Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Εδώ υπάρχει κρίση, αντίθετα στη φύση






Η φίλη μου, μετά από ένα επεισοδιακό χωρισμό το καλοκαίρι, μετά από 7 χρόνια σχέσης και μια πουστιά, εξαναμπήκε σιγά σιγά στο παιχνίδι του φλερτ. Ποιο παιχνίδι δηλαδή...Πιάνει με προκτές τηλέφωνο και λέει μου "Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ πάμε για καφέ και θέλω να σου τα πω εσένα γιατί νομίζω εν να πελλάνω. ΘΑ ΠΕΛΛΑΝΩ! "

Εφτάσαμεν στο mall και αφού εκτυπήσαμε που ένα φουστανάκι από τα καταστήματα (ντάξει εγώ τρία και έβαλα στόχο ακόμα 4-5 bohemian που το ζάρα), εκάτσαμε για ένα latte που τελικά έγινε strawberry smoothie και muffin black and white. Και καθώς ερουφούσαμεν την ροζ λιχουδιά και ανάψαμεν την κιμωλία μας, λέει μου:



"Εν να πελλάνω, εν αντέχω άλλο. Κόρη μου νιώθω η πιο άσιημη γεναίκα στον κόσμο!"



Είναι απαραίτητο σε αυτό το σημείο να σας πω ότι η φίλη μου είναι αντικειμενικά μια καρακουκλάρα και πολύ πολύ γλυκιά και προσιτή ύπαρξη.


"Κόρη μου τι λαλείς; Χάνεις;"



"Όι, αλλά αλλό λίο εν να τον χάσω. Ξέρεις ότι εν μου κολλά ούτε ένας άντρας; Πούποτε;"


Εκεί στραβοκαταπίνω σκεφτόμενη "Welcome to the world of single people in Cyprus my dear".


"Είδες που επίαμεν τις προάλλες στο τάδε κλαμπ. Τόσοι άντρες πας το μπαρ. Τόσος κόσμος κόρη μου τζαι ούτε ένας ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να κάμει κίνηση. Τζαι το προηγούμενο Σάββατο που επήαμεν μαζί, είδες κανέναν να γυρίζει καν να δει γεναίκα; Να τζεράσει ποτό; Να κοινωνικοποιηθεί;"


"Ε θωρούν θωρούν, αλλά εν κάμνουν τίποτε ναι" προσπαθώ να κρατήσω στάση ψυχολόγου, ψύχραιμη και μετρημένη.


"Κόρη, ειλικρινά τωρά καταλαβαίνω άμα μου ελαλούσες παλιά πόσο δύσκολο είναι να κάμεις σχέση με Κυπραίο. Κόρη μου μα ήντα πούττοι είναι;; Θωρώ σε γιε μου, χαμογελώ σου, θέλεις να έρτω τζαι κοντά σου; Ήντα αρσενικό είσαι μετά;;; " συνεχίζει παθιασμένα η φίλη μου.


"Ε εν φυσικό αγάπη μου, ήσουν τόσα χρόνια σε σχέση και εν έζησες "τις αλλαγές"", λέω της.

"Είμαι άσιημη;"


"Όι! Χαλόου είσαι μια θεά;"

"Είμαι απρόσιτη;"


"Όι μια χαρά είσαι! Είπαμεν πιο παλιά εν θέμα νοοτροπίας. Εν μπαίνουν πλέον στη διαδικασία να κολλήσουν γιατί φοούνται να μεν "τους κολλήσουν" οι γκόμενες στο τέλος."



"Μα μιλούμε για ΦΛΕΡΤ! Εν τζαι επιάσαμεν τους να τους δέσουμε με σιοινιά!"


"Ε κούκλα μου πληρώνεις τα σπασμένα παρεξηγημένων συμπεριφορών και επιρροών της κοινωνίας".


"Κόρη μεν μου αρκέψεις πάλε τις αναλύσεις σου! Εν απλό το θέμα. Είμαι γυναίκα είσαι άντρας. Προφανώς γουστάρουμεν. Δώκε μέσα"



"Χαχαχα! Ε αφού εν τόσο απλό γιατί υπάρχουν τόσοι single άνθρωποι που ΔΕΝ φλερτάρουν; Εν πολλοί οι λόγοι."



"Ε πε μου σε παρακαλώ ποιοι είναι; Τζαι πε μου γιατί στη Γαλλία, στη Ρώμη, στο Λονδίνο και γενικά στο εξωτερικό καρακολλούν σου;"



"Εν θέμα κουλτούρας. Εν νιώθουν ότι έχουν κάτι να χάσουν οι ξένοι. Η Κύπρος κατά πρώτο λόγο εν μικρή, είμαστε ούλλοι γνωστοί, plus οι ανατολίτες μας νιώθουν ότι ευνουχιστήκαν από την ανεξαρτησία μας. Μπορεί αν εδοκιμάσαν θέμας και να εφάαν το κρύο βλέμμα, ξέρεις για πιο μιλώ, και λαλούν σου "στο βίλλο μου". Άλλοι νιώθουν ότι οι Κυπραίες θωρούν τη πούγκα τους και το κοινωνικό πρεστίζ τους και ότι εν να θέλουν με το καλησπέρα σας σχέση και γάμο και λοιπά και λοιπά. Να γαμήσουν βρίσκουν, οπότε εν τους κόφτει αν εν μόνοι τους, γιατί εμάθαν να περνούν και χωρίς ναν ερωτευμένοι. There you go. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν άντρες που θέλουν να φλερτάρουν, θέλουν να κάμουν σχέσεις, θέλουν να ερωτευτούν, αλλά δεν τους εντοπίζεις εύκολα πλέον."


