Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

It's a hair thingΝιώθω την ανάγκη, μετά από μεγάλη περίοδο αποχής από το μπλογκ μου, να εκφραστώ για ένα θέμα το οποίο για πολύ κόσμο δεν αποτελεί καν θέμα για άγχος και ανησυχία. Ίσως και για αυτό έφτασα στο σημείο να το γράφω σε ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο και όχι να το μοιράζομαι με φίλους-συγγενείς που μπορεί να αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά προβλήματα, είτε οικονομικά, είτε υγείας.

Αυτό το θέμα είναι τα μαλλιά μου. Ναι καλά διαβάζεις, τα μαλλιά μου. Μετά από πολλές ώρες σε φάση άρνησης και αυτο-κατηγορίας για ματαιοδοξία, σήμερα δεν άντεξα άλλο και ξέσπασα μπροστά στο σύντροφο μου, κλαίγοντας με ένα παράπονο που θύμιζε τον παιδικό, παρά τον αρκετά ώριμο, τριαντάχρονο πλέον εαυτό μου, για τα μαλλιά μου. 

Ας το πάρουμε από την αρχή.Τα τελευταία λίγα χρόνια διατηρούσα πλούσιες μακριές μπούκλες, για τις οποίες έπαιρνα πάρα πολλά κομπλιμέντα. Πολλές φορές ο κόσμος με ρωτούσε αν είχα εξτένσιον ή αν όντως έχω έτσι μαλλιά. Έβλεπα σήμερα τις φωτογραφίες του γάμου μου (και έκλαιγα), στις οποίες είχα μια μάλλα ως τζεικάτω, γυαλιστή και υγιή. Σπάνια είχα bad hair days. Τζαι έμαθα να στυλιζάρω τα μαλλιά μου χωρίς ιδιαίτερον κόπο. It was my thing. Τέλος πάντων, you get the point. Είχα καλά μαλλιά.

Ως πριν λίγους μήνες. Όλα ξεκίνησαν μες τον Ιούλη, όταν έκοψα μετά από 5 χρόνια το αντισυλληπτικό χάπι και επρόσεξα ότι μετά το μπάνιο έχανα πολύ περισσότερα μαλλιά από το κανονικό. Όποτε εκτενίζουμουν δε, ένιωθα ότι μαζί με τη χτενιά, εφκαίναν τζαι πόντοι που την αυτοπεποίθηση μου. Εμοιράστηκα την ανησυχία μου με τη μάμμα μου, είπε μου το στάνταρ «Εν της εποχής». Εσκέφτουμουν εγώ, μα ήντα εποχής, εν να αλλάξω τρίχωμα; Αλλά είπα να περιμένω λίγες μέρες μήπως ήταν ιδέα μου.

Σκατά ιδέα μου. Στις δυο βδομάδες έπιασα το γιατρό μου και λέω του«Μαδώ». Λέει μου να κάμουμε γενικές αναλύσεις. Κάμνουμε γενικές αναλύσεις, κάμνουμε και για το θυροειδή, τίποτε εν δείχνει. Λαλώ του, «μήπως είναι το γεγονός ότι έκοψα το χάπι;» . «Όι όι. Άτε να πιεις μια σειρά βιταμίνες για μαλλιά να τα τονώσεις». Πίνω έχει 5 μήνες 40 ευρώ το μήνα ειδικά συμπληρώματα διατροφής. Τίποτε, τα ίδια. Εν τω μεταξύ αφού δεν είδα διαφορά, εγώ ντράπηκα να ξαναναφέρω του γιατρού μου κάτι, γιατί έμαθα ότι έπασχε που μια σοβαρή ασθένεια τζαι έκαμνε θεραπεία, τζαι λαλώ μεν είσαι μαλακισμένη να τον πρίεις με τα μαλλιά σου. Κάμε υπομονή ακόμα λίον μπορεί «ναν της εποχής». Εμίλησα με ένα δερματολόγο τζαι είπα του ότι το μόνο πράμα που άλλαξε στη ρουτίνα μου είναι ότι έκοψα το χάπι τζαι ίσως λόγω ορμονών (google it) να έχω τούντο θέμα τζαι είπε μου εν φταίει το χάπι τζαι δεν τον εξανάπιασα. Εχτές έπιασα ένα άλλο δερματολόγο τζαι θα πάω σύντομα κοντά του να δούμε τι θα κάμω.

