Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

΄Ενας μικρός τιτανικός...;



'Οβερ.


Σκάφος: Κύπρος (-37%), το υπόλοιπο εκόπηκεν από τα κράνγκα παράνομα, αλλα συνεχίζει να κατοικείται και να εποικείται τα τελευταία 34 χρόνια.


Συντεταγμένες: Πολύ ανατολικότερα από ότι θα ήθελαν κάποιοι.


Ημέρα: 8η Αυγούστου 2008

Ώρα: 4:51 μ.μ


Καπετάνιος: Χριστόφκιας και Σία


Αξιωματικοί καταστρώματος: Οι άλλοι ούλλοι


Υπεύθυνος σχεδίου επιβίωσης σε κρίσιμες περιόδους: Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β'


Πλήρωμα: 800000 Κυπραίοι, από τους οποίους περίπου 70000 έχουν το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται και θκυο κομμάθκια του καραφκιού,καμιά 50000 αλλοδαποί εργάτες, stand by για κυπριακή υπηκοότητα άγνωστον (για τον αριθμό των εποίκων παίζονται στοιχήματα στου Λυκούργου).


Προορισμός: Άγνωστος, δεν αλλάζει ακόμη και με την αλλαγή καπετάνιου.


Μεταφυσικός προορισμός: Η αγκαλιά του Παντοκράτορα-αναλόγως θρησκευτικών πεποιθήσεων αλλάζει το όνομα του (Χριστός, Αλλάχ, Ρουβάς).


Μιλά η Ασυγχώρητη:


Αγαπητό ημερολόγιο καταστρώματος. Τις τελευταίες μέρες νιώθω μιαν απελπισία, σε σημείο που θέλω να φκάλω τα μαλλιά μου και να τα φάω. Ίσως πρέπει να σταματήσω να παρακολουθώ τις ειδήσεις και τις εφημερίδες του πλοίου. Εκτός τύπου, όπου ανοιχτεί κουβέντα για την πορεία του πλοίου κανένας εν αννοίει το στόμα του και να μιλήσει ξεκάθαρα. Είναι σαν να περιμένουν ούλλοι κάτι. Αλλά τι; Οι αξιωματικοί είναι με άδεια και ο καπετάνιος συνέχεια έχει επαφές με τον ψευδοκαπετάνιο του ψευδοπλοίου που σέρνουμε μαζί μας 34 χρόνια. Πολλοί χαμογελούν και μερικοί χασκογελούν αλλά κανένας εν ξέρει τι γίνεται ακριβώς. Ο υπεύθυνος επιβίωσης σε κρίσιμες περιόδους φκαίνει πολλά στην τιβί και μιλά για την αποκάλυψη.


Νιώθω σαν να είμαι σε ένα δωμάτιο που κάποιος έκλασε ενα ζολοβρωμόπορτον και μερικοί γελούν επειδή βρίσκουν το αστείο και κανένας εν ξέρει ποιος τον έσυρεν.


Πετε μου ποιος έκλασε! (εθυμήθηκα τα βιντεάκια των γάρων).


Αγαπητό ημερολόγιο καταστρώματος. Νιώθω πολλά μόνη μου.


Εκουράστηκα να μυρίζουμαι τους πόρτους του καθενού.


Σκέφτουμαι να την κάνω για άλλο πλοίο.


Εν να θεωρηθώ λιποτάκτης;


Οβερ εντ άουτ.


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μικρό λιμπουράκιν

λλίον βρωμερόν το συναίσθημα που βκάλεις ρε ασυγχώρητη αλλά σικκιμέ, σε πιάνω, σε πιάνω ;)

κάνω copy/paste αυτά που σου έγραψα στο
http://osr55.wordpress.com/2008/07/01/
γιατί πιστεύω ότι ταιριάζουν στα περί τιτανικού και "ηγετίσκων" :

συμφωνούμε απόλυτα και στο θέμα του τύπου με τα μαύρα και τα γένια ο οποίος ανέκαθεν ήταν ο μέγας φεουδάρχης…….

το θέμα αγαπητή ασυγχώρητη είναι να μην θεωρήσουμε και εμείς στο μέλλον τους εαυτούς μας ασυγχώρητους που όταν έπρεπε να πράξουμε κάτι δεν κάναμε τίποτα και αφήσαμε όλα αυτά τα στραβά κι ανάποδα να διαιωνίζονται!