"Εκάτσαμεν τη δηλαδή."


"Εεε, εν γενικό το κακό. Γιατί νομίζεις αυξηθήκαν οι γάμοι με αλλοδαπούς;; Προφανώς και άντρες και γυναίκες Κυπραίοι βρίσκουν ανταπόκριση στα θέλω τους σε άτομα με διαφορετική κουλτούρα. Plus οι αλλοδαποί δεν φέρνουν μαζί τους οικογένειες και φίλους που "επιβαρύνουν" μια κατάσταση. Τώρα να δεις σε λία χρόνια που εν να πατήσουμεν τα τριάντα, οι μανάες μας που αγχώνουνται μεν μείνουμε στα ράφκια να μας ξισκονίζουν, εν να λαλούν (τζαι ήδη είπαν το) αντί "καλό πλάσμα, καλή δουλειά, καλή οικογένεια (τα τρία Κ)", "καλό πλάσμα να είναι τζαι ας εν τζαι ξένος"...χαχαχα"

"Γέλα γέλα, εγώ όμως έπαθα το σοκ μετά που τόσα χρόνια σχέσης"


"Επήρες το βάφτισμα της πραγματικότητας. Εν να σου κολλήσουν, μεν ανησυχείς. Τζαι αν δεν σου κολλούν κόλλα τους εσύ. Αφού εν πούττοι όπως λαλείς μίλα τους στη γλώσσα τους. Εσύ αν ήσουν άντρας εν θα ενθουσιάζεσουν να σου κολλήσει μια κούκλα; "


"Ούφφου".


"Μεν αγχώνεσαι.".

"Αχχ.. ελάλες μου τα τζαι εν τα επίστευκα. Μακάρι να μουν σαν εσένα να μεν κολώνω ".


"Ε σιγά κόρη. Να πάμε Παρίσι καμιά εφτομάν να σου ανεβεί η αυτοπεποίθηση. Είσαι μια χαρά προς παρόν. Μεν απελπίζεσαι. Υπάρχουν και χειρότερα. "


"Ευχαριστώ που μου τα λαλείς. Αλλά παραδέχτου το, δεν είναι όπως παλιά τα πράματα".



"Ναι ναι, εδώ υπάρχει κρίση αντίθετα στη φύση που λέει και το άσμα".


ΑΓΟΡΙΑ, ΕΦΚΑΤΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΣΑΣ! ;)


32 σχόλια:

Αχάπαρη είπε...

kathoti pantremeni en exw empiria sto thema. alla auto pou mou kanei entipwsi einai oti ta idia akouw kai apo tous antres. oti diladi an plisiasoun mia kopella tous snomparei, i den girizei kan na tous milisei. kapou exoun mplektei ta pragmata...

Ασυγχώρητη είπε...

Το ξέρω αχάπαρή μου. Το θέμα είναι ότι και οι μεν και οι δε πρέπει να κάμουν μιαν αυτοκριτική και να ξεκαθαρίσουν μέσα τους τι και πώς το θέλουν. Υπάρχει μια σύγχυση στην ατμόσφαιρα.

Unknown είπε...

Ούφφου... Εκουράστηκα να ακούω για τούτο το θέμα. Και το χειρότερο είναι πως αληθεύει. Να την κεράσει ποτό? Να της μιλήσει? Πολλά ζητά η φίλη σου. Άτε να της χαμογελάσει, να την θωρεί να τον θωρεί τζιαι ως τζιαμέ.

Βέβαια τζείνον που λαλεί η αχάπαρη έσιει βάση. Ήμουν μάρτυρας σε περίπτωση που ήρτεν ένα παιδί τζιαι λαλεί σε μιαν κοπέλα (πανέμορφη η αλήθκεια): "Έχεις πολλά ωραίο χαμόγελο" τζιαι να του απαντά "Φύε γιε μου που δαμέ!". Ε εσύ αν ήσουν ο συγκεκριμένος ξαναπάεις να μιλήσεις γυναίκας? Εν ξαναπάεις!

Ασυγχώρητη είπε...

Τσαρτελλούιν μου σίουρα άμα βρεθεί μια παλαβή ή ένας παλαβός που εν να σε απορρίψει με έτσι απαίσιο τρόπο κόφκουνται τα φτερά σου. Έτσι στο τέλος εν κάμνει κανένας κίνηση.

Μα έτο πρόβλημα δαμέ! Άμα κανένας εν κάμνει κίνηση.. Πώς θα υπάρξει κάτι παραπάνω;

Ένεν ούλλες οι κοπέλες ψηλομούττες ξινές. Και εξαρτάται και ο ΧΩΡΟΣ που πάεις να φλερτάρεις. Μα ήνταμπου καρτεράς που μια παρέα γενέτζιες που εν ούλλες κόπι η μια της άλλης τζαι το μόνο που τις κόφτει εν τα μαλλιά τους; Ε άντρες εν να με κάμετε να πιστέψω ότι είσαστε μαννοί; Εν ξέρετε να κόφκετε με το μάτι ήντα στυλ εν μια γεναίκα μετά που κάποια ηλικία; Και κορίτσι μου καλό,τι καρτεράς που έναν άντραν που τρώει παραπάνω ώρα που σένα να σάσει τα μαλλιά του και φορεί πιο ακριβά παπούτσια που σένα! Ότι εν να τον κόψει που σένα; Ε κάποια πράματα εν οφθαλμοφανή. Το άτομο που πάεις να κολλήσεις εν νάρκισσος, αν δεν είσαι τουλάχιστον η Αντζελίνα ή ο Κλούνει μεν πάεις, εν πόρτα που εν να φάεις. Άμα μια γεναίκα ή ένας άντρας σε κοιτάξει παραπάνω που 2 φορές και παραπάνω που 3 δευτερόλεπτα, ετράβησες τον. Παίξετέ τζαι μετά κάμετε καλά!

Κινηθείτε ρε παιθκιά (άντρες και γυναίκες) έχει και άλλους τόπους εκτός που τα μεγάλα κλαμπ και τις πολυσύχναστες καφετέριες. Αποκτείστε ενδιαφέροντα εκτός που τις εξόδους στα νυχτερινά κέντρα, γραφτείτε σε κανένα όμιλο, να γνωρίζετε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, κάμετε κανένα σεμινάριο, γραφτείτε μαθήματα χορού. Εν τζαι εν να έρτει η γεναίκα/ άντρας της ζωής σας να σας εύρει σαν στέκεστε με μια βότκα μες το κλαπμ. Και αν αντρέπεστε εν και το ιντερνετ τωρά. Αφού φοούμαστε την απόρριψη ας χρησιμοποιούμε το ίντερνετ που εν πιο ανώδυνο τζαι ένεν πάμπλικ!

Άτε make love not war!

Diasporos είπε...

Λυπηρό!

Επρόσεξα το τζιαι γώ. Λαλεί μου τα τζιαι η αδελφή μου που εν κατάπελλη τριαντάρα, κούκλα, ο Πάsh Καλλιτέχνης, ούλλο χαραχτήρα τζιαι αγάπη της ζωής.

Τωρά που επήα Κύπρον το καλοκαίρι, εφκήκαμεν έξω σε μπαράκι με τη γυκαίκα μου να ξεσκάσουμε.(έχουμε 2 νεογέννητα, και είμαστε λίγο πάνω των 35 χρονών, άρα *έξω των πραγμάτων*, εν τζιαι ξένοι η γυναίκα μου αρα θωρεί άλλα πράματα)

Πρώτη φορά πάω έξω στην κύπρον μετά που 3-4 χρόνια.

Ήταν ούλλοι ντυμένοι κάπως φτιαχτά, τζιαι ένιωσα έντονη την ενέργεια της Σφίξης, Άβολης Συνύπαρξης τζιαι έντασης που υπήρχεν μεταξύ των αντρών και γυναικών. Ένιωθα ότι κανένας έν εχαίρετουν τον/την εαυτόν τους καθόλου μα καθόλου.

Είπεν μου η γυναίκα μου ότι εθθύμησεν της φωτογραφίες της αμερικής του '50, τον τζιαιρόν που εμέτραν το τεράστιον αυτοκίνητον τζιαι η πριγιαντίνη, το φρεσκοξιούρισμαν, τα ρουχούθκια, οι "κορούδες" που αντρεπούνταν, που δέν ήταν ο εαυτός τους κανένας, τζιαι που εμετρούσαν πολλά τα ριάλλια τζιαι η εξωτερική εμφάνιση, τζιαι που εφαινούνταν οι ανασφάλειες έντονα. Κανένας έν εφλερτάρισκεν!! Εκαθούνταν τζιαι εκαπνίζαν άβολα.

Εμαράζωσα:

Ανώνυμος είπε...

Pes ta Grousostomi!! o theos pion! eimoun Agglia ekamnan mou mantes tzai eimai i pio takka tou kosmou, erkoumai kipron epian me to complex oti eimai karakaksa!! en thelw oute na gamisw kanenan oute na pantreftw kanenan. To tairi mou ivra to! alla etsi gia xari tou paixnidiou, gia to xazi, gia to poskolio, lion flirt den evlapse kanena! estw gia na niwsoume ligo zwntanoi re paidi mou!! kai opote nomizw oti paei teleiwse en pairna i pogia mou pleon, molis paw ekswteriko kolloun mou pou 10 pantes! en isxirizomai oti en pou eimai wraia, apla oi antres sto ekswteriko miloun opoias tzai nanai, etsi..kouvanta na ginetai re paidaki mou.

Ασυγχώρητη είπε...

Διάσπορε εν τραγικό το θέαμα! Εγώ πάντως εν εκόλωσα ποττέ να μιλήσω σε κανένα που γουστάρω τζαι να τον φλερτάρω, εγώ όμως. Κάποτε οι φίλοι μου λαλούν με κατάπελλη επειδή εν κολώνω. Μα αν εκαρτέρουν να έρτει να με εύρει ο πρίγκιπας ήταν να είμαι ακόμα μες τα κλαμπ με την περιγραφή που είπες, που μου άρεσε πάρα πολύ και πιστεύω περιγράφει πλήρως το κοινωνικό φαινόμενο της "κουλ" νυχτερινής ζωής στην Κύπρο.

Είπα και στο πιο πάνω σχόλιο, τα κλαμπς δεν είναι πλέον χώροι για να φλερτάρεις. Είναι ένα σιόου θλιμμένων υπάρξεων. Μες το δρόμο άσαστη και με χάλια ρούχα τρώω παραπάνω κόλλημα! Τζαι σιγά τη γεναίκα πιον! Σοβαρά, εν θεωρώ ότι είμαι κούκλα, αλλά το ότι διεκδικώ τζείνο που θέλω και πιστεύκω εν καλό, εν με έκαμε να χάσω ποτέ. Πάντως με τους ξένους ανέκαθεν έβρισκα τα, και οι φίλοι μου οι καλοί ξένοι είναι. Εν θέμα επικοινωνίας και ενδιαφερόντων. Στην Κύπρο άμα καρτεράς σάββατο νύχτα να εύρεις άντρα/γεναίκα, ξέχαστο. Κάμνουν και οι μεν και οι δε το ίδιο λάθος. Δεν ασχολούνται πέραν από την επιφάνεια, και μες το κλαμπ εν επιφάνεια που θωρείς ως επί το πλείστον!

Κεκάκι μου πρέπει να κανονίσουμε ένα ταξιδάκι προς δύση να ανανεωθούμε νομίζω ;) Αγγλίες, Γαλλίες κλπ. Εν λαφαζάνιες πολλές φορές, αλλά την καθημερινή δόση φλερτ παίρνεις την με το παραπάνω! Χαχαχα!

papoutsosiko είπε...

na prostheso sto tsartelloui tis fraseis tipou ' tzila to amaksoui sou parakato', 'men mou kollas', 'en eshis kathrefti esso sou gie mou?' i na sou girizoun tin rashi tous molis pais na tous milisis.dia kapios pareas kapias kipreas pano sto bar ena louloudi tzia tzini petassi to xame tziai fefki.en egnorisa ena zefkari kipreon pou na gnoristikan se bar. oulloi gnorizonte meso gnoston, sxoliou, doulias klp. an theli kapios kipreos a flertari tha pai se mpiraries tziai club pou sixnazoun ksenes pou stin lemeso toulahiston eshi polles. tziai tziame ginete polin pexnidi

Ασυγχώρητη είπε...

Ξέρετε την κουβέντα που λαλεί με τη βασιλιτζιά ποτίζεται τζαι η γλάστρα;

Παπουτσόσυκο για αυτό οι κυπραίοι παίζουν με τις ξένες. Τζαι οι κυπραίες με τα ξενικά. Ε σαν να τζαι εν χονέφκουν οι μεν τους δε πλέον. Ας εν τζαι έτσι. Αλλά πιο εύκολα θα εύρεις ξενιτζιάν παρά ξενικόν στις βραδυνές εξόδους, τούτο να λέγεται.

Όντως ούτε εγώ ξέρω πολλούς που εξεκινήσαν σχέσεις που τα μπαρ. Γιαυτό άμαν φκένουν έξω, με οι γεναίτζες με οι άντρες να μεν έχουν παράπονο! Αν θέλουν σεξ γίνεται εύκολα (αλλά σιγά που εν να κάμει σεξ χωρίς δεσμεύσεις η μέση κυπραία). Αν θέλουν σχέση να γυρεύκουνται αλλού (έδωκα ιδέες πιο πάνω). Εν πιο εύκολο τζαι λιότερο τραυματικό.

Ακούγομαι σκληρή, αλλά με τζείνα που έχουμε μπροστά μας, με τζείνα εν να δουλέψουμεν. Ειδεμή υπάρχει και η αλλοδαπή (χώρα).

Ανώνυμος είπε...

Gia su asigxoriti, sixaritiria gia to istiologion su katarxi. Exo dio sxolia na kamo:

a) I sigekrimmeni anartisi arese mu polla. Pe tis filis su na kami kuragio jeshi o keros girismata, i zoi en enas troxos.

b) An apofasisete telika na ertete Parisi, tha xaro na sas kikloforiso , ime monima dame, enimeroste me!

Kala na pernate
Le Balafré

Ανώνυμος είπε...

Τωρά τι να πω? Ότι συμφωνώ και επαυξάνω θα είναι και λίγο! Νιώθω ακριβώς το ίδιο όποτε βγαίνω Κύπρο γι'αυτό και εσταμάτησα ουσιαστικά να βγαίνω, το οποίον όμως δεν είναι λύση. Μέχρι που έγραψα και ένα σχετικό ποστ παλιότερα (http://drspockblog.blogspot.com/2008/05/blog-post_25.html). Συμφωνώ ότι όταν σε απορρίπτουν τόσο σκληρά και κομπλεξικά είναι δύσκολο να προσπαθείς συνέχεια αλλά επιμένω ότι αυτός είναι ο ρόλος των αντρών στο ερωτικό παιχνίδι (σ'αυτα είμαι παραδοσιακή). Και μια απόρριψη απλώς σε φέρνει πιο κοντά στην αποδοχή. Αν δεν προσπαθήσεις που ξέρεις?

Ανώνυμος είπε...

Πολλά καλό το ποστ, ασυγχώρητη.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αν μιλούμε για ευκαιρίες...ενι ξερω σαννα τζιαι πιστεύκω ότι ακόμα τζιαι αν κάποιο μαγαζί εδιοργάνωνε singles night ας πούμε πέντε πλάσματα ήταν να πασιν τζιαι ας εσιει μια φάουσα κόσμο που γυρεύκει ταίρι δαμέσα.

Νομίζω ότι ακόμα οι Κυπραίοι εν δέσμιοι των taboo των γονιών τους που τα εφέραν που τα χωρκά τους.

Leni είπε...

Έχω τουλάχιστο 3 φίλες που πραγματικά εν κουκλάρες (αν ήμουν λεσβία ή άντρας θα τους κολλούσα big time, άνετα), εν ευφυέστατες, μετρημένες και ακομπλεξάριστες.
Εν ξέρω κι εγώ πόσο καιρό εν μόνες και πραγματικά απορώ ποιο εν το πρόβλημα. Αλλά όπως είπετε ούλλοι, εν τους κολλά κανένας! Είτε παν σε κλαμπ είτε παν σε πιο κοινωνική φάση.

Και που την άλλη γνωρίζω καλά παιθκιά που εδεινοπαθήσαν με γυναίκες και είναι ένα βήμα πριν να δηλώσουν μισογύνηδες.

Εν μπορώ να καταλάβω.

Και ναι, η επιδειξιομανία μας νομίζω εν μέρος του προβλήματος, όπως είπες κι εσύ Ασυγχώρητη.
Να μου λέει φίλη μου ότι ο φίλος της βάλλει της τες φωνές άμα οι τρίχες των χεριών της βλαστήσουν και εν πιο μεγάλες που 3mm. E τζαι heyy!

Αναζητούνται bimbos, ευκολάκια, για γαμήσι μιας νύχτας, για επικοινωνία μηδέν.

..Άμπα τζαι δει κανένας ότι ο άλλος εν όσο επιφανειακός γίνεται.

Ασυγχώρητη είπε...

Le Balafre Ζηλεύω πολύυυυ ζηλεύω πολύυυ που δεν ζω στο Παρίιισιιιι. :) Πάντως σχεδιάζω ταξίδι ξανά φέτος για Παρίσι μεριά. Ειδικά τωρά που ξέρω να χρησιμοποιώ το μετρό :P J'aime la vie!

The passenger πολύ σωστά διευκρινίζεις το θέμα των γονιών και των ταμπού. Αν συνειδητοποιούσαν οι νέοι ότι δεν είναι δέσμιοι των γονιών τους, και οι γονείς τους επίσης και να εξεφορτώνονταν τούτα ούλλα τα ταμπού..θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα είμαι σίγουρη.

Dr Spock Συμφωνώ. Εμ μας κατηγορούν ότι τους ευνουχίζουμε, εμ δεν κάμνουν και τίποτε για να διεκδικήσουν το ρόλο τους!

Λένι μου πιστεύκω είναι οι αξίες που καλλιεργούμε στους ανθρώπους που μωρά, στην Κύπρο. Το έχειν και όχι το είναι. Το φαίνεσθαι και όχι το σκέπτεσθαι.. Η γενιά μας είναι κυρίως παιδιά προσφύγων που εστερηθήκαν τα πάντα για τα παιθκιά τους, παθαίνοντας το σοκ της απώλειας ενός σπιθκιού, αλλά εδώκαν τους μόνον υλικά, εν επενδύσαν πάνω στο συναισθηματικό και πνευματικό τους κόσμο. Γιατί υπάρχουν ακόμα 30 χρονών πλάσματα που μεινίσκουν με τους γονιούς τους, ενώ έχουν δουλειά και μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους; Γιατί προτεραιότητα είναι μια "καλή δουλειά" και ας έννεν εκείνον που θέλουμε να κάμουμε στη ζωή μας; Εν βρίσκω καθόλου άδικο σε όσους αποδημούν που την Κύπρο για να αλλάξουν ζωή. Είμαστε μια κοινωνία χρηματολατρείας, show και τίποτε παραπάνω. Μόνο άμα εν να θικτεί η πούγκα μας αθυμούμαστε την "πατρίδα" (βλέπε κυπριακό).Γι αυτό πολλά καλά παιθκιά τζαι κοπελλούες εν μόνοι τους τζαι αναρωθκιούνται γιατί. Γιατί απλά δεν έσιει τίποτε βαθύτερο που να αξίζει τον κόπο πλέον για τζείνους. Και ένεν πελλοί! Εν έσιει!

Ανώνυμος είπε...

I reaaaally don't want to be a party pooper αλλά, τούτα ούλλα που λέτε εμένα φαίνονται μου εξωγήινα!

Μάλλον εσείς έχετε το δίκαιο, γιατί δεν είναι το πρώτο μπλογκ ποστ στο θέμα που διαβάζω και με τόσο ευρεία αποδοχή, όμως στη δική μου περίπτωση έχω ταυτίσει τη Λεμεσό με το φλερτ. Όποτε πάω κάτω, και τον τελευταίο χρόνο που ζούσα κάτω, ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ παράπονο δεν είχα. Ίσα ίσα που είχα μπουχτίσει στο φλερτ. Και δεν είμαι Αντζελίνα. (είμαι καλλύτερη :Ρ)

Υποστηρίζω πως αν θέλεις να δεις αν περνά η πογιά σου πρέπει να φκεις έξω στην Κύπρο (μέχρι πρότινος, Λεμεσό πιον). Οπότε μπορεί να εν η πόλη το πρόβλημα.

drSpock είπε...

@Psychia: Κάτι επήρε το αυτί μου και από αλλού για τη Λεμεσό. Λες οι Λεμέσιοι να είναι η τελευταία ελπίδα για τη διάσωση των κυπριακών γονιδίων? Το καλύτερα προσαρμοσμένο υποείδος του Homo cyprioticus που θα καταφέρει τελικά να αναπαραχθεί επειδή ξέρει και τολμά να φλερτάρει?(Είμαι που είμαι ένα βήμα πριν την αλλοδαπή, η Λεμεσός εν τζαι πιο κοντά!)

papoutsosiko είπε...

ontos doctor emeis tis lemesou imaste pio erotiarides. prepi na mas kamni kati i igrasia

Ανώνυμος είπε...

Pu tes anartisis pu ethkiavasa os tora, simpereno ta akolutha kiria simia:

a) polli singles stin kipro, antres ginekes

b) i pliopsifia ton pollon singles tis kipru en pollotolmun na kamun to proto vima, i men antres logo proigumenon aparadexton k adikeologiton aporripseon, i men ginekes logo ton taboo tis kinonias mas

c) ena megalo pososto ton singles ke ton dio filon en kala pethkia/kopeles, nusima, je gomeni/kuklares

d) je i thkio omades (singles antres, singles ginekes) dierotunte pu exathikan i kali singles tu antithetu filu

To simperasma mu:
As evrume re pethika enan tropon na ferumen tuton ullon ton kalon kosmon se epafi. De xero akoma pos, fantazome meso kapiu site style facebook, i kapiu allu idus kamuflarismenu tropu epikinonias gia na me mathefti pu tus peristasiakus tixodioktes k allus diaforus logus.

An eshete alles isigisis, pete kamian, je en je xeris kamia fora, pas tin plaka mpori na gennithi kamia kali idea...

Kalo sas vradi
Le Balafré

Ανώνυμος είπε...

How about this for starters?

http://www.isawyou.com/

Ανώνυμος είπε...

ma twra ma8enete gia tin lemeso??
enen anagki na 3eniteutite gt i lemesos einai ontos mia e3airesi se ola auta pou perigrafetai!

lemesos and dry bread!!

Ασυγχώρητη είπε...

Ε παιθκιά ΟΚ,η Λεμεσός εν διαφορετική που την πρωτεύουσα. Έχει θάλασσα και λιμάνι :P

Εδούλεψα 2 χρόνια Λεμεσό. Έζησα και καρναβάλια και λοιπές ιστορίες. Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω βεντέτα με τους Λεμεσιανούς, σιγά τα ωά πιον. Και από λεμεσιανούς-λεμεσιανές ακούω τα ίδια παράπονα. Εχτές εμίλουν με φίλο μου Λεμεσιανό: "Εν βρίσκουμεν μια γεναίκα του χαιρκού" "Ο νους τους πας τα λεφτά" "Άλλο θέλουν για τη μόστραν άλλο για το κρεβάτι" και γυναικεία παράπονα: "Ο νους τους πας τις ξένες" "Ο νους τους πας το γαμήσι" κλπ κλπ. Μιλούμε για ηλικίες ας πούμε 26-32 και όχι 17-21 (έχει διαφορά). Τωρά μιλούμε για singles που ξεπερνούν την έννοια για κολλήματα και θέλουν να κάμουν καμιά σοβαρή σχέση. Οπότε εν γενικότερο το φαινόμενο στην Κύπρο. Υπάρχει κρίση.

Νομίζω τη χειρότερη και πιο materialistic φάση της περνά την η Πάφος. Η καλύτερη μου φίλη εν Παφίτισσα και εγώ και αυτή νιώθουμε εξωγήινοι όποτε ήταν να φκούμεν έξω βράδυ, βλέποντας την ίδια κατάσταση: Πολλύ φτιασίδιν, πολλή έμφαση στα αυτοκίνητα στις μάρκες τζαι γενικά στο να δειχτούμε να δειχτούμε. Μα γίνεται καλοκαιρινή πόλη και να σάζουνται παραπάνω που γάμο για να παν έξω για ένα ποτό;

Για τις υπόλοιπες πόλεις που δεν τις ζω δεν έχω πληροφορίες. :P

Εν να το ξαναπώ. Μεν καρτεράτε να εύρετε τζείνο που θέλετε μες τα κλαμπ και μες τα μπαρ. Είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να ρίψει κανένας μούττη και άμυνα πλέον είτε άντρας είτε γυναίκα. Από ότι βλέπω και ακούω δηλαδή. Μόνο αν δεν κολώνουμε και καθίσκουμε τη μάππα χαμέ κατά καιρούς. Τολμήστε και διεκδικήστε. Και αν φάτε πόρτα ξαναδοκιμάστε. Με δεμένα τα χέρια τίποτε δεν πετυχαίνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Συν αθηνα και χειρα κινει!
Τα φυλα εξισωθηκαν!
Ξυπνατε γεναιτζες.. Εθελετε ισοτητα??
Ετα ουλλα τζιαμε! Αναγκαστικα πρεπει να μαθετε να καμνετε και εσεις το πρωτο βημα..
Να δειτε what it feels like να σε απορριπτουν και να σε καμνουν να νιωθεις ωσαν και δεν αξιζεις μια..

papoutsosiko είπε...

