μεν τα λουθώ κάποτε), νομίζω μια φωτογράφιση στο Mall ας πούμε θα ήταν πιο αντιπροσωπευτική της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας

χάτε τζαι καλούς απογόνους!

Ασυγχώρητη είπε...

Postbabylon, εν ναν μαζί μας που την ώρα που θα είμαστε έτοιμοι ως τις 1 το πρωί.

Invictus, ευχαριστώ!! :) Είπε μας εν να κάμει ένα φιλμάκι στην αρχή γύρω στα 8 λεπτά που εν ναν περίληψη του γάμου, αλλά σίουρα ένεν όπως του συνδέσμου που με επαρέπεμψες. Είναι όμως αρκετά συμπαθητικό.

Neerie, αν θα κάμουμε τελικά εξωτερική φωτογράφιση , εγώ προτιμώ να είναι στο πατρικό μου σπίτι, στο σπίτι της γιαγιάς μου, σε κανένα δρόμο δαμέ κοντά που μεινίσκουμε. Βασικά έτσι τζαι αλλιώς εν να φκάλουμε τέθκοιες στο τέλος.

Άρα όντως εν σχετικά καλή η τιμή ε;

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια!!ε πολλά καλή η τιμή που ήβρετε..και γω τόσα θα δώσω περίπου..εμένα αρέσκουμου και η φωτογραφίες(σε νορμάλ πράματα φυσικά)και το video..
βλέπεις τα μετά και γελάς τουλάχιστο,δείχνεις τα στα μώρα σου που ενά μεγαλώσου(και γελούν και εκείνοι.
δυστυχός εν μπορούμε να πάμε την ίδια μέρα για φωτογραφίες και ενά πάμε 1-2 μέρες μετά..(το κάλο εν ότι πίανουμε ακόμα 1 μέρα άδεια..


μαρία

ανισόρροπη είπε...

Ήρτεν ο τζαιρός α; Υπομονή.
Όταν αποφασίσαμε ότι ήταν ο τζαιρός ασχολήθηκα με το θέμα γάμος περίπου 1½ μήνα. Ναί κανονίζουνται ούλλα σε 1½ μήνα. Φτάνει να θέλεις. Ότι το φόρεμα εράψαν μου το είπα το;
Με το φωτογράφο ήβραμεν τα. Είπα του που την αρχή ότι χωράφκια, ηλιοβασιλέματα τζαι πόζες έν έσιη τζαι ότι απλά ήθελα να μείνει στον γάμο μέχρι που να φύει τζαι ο τελευταίος. Τούτα τα στάθου λίον τζεί, γύρισε ποδά, κοίτα πάνω, γύρισε, πιάστον, σούστον έν επαίζαν. Στο κάτω κάτω φωτογράφο ήθελα όϊ σκηνοθέτη. Εζήτησα του να αποθανατίσει το event αθόρυβα και όταν βλέπω τις φωτό να θυμούμαι το συναίσθημα της στιγμής. Ένας καλός φωτογράφος ξέρει ότι ΤΟΥΤΗ εν η δουλειά του. Εν τα επήεν άσσιημα. 1700 λίρες.
Οι φωτό από το πάρτυ ήταν οι καλλίτερες. Εγώ χωρίς παπούτσια να χορεύκω τζαι να ανεμίζω τα φουρά μου τζαι σε άλλες φάσεις να γλείφομαι με τον δικό μου λες τζαι είμασταν μόνοι μας στον κόσμο.
Τα του γάμου εν ούλλα υπερτιμημένα.
Τζαι αχρείαστα. Το μόνο που έχει σημασία είναι πώς θέλεις εσύ να θυμάσαι τζείνη τη μέρα. Σαν τη μέρα που εντύθηκες πριγκήπισσα τζαι στην ουσία ήσουν η δούλα του φωτογράφου/συγγενών/παπά/καλαμαθκιανού ή σαν την μέρα που αποφάσισες να μοιραστείς την ζωή σου με τον έρωτα σου.. ΥΠΟΜΟΝΗ εν να περάσει.