ο κάθε τόπος έχει τους ηγέτες που του αξίζει! συμφωνώ και επαυξάνω…… από “ηγετίσκους” καρικατούρες χορτάσαμε σ΄αυτό τον τόπο

η αλλαγή πρέπει να γίνει πρώτα στα μυαλά και στις σκέψεις μας

άλλωστε πρέπει να δεις, να συνειδητοποιήσεις τον κίνδυνο για να μπορέσεις να “πολεμήσεις” να πράξεις εναντίον του

η αλλαγή δεν θα προέλθει από κανέναν “ηγέτη” αλλά από οργανωμένους σκεπτόμενους ανθρώπους που πράττουν……… είπαμε ο νόμος (των ισχυρών) είναι σαν τον ιστό της αράχνης που παγιδεύει μόνο τα μικρά εντομάκια και τα μεγάλα τον ξεσκίζουν και τον διαπερνούν
http://osr55.wordpress.com/2008/09/05/

τι γίνεται όμως όταν τα “μικρά” εντομάκια ενωθούν και μεγαλώσουν;

δεν πρέπει να μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις αλλά πρέπει να περάσουμε και στις πράξεις => συσπείρωση “μικρών” εντόμων οργάνωση και πράξη

οι παλαιοί φεουδάρχες όπως τον τύπο με τα μαύρα και τα γένια, οι περί αυτού αυλοκόλακες του που βρίσκονται σε όλες τις βαθμίδες του βασίλειου της αναξιοκρατίας και οι νεοφεουδάρχες έχουν προ πολλού αφηνιάσει και τα θέλουν όλα

ας μπει επιτέλους ένας φραγμός….

Ασυγχώρητη είπε...

Αγαπητέ συλλίμπουρε,

Εξίασα να πω ότι το συγκεκριμένο ποστ θκιαβάζεται με την μύτη κλειστή.

Να βάλουμε ένα φραγμό (φραμό) μάνα μου, αλλά να μένεν πας το ζινιήσιν μας!:P

Btw είδα το βιντεάκι με τον ντιβέλοπερ. Ούφφου με έσπρωξε και άλλο στο βούρκο της απαισιοδοξίας. Ουα.. :P

Ανώνυμος είπε...

hahahahaha!!!

Ανώνυμος είπε...

btw, to thelw na fkalw ta mallia mou tzai na ta faw, molis to eida ektos tou oti efirtika, eksafniastika synama! moiazei polla, ma para polla me grafikotates dilwseis pou kamnw egw mes ta nevra mou (proxtes sygkekrimena, "thelw na piaw to pirounouin tou glykou tou koutaliou, na protsiasw ta mmathkia mou tzai na ta faw" disgusting i know..alla ektonwtiko)

re mpas kai mas xwrisan sti genna?

Leni είπε...

Lipotaktis oxi, skeftou to kalytera san meta8esi. Anyway, oulloi exoume kalous logous gia na 8eloume mia meta8esi, enne..?

Ασυγχώρητη είπε...

Cake μου στη γέννα αποκλείεται εκτός αν είμαστεν διζυγωτικά που δύο διαφορετικά σπέρματα :P! αλλά εν να ξαναρωτήσω τον παπά μου αν έκαμε καμιά λαθκιά! χαχαχαχαχα...

Leni μου αρέσει που το θέτεις έτσι. Μετάθεση λοιπόν! Μετάθεση!

Anastácio Soberbo είπε...

Γεια σας, το blog μου Love.
Λυπούμαστε που δεν γράψω περισσότερα, αλλά μου Δανοί είναι κακό.
Μια αγκαλιά από την Πορτογαλία

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι για το προηγούμενο ποστ μια που είσαι λίγο πιο σχετική? Επειδή δεν έχω δει τα καινούρια βιβλία της ιστορίας, οι αλλαγές είναι προς το καλύτερο (αντικειμενικές ιστορικές αναφορές δηλαδή) ή πιάσαμε το άλλο παγκέττο?! Τα παλιά ήταν όντως απαράδεχτα αλλά να μην πάμε και στο άλλο ακρο, ειδικά αν τις αλλαγές τις έκαναν αυτοί που έγραψαν κα τα παλιά. Να ξέρω τουλάχιστον γιατί θα κηρυχθεί η παιδεία υπό διωγμό!

Ασυγχώρητη είπε...

Χεχε.. Μα το θέμα είναι ντόκτορ μου ότι ακόμα τα βιβλία δεν εφκήκαν και εμείς λιβανίζουμε την "ελληνική παιδεία"!

Τις αλλαγές για τα σχολικά εγχειρίδια αναλαμβάνει το Παιδαγωγικό ινστιτούτο και η Υπηρεσία Ανάπτυξης προγραμμάτων. Όπως κάθε βιβλίο που περνά από έγκριση για να χρησιμοποιείται ως σχολικό εγχειρίδιο θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Το βιβλίο πρέπει να υπακούει στις βασικές αρχές και σκοπούς της παιδείας, πράγμα το οποίο ορίζεται από το εκάστοτε Αναλυτικό Πρόγραμμα.

