Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης: Αχχχ Ελίτα τζαι ένα αχ τι να μας κάμει!

Με αγάπη; "Αααααααχ Ελίτα" που έπρεπε να λέγεται η εκπομπή σου κούκλα μου.

Με όλη την αγάπη, κουχ κουχ, που μπορεί να διακατέχει ένα μη-τέλειο, κουχ κουχ, ανθρώπινο πλάσμα, ασυγχώρητο, σαν εμένα, σου γράφω τα πιο κάτω.


Ήμουν στο ΤΣΑΚ να πιάσω τηλέφωνο στην εκπομπή σου σήμερα! Βέβαια χέστηκες εν να μου πεις, οι τρύπες στο νερό σε εμαράναν.


Από που να πρωτοπιάσω το μπούτι της σφαγμένης νοημοσύνης του τηλεθεατή σου;


Στη σημερινή σου εκπομπή, καλή μου, ελάλες μας για τον καλό χριστιανό τζαι έφερες να δούμεν εμείς οι άχρηστοι υπάνθρωποι πώς ζει σωστά ένας άνθρωπος κοντά στον Μεγάλο Παίχτη. Είχες φιλοξενούμενους που κατηγόρησαν τον ΥΛΙΣΜΟ της κοινωνίας τζαι διακήρυξαν ότι η αληθινή ζωή βρίσκεται μόνο μέσα από την ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ .. τζαι καππάτζιην ΚΑΜΝΕΙΣ LIVE LINK με την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ. Η εβδομάδα μόδας που γίνεται από ότι κατάλαβα σε συνεργασία με τον αντικαρκινικό ή την europa donna? Ομολογώ εν είμαι σίουρη με ποιο οργανισμό ταμπουρώνεται η ματαιοδοξία του κυπραίου τηλεθεατή..


Παρεπιπτόντως, η κόκα κόλα light-ασπαρτάμη, ο μέγας χορηγός του φάσκιον γουικ εν μες τα πλαίσια της θεραπείας για τους καρκινοπαθείς εν μας είπετε; Η διαφήμιση του κεφαλαιοκράτη κοκακολάκια πάνω στον πόνο των ανθρώπων είναι ένδειξη μεγίστης ταπεινότητος και καθόλου μα καθόλου υλιστική! Βέβαια! Όπως και το φάσκιον γουικ.


Κατά τα άλλα το τροπάριο των αντιφάσεων στο αλαλούμ μίξερ της εκπομπής σου συνεχίζεται:


Απορρίπτεις το δογματισμό αλλά που το δικό σου δογματισμό και των φιλοξενούμενών σου που είναι ΣΙΟΥΡΟΙ για τις επιλογές τους γιατί τους το εψιθύρισεν ο Μεγάλος Παίχτης ποιος εν μας γλυτώσει;

Μιλάς για τις προσευχές των χριστιανών ότι βοηθούν τον άνθρωπο να ξεπεράσει τα κακά που βάλει ο "σατανάς" στο δρόμο του, ενώ ο φιλοξενούμενός σου επαναλαμβάνει (και τον αγνοείς και μπίεις την ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ πάλι) ότι η αλλαγή έρχεται όταν ο ίδιος ο άνθρωπος θέλεις να αλλάξει και προσπαθεί από μόνος του πρώτα και όχι μέσω προσευχών δικών του και άλλων.

Γίνεται να έσιεις πλάσματα στην εκπομπή σου που να λαλούν πρέπει να δουλεύκουμεν για τη ψυχή των πεθαμένων;;; Να τους βοηθήσουμε να περνούν καλά;;; Χαλλλόουυ;;; Τα πλάσματα ΕΠΕΘΑΝΑΝ! ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΠΟΙΟΣ ΕΝ ΝΑ ΤΕΣ ΔΕΙ; Τζαι οι ανθρώποι που πενθούν θέλουν στήριξη ψυχολογική και όχι θεολογική! Μετά κατηγορείς τους τσαρλατάνους μέντιουμ..τους τσαρλατάνους γέροντες παπάες που φκένουν τζαι λαλούν τούντες αρλούμπες ποιος εν να τους κατηγορήσει;

Συμπέρασμα εκπομπής: ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΣ ΠΙΣΤΗ ΠΙΣΤΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ - στην πύλη αμμοχώστου έχει fashion week.