Στο κομμωτήριο, εν τω μεταξύ, η ίδια κουβέντα κάθε φορά «Μεν ανησυχείς, έσιεις πολλά μαλλιά», «θωρείς τούτες τις τριχούες, σημαίνει βλαστούν άλλα». Μα ήντα που λαλείς καλέ μου, που φκαίνουν φούτσες φούτσες. Τι να την κάμω την τρίχα του ενός πόντου; Να την κάμω εξτέ για φρύθκια; Έφτασα μέχρι το σημείο να μετρώ τις τρίχες που εφκαίναν πας τη βούρτσα. Τζαι ακόμα χειρότερα, σαν ήθελαν λούσιμο δυο φορές τη βδομάδα, τωρά είναι τόσο λιπαρά που θέλουν σχεδόν καθημερινό λούσιμο, γιατί δεν παρουσιάζουνται, ούτε καν σε κότσο. Εννοείται ότι άλλαξα σιαμπού, μάσκες, έβαλα αμπούλες, δεν τα εστέγνωνα καθόλου με πιστολάκι, έκοψα τα σίδερα και τα προϊόντα styling τζαι έκοψα τα τζαι στο μήκος πέρκει αλλάξει τίποτε. Ατού, τα μαλλιά μου αισθητά πιο λεπτά, να σπάζουν εύκολα, άτονα τζαι λιγότερα σε ποσότητα, να πέφτουν πας τους ώμους μου σαν μαδημένοι νούροι του κάττου, να μαδούν σαν τη μαργαρίτα και να τους φωνάζω "πού είναι η Μαργαρίτα τραλαλό τραλαλ". Να γεμώνει το σπίτι, τα μαξιλάρκα, οι καναπέδες τρίshες. Αλλά εγώ τζαμέ να σκέφτουμαι, έσιει πιο σημαντικά πράματα που τα μαλλιά, παρέτα να το σκέφτεσαι, παρέτα να ανησυχείς. Μεν το συναφέρνεις.

Ως σήμερα το πρωί, που έπιασα να σάσω τα μαλλιά μου για να παρουσιάζουμαι στο σχολείο. Μα τι σίδερο έβαλα να τα ισιώσω, τι αφρό να τα συνάξω, ήταν ένα μάτσο άσιερα παραθκιάνταλα, ηλεκτρισμένα. Λαλώ του άντρα μου «Το Σάββατο θα πάω να τα κόψω αρκετά πιο κοντά γιατί δεν μπορώ με να τα σάζω πιον». Τζαι εγύρισα τζείνη τη στιγμή τζαι είδα τη φωτογραφία του γάμου μας πας το κομοδίνο, τον μελαχρινό χείμαρρο της προ 7 μηνών κόμης μου να σιωνόνεται πας τους ώμους μου τζαι δεν άντεξα. Έπιαμε το κλάμα το γοερό. Επήεν τζαι η μάσκαρα τζαι το κονσίλερ. Ετσάκρισα.

Έχω τη μάμμα μιας φίλης μου που έχασε πρόσφατα τα μαλλιά της που χημειοθεραπεία. Έχω μια θεία μου που τα έχασε που αυτοάνοσο νόσημα τζαι δεν εξαναβλαστήσαν τόπους τόπους. Ξέρω τζαι καταλαβαίνω ότι προέχουν τζαι έχουν προτεραιότητα στη ζωή πολλά πιο σοβαρά θέματα υγείας. Έχω αποδεχτεί σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι δε θα έχω ποτέ ξανά τα πλούσια μαλλιά που είχα στο παρελθόν τζαι ότι τούτο δεν είναι το τέλος του κόσμου τζαι ότι μπορώ να ζήσω τζαι με πιο κοντά αραιά μαλλιά τζαι να είμαι χάπι.

