Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Το χωστόν στη Λήδρας

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε ότι εν να ανοίξει η Λήδρας παρακολουθώ τις ειδήσεις στα κυπριακά κανάλια. Καθημερινό συνήθως τέταρτο μαζοχισμού.

Προψές επαρακολούθησα ένα ρεπορτάζ του Μεγκάλου καναλιού στην αρχή των ειδήσεων για το πώς πέρασαν οι σύμμπνοοι μας στην περιοχή.

Τζαι ενευρίασα ..πάλε.

Δημοσιογράφος:"Πολλοί Ελληνοκύπριοι έφτασαν μέχρι τον έλεγχο των κατοχικών αρχών και εφόσον διαπίστωσαν ότι θα έπρεπε να δείξουν ταυτότητα ή διαβατήριο επέστρεψαν πίσω".

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ (τζαι ας μείνουν ρητορικά)

Πρώτον: Υπήρχαν όντως κάποιοι που επιστεύκαν ότι εν να περάσουν χωρίς να τους ελέγξουν;

Δεύτερον: Γιατί κυρία δημοσιογράφε μου τονίζεις με έντονα δραματικό ύφος το γεγονός τζαι ρωτάς τον κόσμο να σου απαντήσει γιατί εν επέρασε; Για να τονίσεις την έλλειψη ενημέρωσης; την αφέλεια σε σημείο ηλιθιότητας του πολίτη; Για να αντραπεί ο κόσμος που τον δείχνει στην τηλεόραση τζαι να πει "Ε εξιάσαμεν" ή "Εε.. Αμα θέλουν ταυτότητα ή διαβατήριο εγιώ εν παιρνώ";

Τρίτον: Φίλε Κυπραίε/Φίλη Κυπραία που εν επέρασες τελικά τζαι εδήλωσες ότι εν περνάς χωρίς διαβατήριο ή ταυτότητα. Δικαίωμά σου να το κάμεις. Αλλά γιατί επήες που μιας εξαρχής τζαμέ τζαι έκαμες τζαι δήλωση; Για να φανείς ανενημέρωτος που επήες τζαι εν ήξερες; Για να σε ρωτήσει την ηλίθια ερώτησή της η δημοσιογράφος τζαι να υποτιμήσει τζαι τη δική σου τζαι τη δική μας νοημοσύνη; Γιατί αφού έσιεις μια συγκεκριμένη φιλοσοφία μες το νου σου κάμνεις άλλαντάλλον;

Κάποτε ο κόσμος εν είχε με τηλεόραση, με τηλέφωνα, με email με τίποτε. Και όμως τα νέα εφτάναν που τη μια ως την άλλα άκρην της χώρας.

Τζαι μετά νευριάζω άμα στέλνω καμιά σημείωση στους γονείς των μαθητών μου τζαι εν ξέρουν τίποτε την επόμενη μέρα.

Παράκληση προς όλους τους Κύπριους που διαλαλούν το ενδιαφέρον τους για την πατρίδα: Επιτέλους ενδιαφερτείτε πραγματικά για τον τόπο σας. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.

Μεν υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας!

Πλις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: