Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Όταν η ανθρώπινη ηλιθιότητα ξανακτυπά-Εμφύλιος στο Λίβανο

Όταν βλέπω έτσι σκηνές θέλω να φωνάξω δυνατά: "ΤΡΑΓΙΚΟ"
Σε όλους τους Λιβάνιους φίλους μου ..και σε αυτούς που δεν γνωρίζω ..εκφράζω τη βαθιά μου αλληλεγγύη.

Πόσοι αθώοι θα πεθάνουν ακόμα στο βωμό των συμφερόντων τάχα μου αντιαμερικανών και αντισυριακών;

Πότε θα εύρει σωτηρία τούτος ο τόπος;

Πότε θα περπατούν οι άνθρωποι μες το δρόμο χωρίς να φοούνται ότι εν να τους παίξουν;

Πότε εν να πάψει ο κόσμος να σκοτώνει τον κόσμο για δήθεν ιδεολογίες και πιστεύω;

Κάποτε επήα σε μια συναυλία στη Βηρυτό πριν 4 χρόνια που είχε σύνθημα "I Love Life. I Love Lebanon". Ο κόσμος αγκαλιάζετουν και ετραγούδαν το τραγούδι της Fairuz "Beirut, beirutna". Η Βηρυτός , η Βηρυτός μας.. Η Βηρυτός όχι των χριστιανών και των μουσουλμάνων, όχι των εχόντων ή των μη εχόντων.. Απλά η Βηρυτός των ανθρώπων της.

Εκτές που επερπατούσα μες σε πολυσύχναστο δρόμο της Λευκωσίας, πήρα ένα τηλεφώνημα που ένα φίλο μου Λιβανέζο.. άκουα τους πυροβολισμούς που ήταν σχεδόν δίπλα του μέσα στο τηλέφωνο. Εσταμάτησα κάποια φάση τζαι έκατσα πας σε ένα παγκάκι τζαι έκλαψα. Πόσο αυτονόητη θεωρώ πολλές φορές την ασφάλεια τζαι τη ζωή μου!Όπως όλοι που εμάς που εν τους άγγιξε άμεσα ένας πόλεμος ακόμα.

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Βηρυτού...

Οι δρόμοι προς και από το αεροδρόμιο κλειστοί και πάλι...

Ουδέν σχόλιο

H Χάμρα εν μια που τις πιο πολυσύχναστες περιοχές στο κέντρο.


ΤΡΑΓΙΚΟ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως φιλη ασυγχωριτη η ανθρωπινη ηλιθιοτητα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι φανταζομαστε...αν δεν ειδες το ψεσινο επεισοδιο 'το κουτι της Πανδωρας'κοιταξε το...ειχε ως θεμα τον εμφυλιο στη Σιερα Λεονε..νομιζω θα σε σοκαρισει..

Ασυγχώρητη είπε...

Ευχαριστώ ανώνυμε/ανώνυμη... έχασα την εκπομπή αλλά θα την ψάξω στο διαδίκτυο. Ήδη γνωρίζω το μπάχαλο που άφησε και σε αυτή, όπως και σε άλλες πρώην αποικιοκρατούμενες χώρες η εκμετάλλευση του δυτικού κόσμου. Και δεν είναι τυχαίο που ειδικά ο τρίτος κόσμος υποφέρει που τέτοιους πολέμους και τέτοιες πολιτικές καταστάσεις. Σίγουρα φέρουν και οι ίδιοι μεγάλη ευθύνη αλλά η καταπίεση,η εκμετάλλευση και η έλλειψη στοιχειώδους εκπαίδευσης που επιβλήθηκαν κάποτε εις βάρος τούτων των χωρών από τους δυτικούς, φέρνει τέτοια τραγικά αποτελέσματα.