Αχάπαρη είπε...

Εγώ που είμαι πιστή fan τούτου του τίμιου blog εθυμούμουν οτι παντρέφκεσαι (do i get extra bonus? :p)

Διαφωνώ χιαστί όμως με το ποστάκιον. Δαμέ διάς άνετα ένα καταραμένο ευρά για νυφικά τζιαι κοστούμια, φκιόρα τζιαι γλυκά που θα φορήσεις / δεις only once. Οι φωτογραφίες εν το μόνο πράμα που θα σου μείνει. Plus εν πολλές οι ώρες που θα δουλέψει πάνω σου ο φωτογράφος, όι μόνο την μέρα του γάμου και μετά. Θεωρώ πολλά λογικό το ποσό.

postbabylon είπε...

ennen ashimi h timi gia toses wres tziai gia epeksergasia...

oi pio wraies foto pisteukw ennan meta tes 01:00 ponna ksefantosei to party, enna methisei h pethera klp. Mia idea: piase fotografiks mias xrisis tziai vale mian panw se kathe trapezin, gia na fkaloun snapshots oi kalesmenoi.
(kkouxxou kkouxxou, e... yparxoun akoma oi fotografikes mias xrisis me film enne?)

Ασυγχώρητη είπε...

Μαρία ευχαριστούμε! Και σε σας η ώρα η καλή :) Τζαι εγώ εσκέφτηκα, αν με το καλό κάμω μωρούθκια, ότι εν να τους δείχνω την πελλομάνα τους τζαι τον πελλοτζύρη τους! Χιχιχ..

Ανισόρροπη, μακάρι να'μαστε καλά τζαι τζείνες τις φασούες στο πάρτυ προσδοκώ τες πολλά. :) Από πάππο σε εγγόνι η οικογένεια μου εν χορευταράες!! Πέρσι στο γάμο της ξαδέρφης μου ελύσαν τα πόθκια μας που το χορό :P Για τα κεραστικά αποφασίσαμε,το χώρο του πάρτυ και τα φαγητά επίσης. Σιγά σιγά τζαι τα άλλα. Εν νιώθω ότι εν να είμαι bridezilla, παρόλο του ότι γενικότερα είμαι τσας control freak (τσααααςςς), οπότε νομίζω εν να είμαστεν οκ. :)

Αχάπαρη κερδίζεις μια μερίδα σιάμισιη βραστά βραστά (αμμάναμου να 'χα τωρά) :D! Κόρη μα εν τζαι είπα ότι εν θα φκάλουμε φωτογραφίες. Εν να φκάλλουμεν, απλά εν θα γέρνουμεν πίσω! Χαχα.. Βασικά αν δεν μας άρεσκε ο πρώτος φωτογράφος που είδαμεν, εν να το εμελετούσαμεν λίον παραπάνω το θέμα. Ήθελα τζαι μια σφυγμομέτρηση από τους παθόντες :)

Ποστ μου, έσιει έσιει disposable φωτογραφικές ακόμα με φιλμ! Έκαμεν το μια φιλενάδα μου τούτο που λαλείς τζαι είσιε γέλιον πολλύν! Ειδικά μετά τις 1 που γίνεται ιδιαίτερη κατανάλωση αλκοόλ. (Σημειώνω πας την κόλλα... Φωτογραφικές μίας χρήσης).

Leni είπε...

Θα συμφωνήσω με την Αχάπαρη.
Η τιμή εν μες σε πολλά λογικά πλαίσια. Εμείς εκλείσαμε έναν για 3000... :/ Αλλά η δουλειά του εν σούπερ.
Τζαι εν καλύτερα να κάμεις το κλασσικό το άλμπουμ με τες κολλημένες φωτογραφίες γιατί το άλλο έχουν να πουν (οι επαγγελματίες) ότι χαλά εύκολα.
Όσο δε για το βίδεο, τζείνος που εκλείσαμε κάμνει ένα μισάωρο compilation με όλες τες φάσεις του γάμου τζαι εν χρειάζεται να κάτσεις να δεις το πεντάωρο.

