Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Παλιά καλά παιχνίδια: The Neverhood


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ HINTS ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ :p

Έκαμνα ένα clearance πάνω στο desktop τζαι ανακάλυψα ένα word document που είχα για τα hints του The Neverhood! Το The Neverhood ήταν το πρώτο παιχνίδι που με έκαμε να περνώ ώρες ολόκληρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Εβγήκε το 96 και μου το εδάνεισε ο κομπουτεράκιας θείος μου, λέγοντας μου ότι θα κολλήσω παίζοντάς το. Και εκόλλησα! Ώρες ολόκληρες να οδηγώ τον Klayman στις περιπέτειες τoυ Neverhood και να κολλά το αρχαίο pc και να δαιμονίζουμαι και φτου ξανά παρχής. Αλλά, ω, τι τεράστια ικανοποίηση κάθε φορά που έλυα ένα γρίφο.

Ένιωσα μια απίστευτη συγκίνηση ενθυμούμενη ότι τότε, το 96, με τα windows 3.1 και αργότερα 95 ήμουν ίσως η μόνη στη γειτονιά που είχα ίντερνετ (και κομπιούτερ) και έμπαινα για να εύρω hints για το παιχνίδι! (Ο παπάς εκτιμούσε τη τεχνολογία). Ahh! Memories!



Ο Klayman με το απλανές ύφος και τα τρία κουμπιά στο στέρνο του


Ο Klayman τρώει φρούτα από ένα μανιταρόδεντρο και ρέεται. Άμαν τον βάλεις να φάει τρία, ρέεται για κανένα πεντάλεπτο. Εμένα εκόλλησε πολλές φορές δαμέ το παιχνίδι..Χαχα



Ο Klayman φυσά για να φκει το "φρούτο" που το μάτι του.



O Klayman ανακαλύπτει ένα μουσικό κουτί . Καθώς το παίζει κάτι πετάσσεται πίσω που τον τοίχο..εν πράσινο τέρας νομίζω.



O Klayman πρέπει να σύρει το σαρκοφάγο φυτό κάτω από τον σωστό κρίκο για να ανοίξει η πόρτα στα δεξιά.


Δαμέ ο Klayman ρουφά νερό από την πηγή και πρέπει να φτύσει μέσα στις σωλήνες στα δεξιά, στη σωστή ποσότητα μέσα σε κάθε μια, για να παίξει πάνω από την πόρτα στους αντίστοιχους σωλήνες η σωστή μουσικούλα, και να ανοίξει η πόρτα!



Το υπνοδωμάτιο του ξάδερφου του Klayman, Willi, ο οποίος αφήνει του σημειώματα με hints κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού .

ΟΗ! HAPPY DAYS! :)

6 σχόλια:

Leni είπε...

Εν παίζω παιχνίδια στο computer, εκτός που κανένα τάβλι, scrabble και shanghai (ευτυχώς δηλαδή γιατί τρώω ήδη αμέτρητες ώρες στο computer),
αλλά εν το πρώτο τέτοιου είδους που με τράβηξε να παίξω (το interface του εν πολλά κουλάτο!! Χεχεχε

Ασυγχώρητη είπε...

Και εγώ δεν παίζω ιδιαίτερα παιχνίδια αλλά μερικά με σημάδεψαν..χεχε..Σοβαρά, μαζί με το Monkey Island 3, το The Neverhood θεωρώ το καλύτερο που έπαιξα ποτέ. Τώρα, περισσότερο από δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, έμαθα ότι η ομάδα που το έφτιαξε δεν εργάζεται πλέον μαζί. Εν να γυρέψω που το θείο μου να το εύρω να το ξαναγυρίσω. Είναι σαν να βάλεις το soundtrack του Dirty Dancing. Εν να χορέψεις ακόμα και αν το άκουσες 50000 φορές! :P

Unknown είπε...

Α μάνα μου! Θυμούμαι το! Ήταν τέλειο το ευλοημένο! Πολλά μεγάλη πόρωση όντως, αρέσκαν μου πολλά οι πελλάρες που έκαμνε ο Klayman!

Ασυγχώρητη είπε...

tsartel μου βάλε the neverhood στο youtube να δεις τις φάσεις! Το αλησμόνητο ρέξιμο κάτω που το δέντρο! χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

εν είχα ιδέα για τούτο το παιχνίδι αλλά τα γραφικά του φαίνονται πολλά creepy!
Πρώτο πράμα που ήρτε μες τον νου μου μόλις είδα τις φώτο εν τούτα τα cartoons του '85. http://www.youtube.com/watch?v=4hhb45_5FkQ

Ασυγχώρητη είπε...

hehehe! Ναι η πλαστισίνη γενικά θυμίζει eighties! Εγώ πάλε θεωρώ το πολλά χαριτωμένο αλλά ταυτόχρονα ναι έχει ένα creepiness.. που το κάμνει συναρπαστικό. Η μουσική και ηχητική επένδυση του Neverhood εν όντως creepy αλλά ταυτόχρονα χιουμοριστική! Αν το πετύχετε αξίζει τον κόπο να το παίξετε πάντως.