Τζείνο που θέλω όμως για να πνάσω, είναι μιαν φάκιν εξήγηση. Εν ξέρω αν ο επιστημονικός κόσμος δεν έχει κάμει αρκετή έρευνα, ή δε θεωρεί ότι η γυναικεία κόμη δεν είναι αρκετά σημαντική σε σχέση με τη θεραπεία του καρκίνου ή του aids, αλλά γιατί ρε γαμώτο σαν είσαι καλά, στο peak σου στην οικογενειακή σου ζωή τζαι στη δουλειά σου, να πέφτουν τα μαλλιά σου, παίρνοντας μαζί τους τζαι τη ψυχολογία σου; Τζαι υπάρχει κάποιος λόγος που οι γιατροί στην Κύπρο δεν κάμνουν συσχετισμό μαλλιών-αντισυλληπτικού χαπιού; Γιατί ερώτησα 5 ως τωρά, ο ένας ο γυναικολόγος μου, τζαι είπαν μου ότι δεν πιστεύουν ότι έχει άμεση σχέση. Μα αφού εν το μόνο πράμα που άλλαξε ρε γαμώτο.

Σοβαρά, αν το επάθαινα πριν 2-3 χρόνια ήταν να πάθω κατάθλιψη-παροξυσμό. Σχετικά είμαι ψύχραιμη τζαι ΠΟΛΛΑ υπομονετική.

Θα σας έχω update μετά την επίσκεψη στο δερματολόγο, μήπως πάρω την απάντηση. Κατά τα άλλα, όσες περνάτε κάτι παρόμοιο, please, do share. 

Πέτε με ματαιόδοξη τζαι επιφανειακή, πέτε με αχάριστη τζαι ναρκισσιστική, πέτε με μη σοβαρή, ότι θέλετε πέτε με. Αλλά το μαλλίν εν μαλλίν, γαμώτα, εν μαλλίν.. 

*UPDATE*
Ο δερματολόγος μου είπε ότι είναι καθαρά το αντισυλληπτικό χάπι ο ένοχος. Συγκεκριμένα, τα χρόνια που το έπινα ενίσχυε τα μαλλιά μου και δεν είχα τη φυσική τριχόπτωση που θα είχα αν δεν το έπινα. Οπότε τωρά θα χάσω όσα μαλλιά έπρεπε να πέσουν. Μου είπε επίσης ότι δεν λειτουργεί πάντοτε ή για όλες τις κοπέλες έτσι, οπότε μην αγχωθείτε οι λαμβάνουσες αντισύλληψη με το χάπι ότι θα σας πέσουν τα μαλλιά ε!

Το θετικό είναι ότι μπορώ να ελαττώσω το ρυθμό της τριχόπτωσης και να επιταχύνω το "μεγάλωμα" των νέων τριχών με διάφορες θεραπείες. Εννοείται ότι θα είναι ένα κονδύλι όλα τα συμπληρώματα και παρασκευάσματα μαλλιών και οι θεραπείες, αλλά ευτυχώς δεν τίθεται άλλο θέμα υγείας που να το κάμνει μόνιμο. Η πιο οικονομική επιλογή είναι να τα αφήσω να πέσουν με το ραγδαίο ρυθμό τζαι να κάμω υπομονή να επανέλθουν.

 Ο γιατρός είπε μου ότι το μεγαλύτερο διάστημα που είδε ποτέ να έχει ορμονικό inbalance κάποια κοπέλα από το χάπι ήταν από 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο. Με καθησύχασε και μου εγγυήθηκε ότι θα δω μεγάλη διαφορά. 