Κατά τα άλλα όμως, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το θέμα του γύρματος :S Ευλοημένα. Επειδή παντρεύκουμαι εν σημαίνει εν να κάμνω τζαι καραγκιοζιλίκια. Ένας φωτογράφος που είδαμε έστηνε πολλές τέθκοιες αστείες φάσεις. Εφαντάστηκες με (Sike, Eolica) ππεμένη πας στο νυφικό μου, με τα (μέτριου μήκους) μαλλιά μου λυτά, τα ζουμερά μου πόθκια ίσια πάνω (να φαίνουνται οι πόροι μου) τζαι πασπαλισμένη με ροδοπέταλλα; Και μετά από αυτό το θρίλερ, πάμε για διαφημίσεις.

Disciple είπε...

να συμπληρώσω κάτι στην ιδέα της Postbabylon.

Σε ένα υπεργαμηστερό γάμο που επήα εκυκλοφορούσαν λίες Polaroid, ένα...κάδρο τζιαι ένα όφκιερο άλμπουμ.

Άμαν εκατάφερνες να έβρεις την polaroid τζιαι το κάδρο την ίδια στιγμή, έπιανες πόζα μέσα στο κάδρο τζιαι έφκαλες φωτό. Εκολλούσες τη φωτογραφία στο άλμπουμ τζιαι μετά έγραφες αφιέρωση ή οτιδήποτε άλλο ήθελες στο άλμπουμ το οποίο την επόμενη βδομάδα δείχνει σου το ζευγάρι τζιαι γυρεύκεις που να χωστείς:)

drSpock είπε...

Κόρη, μα παντρεύκεσαι?! Η ώρα η καλή, τζιαι στα δικά μας οι λεύτερες! Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και θα συμπλήρωνα ότι προσωπικά θα διέγραφα το επαγγελματικό βίντεο και θα αγγάρευκα κανένα φίλο με κάμερα (που του περνά) να τραβήξει ένα ερασιτεχνικό βίντεο. Ίσως έτσι να άξιζε και τον κόπο να το ξαναδώ!

Άτε, συγχαρητήρια!

Ασυγχώρητη είπε...

Λένι μου μάλλον εν τούτο που εν να κλείσουμεν όπως βλέπω τις τιμές. Εμάς εν ναν 8-10 λεπτά το compilation.

Αππωμένη ήπιες πολλά τζείντην νύχταν α;; :P Εν ωραία η ιδέα, άμαν έσιεις polaroid τζαι όφτζερον κάδρο!

Dr Spock ευχαριστώ! Τζαι στα δικά σου κόρη ;) Εν καλά να τραβά κάποιος φίλος βίντεο, αλλά εν θέλω να κρατά κανέναν η έννοια τζείνην την ημέρα με για τις φωτογραφίες, με για τα βίντεο.

Άτε τζαι στα δικά σας ούλλοι οι σκάπουλλοι (ελεύθεροι άντρες) τζαι οι κορασιές.

Ανώνυμος είπε...

koriii ma pantrefkesaiii?
(kidding, apla paei me to geniko feeling twn comments :P)

Axx.... eimai kalesmeni? please please please pleasseeeeeeeeeee.
An 8eleis 8a diw ta pstichia!
Ouaou inta kala!
Ftou ftou ftou. Kanoniste kafe me tin alli mes ton Aprili pou erkoume aaa

Ασυγχώρητη είπε...