Ξέροντας κάποια περισσότερα πράγματα (tο μάστερ μου ήταν στο επίπεδο Αναλυτικών Προγραμμάτων αλλά εφρόντισα να ενημερωθώ επί του θέματος εκτενέστερα), δεν αλλάζει η ιστορία όπως πολλοί εβουρήσαν να πουν (γιατί τα γεγονότα είναι εκεί, δεν άλλαξαν ΒΕΒΑΙΑ).

Το επίπεδο στο οποίο γίνεται ΤΩΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ αλλαγής της ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, είναι αυτό του Αναλυτικού Προγράμματος δηλαδή χοντρικά των στόχων της κυπριακής παιδείας που δεν είναι κάτι που γίνεται ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ (σόρι που γράφω σε κεφαλαία απλά πρέπει μερικοί να καταλάβουν επιτέλους τι συμβαίνει). Εκεί γίνονται προς το παρόν οι συζητήσεις για αλλαγές.Το Αναλυτικό Πρόγραμμα πρέπει να καλλιεργεί αυτά που θεωρεί ως χρήσιμα για ένα κυπριόπουλο της συγκεκριμένης εποχής. Εξού και ο στόχος της σχολικής χρονιάς για καλλιέργεια πνεύματος επανένωσης. Δεν είναι δυνατόν να μιλούμε για ειρηνική συμβίωση και να μεν έχουμεν ιδέα οι μεν δια τους δε.

ΜΕΤΑ εν να κάτσουν να δουν τι θα γίνει με τα βιβλία. Προς το παρόν τα πράγματα έχουν ως ήταν μέχρι τώρα. Να θυμήσω ότι τα βιβλία της Γλώσσας εκάμαν 25 χρόνια να τα αλλάξουν!

Απλά εκάμαμεν το ψύλλο κάμηλο, ως συνήθως.

Έτσι είναι, άμα θέλεις να κάμεις αλλαγή σε ένα κατεστημένο, θα σε μισήσουν και οι πετρες.. Αχ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή ασυγχώρητη σε προτείνω να δείς δια μέσου του μπλόγκ μου έναν ισχυρό κυκλώνα που αναμένεται να πλήξει το texas.Όπως αυτός αποτυπώνεται στους χάρτες πρόγνωσης του καιρού.

Καλή σχολική χρονιά!
Ο τρόπος σκέψης σου είναι τόσο νεωτεριστικός σε σχέση με άλλους συναδέλφους σου, που θα ήθελα να γυρνούσα στο παρελθόν και να ήσουν η δασκάλα μου!! :)

Ασυγχώρητη είπε...

Ευχαριστώ, αλλά πρέπει να ρωτήσεις και τους μαθητές μου πρώτα ;)

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τους τυφώνες, η μεσόγειος κατ'εξοχήν δεν δύναται να υποστηρίξει τέτοιου είδους "χαμηλά' καθώς εδώ επικρατούν κατά πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες εν σχέσει με τον κόλπο του Μεξικού. Εκεί η εξάτμιση είναι υπερβολικά υψηλή έως και τερατώδης, και μάλιστα ολόκληρο τον χρόνο, κι όχι όπως εμάς που διαδέχεται το καλοκαίρι και η ψυχρή περίοδος.
Δεν θα ήθελα να σε κουράσω αναλύοντας λεπτομερώς όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι στο παρελθόν η μεσόγειος υποστήριξε τέτοια συστήματα αλλά σε πολύ τοπικό επίπεδο και μικρής διάρκειας φαινόμενα.

Θα σου τα εξηγήσω εκτενώς εάν θέλεις σε επόμενες επικοινωνίες μας!
Τους χάρτες τους μετεωρολογικούς τους κατανοείς??

Ασυγχώρητη είπε...

Ωραια δεν θα κτυπήσει τον μικρό τιτανικό τίποτα εξτρεμ καιρικό από όσο ξέρουμε δηλαδή!

Θα τα πουμε στο δικο σου μπλογκ εκτενέστερα για το θέμα αυτό.

Μπα, με χάρτες γεωγραφικούς έιμαι καλή, με μετεωρολογικούς μένω ιδία τάξη :P

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου στο άλλο το άρθρο.

Πάντως οι μετεωρολογικοί χάρτες απαιτούν όντως ανάλυση και προσοχή διότι ερμηνεύονται διαφορετικά κάποιες φορές ακόμη κι απο εμάς που θεωρούμαστε ειδικοί...