Όλα αυτά, με ..αγάπη. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τον συνάνθρωπό σου Ελίτα, ειδικά αυτόν που πονεί από απώλειες αγαπημένων του προσώπων στη ζωή του, μεν τον γεμώνεις με προκαταλήψεις. Τζαμέ που ρωτά το φρικτό ΓΙΑΤΙ μεν προσπαθείς να του δώκεις την απάντηση που σου ορίζει το δικό σου δόγμα.

Η απάντηση εν ΑΠΛΗ: Γιατί έτσι εν η ζωή, με τα καλά της τζαι τα κακά της, δυστυχώς οι πιθανότητες να υποφέρουμε εξίσου ίσες με τις πιθανότητες να ευτυχούμε.

Αφήστε μας στον πόνο μας και στην ευτυχία μας ΟΛΑΝ.

Θα το πετάξω το σκατοκούτι θα το πετάξω που το μπαλκόνι ΚΑΤΩ ΝΑ ΠΝΑΣΩ!

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτο εχουμε τα τηλεχειριστηρια μανα μου, για να αλλαζουμε καναλι οποτε δε μας αρεσει κατι!
Αν και οντως η ελιτα το παρακανε, αλλα οταν και εγω επεσα πανω στην σημερινη της εκπομπη αλλαξα καναλι!

Αλλα παρολα αυτα κανεί εμπαθεια με τα χριστιανικα θεματα, οκ εμαθαμεν οτι εισαι μια προοδευτικη-ακελιστρια-αθεη.

Ασυγχώρητη είπε...

Εν είμαι ακελική. Βέβαια βέβαια, άμπα τζαι δηλώσεις άθεος, κολλούν σου και μια πολιτική ταπέλα. Κατά τα άλλα βλέπεις το κουμπάκι πάνω δεξιά με το χ? Άμαν εν σου αρέσκει τζείνο που θκιαβάζεις κλείεις το. Σαν το τηλεκοντρόλ ένα πράμα! Εν εκατάλαβα τη λέξη εμπάθεια πως την εννοείς. Μήπως εν άλλο που θελες να πεις;

Ανώνυμος είπε...

χαχχαχα!! η ελιτούλα μας...η όπρα της Κύπρου!!! μπαι δι γουει κόρη αν έβρω εισιτήρι αγι αφάσιον γουικ έρκεσαι??? χαχαχχαχα (εγω δε ισχυριστηκα οτι ειμαι Αγια, διακιουμαι να καμνω υλιστικες δεήσεις-ουπς μα αφου και η Αγια το ίδιο κάμνει, ατε να πάμεν ουλλες μαζί)

Ασυγχώρητη είπε...

Μα κοφκει εισιτήρια θέμας το φασιον ντι..εε γουικ; ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΛΑΙΤ ΜΟΥ! Και φιλήσω το χέρι της αγίας!

Leni είπε...

Eprepe na kameis mia paremvasoula re Asygxwriti.
That would have been sooooo funny, ta moutra tis Elitas na 3inizoun tzai na prospa8ei, me to yfos tis to a8wo fysika, na se peisei oti kati en ekatalaves kala pou to minima tis ekmpompis :p

pax είπε...