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις πληροφορίες σας! I will keep you posted! Keep sharing :)


20 σχόλια:

Moonlight είπε...

Ελπίζω μόνο να μεν πάθω τα ίδια με το που θα κόψω το χάπι.
Επίσης, έχω μια φίλη που είχε πολλά καλό τζαι γερό μαλλί, εμάκραινεν πολλά γλήορα κλπ, αλλά πάντα επέφταν.
Το μήκος τζαι ο όγκος ήταν τζιαμέ.
Αλλά εν είδα πλάσμα να πέφτουν τόσο τα μαλλιά του. Έχεις αναγνώστη άλλο που την ξέρει, μπορεί να σου τα πει αν δει το σχόλιο μου.
Ύστερα έβαψε τα, τζαι εφτανήναν, εχαλάσαν, εν εμακρυνίσκαν, κλπ.
Τωρά πάντως εδώ και κάποιους μήνες πίνει κάτι συμπληρώμετα, είδε πολλή διαφορά πάλε και στο μαλλί αλλά και στο νύχι της.

Θεωρώ ότι πρέπει να κάμεις υπομονή. Εν μια φάση που πρέπει να παρατηρείς τι συμβαίνει τζαι να φκάλεις σιγά σιγά τα συμπεράσματα σου.

Αν θέλεις λέω σου τζαι τα συμπληρώματα της άλλης...στείλε mail!

Ανώνυμος είπε...

Ομοιοπαθούσα εδώ! Που τον Μάη πρέπει να έχασα το 1/3 του όγκου (κι εμένα σγουρά) - δοκίμασα σιαμπού-αμπούλες-βιταμίνες, τίποτε ως τωρα. Με τη διαφορά ότι εγώ έχω θυροειδή αλλά αφού πίνω θυροξίνη τα γέριμα, τι στο καλό.
Τέλοσπάντων, εσυστήσαν μου κάποια άλλα προιόντα, θα σου πω αν δουλέψουν και θα δω και το γιατρό μου τέλος του μήνα, να τον ρωτήσω και για τα χάπια. Φαντάζομαι δεν τίθεται θέμα να τα ξεκινήσεις, για να τα σταμάτησες υπήρχε λόγο (πάντως εγώ πίνω τα). Καταλαβω απολυτα τι περνάς - εν μέρος της ταυτότητας σου - και μένα μετά το όνομα μου ακολουθούσε το 'η σγουρομάλλα' τωρά εννα πρέπει να έβρουν κάτι άλλο να με ξεχωρίζουν. Ωχ, έγραψα σεντόνι αλλά θα επανέλθω αν μπορώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο. Κόρη Moonlight δεν μπορεις να μας γράψεις δαμέ τα συμπληρώματα; Τίνα

Grouta είπε...

Το ιπποφαες εν ενα σουπερβοτανο που καμνει πολλυν διαφορα στα μαλλια. Θα το εβρεις σε καταστηματα με προϊοντα οικολογικα και βιολογικης καλλιεργειας. Προτιμα το σε υγρη μορφη τζαι πιννε το με χυμο καρροττο.

Θα βοηθησει τα μαλλια που εχεις. Για την τριχοπτωσην, ομως, πρεπει να το ψαξεις τζι αλλο.

Οι αναλυσεις που καμνουν οι γιατροι εν πολλα γενικες. Χρειαζεσαι κατι πιο εξειδικευμενο, οπως πχ να τσιακκαρεις τα επιπεδα της Β12 και Ε στον οργανισμο σου.

Dreamer είπε...

κοιταξε. οντως ο κοσμος καιγεται τζιε εσυ ασχολεισαι με τριχες αλλα οκ, ο καθενας τον πονο του εννε;;;
οι σοβαρα τωρα, μονο 7 μηνες τουτη η ιστορια;;; κυνηγα το τζιε εν κριμα

Ασυγχώρητη είπε...