zo sto eksoteriko. tziai ego opos sxedon oulloi oi kipreoi exoume taksidepsi stin evropi. vlepis oti oi ksenes, pou en mou areskei na to theto etsi giati kathe ratsa eshi ta xougia tis,genika sherounte aman tous kkolla kapios se ena bar, apolamvanoun to flert. agnostoi flertaroun tziai antallasoun xamogela tziai kalimeres se parka , trena, katastimata klp. e kipro en en etsi .pos na to kamoume . en o tropos pou mas emegalosan na men empistefkoumastin kanena? en i isvoli? en to xalloumi? en i igrasia? en iksero ti ftei . genika(oxi oles) oi kipries tha simprerefertoun sxedon exthrika se kapion agnosto pou tha tous kollisi i tha niosoun avola tziai den tha kseroun ti na poun. Sto eksoteriko 2 agnostoi pou gnorizonte sto stathmo tou leoforiou mpori na kataliksoun pantremenoi. stin kipro den ginonte touta ta pramata. men ksianete oti i pliopsifia ton torinon 45aridon epantrefkountan pou ta 18. oi mitsioi fenounte pio apeleftheromenoi. emeis oi 25 -30kati imaste stin metavatiki periodo

Ασυγχώρητη είπε...

Τελευταίε ανώνυμε. Άμα μια γεναίκα σε 1 δευτερόλεπτο με μια κατζιά κουβέντα έκαμε σε να μεν ξανακολλήσεις σε καμιά, ποιός έσιει το πρόβλημα; Μόνο τζείνη που απέρριψε σε με σκληρότητα, ή τζαι εσύ που επήρες το ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ κατάτακαρδα ΠΙΑ. Εβρέθηκε ένας ηλίθιος στο δρόμο μας. Πληγωνούμαστε, ΞΕΠΕΡΝΟΥΜΕΝ ΤΟ, και πάμε παρακάτω! Τζαι εγώ είμαι ευαίσθητος άθρωπος (αν τζαι εν φαίνεται:P), αλλά σιγά μεν κάτσω να σκάσω για τον καθένα που με απέρριψε (και ναι έφαα απόρριψη, ένεν μόνο οι άντρες που την τρων).

Ε παιθκιά καιρός να μεγαλώσετε. Αύριο εν να θέλετε να κάμετε οικογένειες (εν να θέλετε;)Στην αναποθκιά εν να βουράτε μες τις σπηλιές σας;; Τι άλλο να πω. Εν τζαι δικό σας το φταίξιμο εξολοκλήρου. Ρωτάτε τη μάμμα σας.

Ανώνυμος είπε...

Ασυγχώρητη στο ποστ σου μιλήσες για φλερτ. Στη Λεμεσό από φλερτ άλλο τίποτα. Αυτό είπα(με). Και προφανώς είναι σιγά τα ωα άμα στη πρωτεύουσα δεν υπάρχει.

Μετά επήρες το στη σχέση. Άλλον το ένα άλλον το άλλο. Οι Κυπριακές σχέσεις εν δυσλειτουργικές για κυρίως ένα λόγο. Από τη μία έχουμε χειραφετηθεί και από την άλλη έχουμε την πατριαρχική νοοτροπία ριζωμένη μέσα μας. Όσπου να καταφέρουμε να μπαλανσάρουμε τα δύο (και οι άντρες και οι γυναίκες), οι σχέσεις μας θα είναι δυσλειτουργικές και όχι του χαϊρκού.

Για τα επόμενα (κάμποσα ίσως) χρόνια, θα προσπαθούμε να λύσουμε τις κυρίως εσσωτερικές διαφορές που μας προκαλεί αυτή η πάλη με τον ίδιο τον εαυτό μας, μετά με το αντίθετο φύλο, και μετά θα επέλθει η ψυχοδυναμική υγεία.

Τουλάχιστον αν είχαμε ούλλοι τον νου μας στο γαμήσι, θα μπορούσε να γίνει μια αρχή, αλλά ακόμα τζαι τούτο χαλά μας! :Ρ (και τις γυναίκες αλλά και τους άντρες - you wouldn't believe it but it's true!)

Περαστικά μας!

drSpock είπε...

Συμφωνώ με την Ψυχία ότι δυστυχώς η γενιά των τωρινών 25+ έπεσε πάνω στο μεταίχμιο της αλλαγής κουβαλώντας από τη μια τα συμπλέγματα της προηγούμενης γενιάς και από την άλλη τον 21 αιώνα (ανάθεμα την ατυχία μας!). Το φως στο άκρο του τούνελ που είναι?

Ανώνυμος είπε...

...................

η κύπρος πέρασε από την εποχή του αρότρου στην εποχή του διαστήματος μέσα σε 40 χρονιά

η δεκαετία του 50 της κύπρου δεν έχει καμιά σχέση με την εποχή των 00s

οι πλείστοι κυπραίοι που σήμερα ειναι 60-65 μεγάλωσαν χωρίς τουαλέτα, νερό στο σπίτι ρεύμα με μύλλαν του σιοιρου σαν ντιζέρτ

τα παιδιά αυτών των ανθρώπων είναι άτομα ηλικίας 30-40 δηλαδή πολλοί singles

η κύπρος δεν πέρασε απολύτως καμιά μεταβατική περίοδο αλλά όλα κινούνταν με αστρονομικές ταχύτητες χωρίς να προλαβαίνει ο κόσμο να τις αφομοιώνει