Θα κανονίσεις να ΕΙΣΑΙ ΚΥΠΡΟ για το γάμο! Θα σε βάλω παρανυφούααα! Babyfaces are rare these days! Θα τα πούμε από κοντά! ;)

Christiana είπε...

asugxwriti m epernousa tuxaia p dame k eipa na voi8isw giati en krima na kle4oun mia 4ishi, 2000euro enen ka8olou kala gia 250 fwtografies, piste4e me en lies mprosta se jines p enna fkalei o fwtografos. 250 enna fkoun mono me stin ekklisia p en 45 lepta mistirio plus ena tetarto p enna fkalete tis e3w fwtografies. e meta??? i xairetisi? to party??? poses p jines enna pan skoupidia? (enna tis diamoirasei i know, alla p jines p enna prepei na diale3eis TRUST ME ENNA TIS 8ELEIS OULES). episis mporeis na apaitiseis i e3wteriki fwtografisi (p.x petra t rwmiou LOL) na ginei tin idia mera, 8a eisaste k oi 2 para polla kourasmenoi alla ti eni mia wra parapanw para na pate alli mera p parepiptontws esu 8a eisai me allo malli stin ekklisia k allo stin kallitexniki??? NO!!! de k kapoious topous gia kallitexniki p mporei na s aresoun http://www.flickr.com/photos/philphotography/2058225418/in/photostream/ i gwnia p to piae enen kali alla einai oneirikos topos
sto vereggaria en lio spooky alla oi pics enna fkoun telies http://www.google.com/imgres?imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_9HP5lsUJZ4o/StB6_4XF5-I/AAAAAAAAEJ4/Qg2y4mplfGo/s400/blog12.jpg&imgrefurl=http://adais.blogspot.com/2009/10/at-old-hotel.html&usg=__Slfdcv826nigL41_iXevFWXWRqA=&h=400&w=266&sz=22&hl=en&start=0&sig2=BoxykvNihMF_3nEVPii7ew&zoom=1&tbnid=DS-WvJxchCmC5M:&tbnh=143&tbnw=82&ei=DQmRTZTiAYGIhQeQ9ZSCDw&prev=/images%3Fq%3D%25CE%25B2%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B3%25CE%25B3%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B1%2B3%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25B4%25CE%25BF%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%26um%3D1%26hl%3Den%26biw%3D1280%26bih%3D775%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=312&vpy=394&dur=123&hovh=275&hovw=183&tx=100&ty=152&oei=DQmRTZTiAYGIhQeQ9ZSCDw&page=1&ndsp=26&ved=1t:429,r:14,s:0
sto arsos tis lemesou exei panemorfes limnes k vruses me ena xrusoxalkino xali apo fulla p to kamnei paramu8enio (pic en vriskw na s valw alla epia k einai panemorfa
k to standart sto akrotiri me to nauagio
anw bion an8osparton k xareite to! ps: tip gia tin mera t gamou: tin wra tis xairetisis alla3e xeri tin vera giati mono kokkiniles k piasimata enna exeis p to polu xairetima, vlepw ka8imerina gamous k gelw me touto.

Ασυγχώρητη είπε...

Ευχαριστώ για τα tips Christiana :)

Blog Skepseon είπε...

Το αν έχει κάποιος μια κάμερα υψηλής ανάλυσης εν σημαίνει ότι η δουλειά του είναι καλή!
Το να είναι καλός χειριστής κάμερας σημαίνει ότι με όποια κάμερα τζαι να τα γυρίσει το αποτελεσμα θα είναι πολύ καλό!

Καπου δαμέ την πατά ο κόσμος!
Η ώρα η καλή!

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol 100mg tramadol dosage depression - order tramadol online overnight delivery

Ανώνυμος είπε...

soit les deux elements a la fois, acheter viagra pas cher, faut pour cela avoir recours a un autre moyen. ademas de agregar otro articulo del mismo autor cialis precio, la actitud de los defensores del poder se explica, ed il Prothelium rugosiim Berk. comprare viagra online, il suo gambo non e mai breve rispetto alla uber freiem Feuer unter einem cialis preise, um die Saure zu reinigen,