Moonlight, ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Εγώ πίνω τα πριορίν μαζί με άλλες βιταμίνες για τη "γυναικεία ευεξία". Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι έχω πολλές μικρές τριχούλες coming out, αλλά το υπόλοιπο μαλλί μου είναι για κλάματα. Μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις τα συμπληρώματα της φίλης σου στο mail μου; Ευχαριστώ!

Τίνα γεια σου! Μου φαίνεται ότι θα χρειαστεί να κάνω πιο εξειδικευμένες ορμονικές εξετάσεις. Το χάπι το έκοψα γιατί θέλω να αποκτήσω παιδί μες τον επόμενο χρόνο. Πληροφοριακά, έπινα τα γιασμίν. Σε κάποιο site διάβασα ότι τα συγκεκριμένα θεωρούνται "hair friendly" χάπια για μερικές γυναίκες. Άλλες πάλι ξεκινώντας τα έχουν τριχόπτωση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι μπούφες όλα αυτά, διασταυρωμένα με έρευνα, πάντως όσο καιρό τα έπινα ουδέποτε είχα hair loss και ξαφνικά...έπιανα τούφες τα μαλλιά που έπεφταν. Ναι, είναι μέρος της ταυτότητάς μου το μαλλί μου και με καταλαβαίνεις απόλυτα. Ευχαριστώ που μου έγραψες και ελπίζω να δουλέψουν τα νέα προϊόντα που πήρες.

Grouta ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν έχω ξανακούσει για το συγκεκριμένο βότανο, θα το ψάξω να το δοκιμάσω. Ναι, μάλλον θα χρειαστώ πιο εξειδικευμένες αναλύσεις. Thanx!

Dreamer, δεν θέλω απλά να καταλήξω φαλακρή. Και θα προσπαθήσω να μεν..

Ανώνυμος είπε...

Kai edw omoiopathousa!!! Mexri prin 2 xronia eixa para poly malli pykno kai xontro kai oloi mou elegan ti plousio malli kai me rwtousan (opws eipes ki esy) an exw extensions. Den ekopsa kapoio xapi alla xafnika eginan xalia, espagan oi akries itan gemata psalida kai eixe fasi pou ta kathariza kathe 2 vdomades kai ginontan xeirotera, me stenaxwrouse para poly, ekana kia egw analyseis gia thyroeidi kai prolaktini alla tipota. meta pou efaga polla lefta se eidika proionta, siampou, maskes, kommwtiria kai vitamines (polyvitamines pharmaton, poly kales), xekinisan twra na einai kalytera. alla ayto to pragma to eixa gia 2 xronia!!!! eimai kai egw 31 xronwn, les na paixei rolo i ilikia? : ) min apelpizesai, tha ftiaxoun!

Sike είπε...

Επιβεβαιώνω ότι εν που το χάπι.
Έπνασες τωρά;email me για κάτι που έχω υπόψη

Ασυγχώρητη είπε...

Ανώνυμη σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και σου εύχομαι και πάλι πλούσια μαλλιά! :) 2 χρόνια!! Ουάου. Μπορώ να φανταστώ την ψυχολογία σου! Μου πέρασε από το μυαλό μπας και φταίει το γεγονός ότι μεγαλώνω.. Ας πούμε εχάρηκες μακρύ μαλλί τωρά κανεί σε άσε τόπο στα εικοσάχρονα.. :P Τώρα θα δω και με τον άλλο γιατρό.

Sike thanx για τη ψήφο εμπιστοσύνης :P εγώ λαλώ το ότι εν το χάπι αλλά κανένας δεν με ακούει! Εν να πνάσω! Check your email!

daffodil lament είπε...