ενώ οι δυτικές χώρες πέρασαν από βιομηχανική επάνασταση, αστικοποιηση, κοινωνικές ζυμώσεις, σταδιακή ανάπτυξη τεχνολογίας καλλιτεχνικές ανησυχίες

η κύπρος την δεκαέτία του 50 είχε στην λευκωσία ως επί το πλείστον τους γλύφτες των εγγλέζων οι οποίοι σπούδαζαν στο όξφορτ και στο σα-σεξ και μας κυβερνούν και σήμερα (σχετικό!) και οι οποίοι νόμιζαν ότι είναι αριστοκράτες

μέ την "ανεξαρτησία" και τα όσα επακολουθήσαν μέχρι και σήμερα οι κυπραίοι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία υποστούν κοινωνικές καλλιτεχνικές επιστημονικές ζυμώσεις με όλες τις προεκτάσεις που έχουν αυτά στην ζωή του μέσου κυπραίου

ο σύγχρονος κυπραίος είναι ένας άνθρωπος χαμένος χωρίς ταυτότητα και χωρίς προσωπικότητα

η δουλοπρέπεια και ηττοπάθεια που έχει σε όλες τις εκφάνσεις της μίζερης ζωης του

είναι μοιραίο να έχει και στο θέμα που θίγεις

ο κυπραίος είναι ένα άτολμο πρόβατο χωρίς αυτοπεποίθηση που (νομίζει ότι) παίρνει "αξία" μόνο από τα υλικά αγαθά που μαζεύει και επιδεικνύει ακριβώς επειδή δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει

ένας κενός άνθρωπος

(όταν λέω κυπραίος εννοώ φυσικά και τις κυπραίες)

Ασυγχώρητη είπε...

psychia ναι επήρα το θέμα από το φλερτ στη σχέση,εκατευθύνθηκε και σε εκείνη την πλευρά η συζήτηση και από τα σχόλια. Στο κάτω κάτω οι ανησυχίες των παραπάνω είναι πως άμα δεν μπορείς να φλερτάρεις, πώς τελικά να μπεις σε διαδικασία να ξεκινήσεις και μια σχέση, από ότι εκατάλαβα. Κατά τα άλλα ναι η Λεμεσός δίνει σου την αίσθηση ότι εν διαφορετική , αλλά στο θέμα να "σχετιστώ" λίγο πολύ τα ίδια βλέπουμε. Για τα άλλα που λες συμφωνώ, χειραφέτηση από τη μια, από την άλλη το παραδοσιακό σκηνικό που μας επαρείχε για χρόνια η τυπική κυπριακή οικογένεια δημιουργούν εσωτερικές συγκρούσεις. Και εμείς, οι γενιές των 80 και μετά το βιώνουμε με το παραπάνω.
Osr ενδιαφέρουσα ανάλυση με τη βασικότερη αλήθεια, ότι δεν επενδύουμε σε άλλα πράματα εκτός από το υλικό, για πολλούς πολλούς όπως ανέφερες λόγους.

Ανώνυμος είπε...

osr ηβρες την απαντηση που εψαχναμε και εχεις απολυτο δικαιο σε οσα ειπες!
Περηφανευομαστε για το θαυμα της κυπριακης οικονομιας, για το οτι ξεπερασαμε τα δεινα που μας προκαλεσε η εισβολη(βασικα εξεχασαμε την εισβολη) αλλα δεν υπολογισαμε τις συνεπειες και ναι υπαρχουν συνεπειες και ειναι φυσικο να υπαρχουν μετα απο ολα οσα περασαμε. Βεβαια μετα την διωγμο και τις σφαγες απο τους τουρκαδεφλους ισως δεν περιμεναμε να γινουμε ετσι σκατανθρωποι που μονο να δειχνουμαστε ξερουμε, ιδιως η παλαιοτερη γενια που ειναι φυσικο να γινει ετσι και η νεοτερη γενια!

Επιβαλλεται να αλλαξουμε νοοτροπια!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε ασυγχώρητη(διώ σου και μιαν πατσαρκάν πάστην ράσιη τωρά φαντάστου)
Η κουβέντα σου ότι μέσα στα clubs εν να έβρεις παραπάνω άτομα της μόστρας και ότι πρέπει να γυρευτείς αλλού αν θέλεις τίποτε σοβαρό ισχύει.
Αλλά αμαν ο άλλος δουλεύκει μόνο και εν έχει και κανένα ενδιαφέρον στη ζωή του, θέλει να έβρει κάποιον που είτε βαστιέται είτε εν θεός/-α. Έτσι νιώθει υπεράνω των άλλων και ότι έκαμε και κάτι στη ζωή του.
Για τον ίδιο λόγο αν εν μαζί με κάποιον που εν έσιει τα παραπάνω χαρακτηριστικά οδηγά σε προβληματικές σχέσεις.

κι αγνάντευε... είπε...

Πολύ καλό ποστ, και οι παρατηρήσεις των υπόλοιπων εύστοχες. Σκέφτομαι πως ίσως είμαι τυχερή που βρήκα τον άντρα μου πολύ μικρή - ναι, πρέπει να είναι και θέμα τύχης, δεν εξηγείτε διαφορετικά. Ανήκω κι εγώ στη γενιά των 30+, έχω φίλες επιτυχημένες, όμορφες, ενδιαφέρουσες (δεν υπερβάλλω), που είναι ελεύθερες και απελπισμένες... Δεν πάμε καλάαα...