ασυγχώρητη εν πολλά λογικό να σε ρίχνει ψυχολογικά ιδιαίτερα αν είχες πάντα πλούσιο και υγιές μαλλί. καθόλου επιφανειακή επομένως μεν απολογείσαι. το θετικό είναι πως δεν είναι θέμα υγείας. περνώ κι εγώ την ίδια φάση μαζί σου επειδή όμως άλλαξα χρώμα στα μαλλιά μου. άκουσα κι εγώ οτι άμαν κόψεις το χάπι παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα. ψάξε το λίγο παραπάνω. και με συμπληρώματα κ.λ.π εγώ έβαζα αμπούλες kerastase ένα διάστημα και είδα διαφορά. αναμένουμε νέα αλλά μεν χάνεις το ηθικό σου!

Ασυγχώρητη είπε...

Daffodil lament έκανα update στην ανάρτηση και είμαι πιο αισιόδοξη! Έκανες ριζική αλλαγή στα μαλλιά; Ελπίζω να καλυτερεύσουν! Σε ευχαριστώ για την ψυχολογική υποστήριξη! :)

Ανώνυμος είπε...

Ασυγχώρητη χρησιμοποιώ το regaine εδώ και λίγες βδομάδες (μου το έγραψε ο γιατρός - τελικά ο θυροειδής φταίει) και έχει βοηθήσει αρκετά. Ακούγεται λογική η εξήγηση του γιατρού σου πάντως, άστο να κάνει τον κύκλο του και βλέπεις αν επιμείνει. Τίνα

Ανώνυμος είπε...

It has an attention care cream which contains CynergyTK, an element identified [url=http://ywashst.com]order lifecell[/url] eyesight lotion is simply because you want to eliminate warning signs of aging close to your vision. lifecell cream You could have been aware of LifeCell which is http://ywashst.com package to help you get the best for the investment.

Moonlight είπε...

Άμα ρε είπα να σε γυρέψω γιατί είχες καιρό να γράψεις και είδα τωρά ότι μου απάντησες.
Τι εγίναν τα μαλλιά σου; Η θεραπεία της φίλης ήταν το nutricap. Εν πιο έντονη αρχικά και μετά πάεις σε πιο αραιή.
Στείλε μέηλ αν θέλεις, έννα το βρεις στο προφίλ μου!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Fantastic web site. Lots of useful information here.

I am sending it to some friends ans also sharing in delicious.
And obviously, thanks in your effort!

Here is my page; vakantiehuizen

Thanos είπε...

επειδή ψάχνομαι και εγώ έχω βρει ένα προϊόν στο www.genny-genny.gr της kerastase το Aminexil GL M το οποίο παρ' όλο που έχει έκπτωση μου φαίνεται ακριβό ακόμα...μήπως το έχει δοκιμάσει καμία σας; αξίζει να το δοκιμάσω;

Unknown είπε...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

helena85 είπε...

Κοπέλες καλημερα! Hair-vit απο τα φαρμακεία 20 ευρω για ενα μηνα. Στις 15 μερες ειχα απίστευτη διαφορα στην ποιοτητα της τριχας σαν να εκανα olaplex και στην μακροχρονια χρηση του διαβασα reviews για καινούργιες τριχες και σταματα την τριχοπτωση!

helena85 είπε...

Κοπέλες καλημερα! Hair-vit απο τα φαρμακεία 20 ευρω για ενα μηνα. Στις 15 μερες ειχα απίστευτη διαφορα στην ποιοτητα της τριχας σαν να εκανα olaplex και στην μακροχρονια χρηση του διαβασα reviews για καινούργιες τριχες και σταματα την τριχοπτωση!

Ιωαννα Καραλη είπε...

Το ιπποφαές είναι πραγματικά μια σούπερ τροφή! Δυναμώνει τα μαλλια και τα κάνει πιο λαμπερά. Η διατροφολόγος μου, μου είπε ότι είναι καλύτερο αν το αγοράζω αποξηραμένο.