Να ρωτήσω κάτι; Γιατί είναι τόσο κακό το να βρίσκουν κάποιοι άνθρωποι καταφύγιο στη θρησκεία; Εμένα προσωπικά δε με παρηγορεί καθόλου, άμα χάσω ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, να μου μιλούν για παράδεισο. Για κάποιο άλλο όμως, μπορεί αυτό να είναι το στήριγμα του για να μην πέσει στο γκρεμό... Τόσο κακό είναι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ένει. Εν της μόδας να είσαστεν άθεοι. Αλλα στην δυστυχία αθθυμάστε ούλλοι την θρησκεία σας τζιαι την παναγία σας.
Σάννα τζιαι εν εγίναν τόσα θαύματα. Σάννα τζιαι εν εβοήθησε ποττέ κανέναν η εκκλησία. Σάννα τζιαι ούλλοι οι παπάες εν όπως τον Εφραίμ ή ούλλοι οι μοναχοί εν πουστούθκια πρώην ναρκομανείς που την βρίσκουν μόνοι τους μες τα μοναστήρκα χωρίς να φορολογούνται μακριά που μπάτσους και ελέγχους.
Αλλά τι κάθουμε τζιαι γράφω;
Έν αλλάσει ο κυπραίος. Ο καφενές εγίνην μπλοκ τζιαι η μαλακία πέφτει σύννεφο.

================
Για χάρην της διαφωνιας
================

Ανώνυμος είπε...

Braintrap,
δηλαδή όπως εσείς έχετε το κάθε δικαίωμα να πιστεύετε και θέλετε να μην σας κρίνουν για αυτό, δεν το έχουμε και εμείς που είμαστε άθεοι? Δηλαδή απλά είμαστε θύματα της "μόδας" και προσπαθούμε να το παίξουμε κκουλ αν κατάλαβα καλά?...η μαλακία που πέφτει σύνεφο εν η δική μας να υποθέσω?
Μάλιστα..

Η ασυγχώρητη, όπως το αντιλαμβάνομαι, αναφέρθηκε στο πως η Ελίτα πουλά τη θρησκεία σαν τηλεοπτικό προϊόν, απλούστατα για χάρη της τηλεθέασης, καί η έλλειψη σοβαρότητας της προς το θέμα, φαίνεται πιό καθαρά όταν βάζει δίπλα δίπλα σαν τα δύο κύρια της θέματα τη θρησκεία και το fashion week

Δε ξέρω αν όντως υπάρχουν άγιοι, θαύματα κλπ, αυτό που ξέρω είναι ότι η αγάπη και η πραγματική πίστη προς το Θεό μπορεί να ανακουφίσει πολύ κόσμο και εν ώρα ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα.Πολλές φορές είναι πολύ πιό εύκολη και ευχάριστη η ζωή ενός ανθρώπου που πιστεύει ΑΛΗΘΙΝΑ (και δεν φανατίζεται με μίσος απέναντι σε άθρησκους, ομοφυλόφιλους, άτομα υπέρ της έκτρωσης, αλλόθρησκους, παντρεμένους με πολιτικό γάμο, άτομα που συζούν χωρίς γάμο κτλ).

Αναγνωρίζω την δύναμη που μπορεί να αντλήσει κανείς από την πίστη. Απλά ας μην κλείνουμε τα μάτια και να παίζουμε πελλό ότι δεν υπάρχει και η άλλη πλευρά της θρησκείας με τις παραποθκιές, τον φανατισμό, τον ρατσισμό και την υποκρισία.

Παξ και Μπρέιντραπ, χαίρομαι που δε γράφετε ανώνυμα, δείχνει επίπεδο και κότσια.

Diasporos είπε...

ππππεεεεε.

δρόμους που έσιει τουτος ο τοπος να σhισει κόμα ωσπου να φκει που τη βυζαντινήν επιρροή....

Ανώνυμος είπε...

στο βάζω και εδώ μήπως και σου ξεφύγει ;)

ακόμη αναμένω...............

οκ, όλοι μας κουβαλούμε τον εαυτό μας με τις ανασφάλειες του, τα κολληματα του κλπ κλπ

έχεις φάει ένα κόλλημα με τον α-θεο κλπ κλπ και δεν λέει να ξεκολλήσει

αφού δεν υπάρχει τι το ψάχνεις ρε παίδι μου

προσωπικά εγώ είμαι αγνωστικιστής, δεν πιστεύω τίποτα, δεν απορρίπτω τίποτα

στα @@ μου εν τέλει, κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό για μένα και για τους άλλους γύρω μου τζαι κανεί

η ελίτα και τα άλλα τα παιδιά είναι κομμάτι της κοινωνίας μας, τι ήθελες δηλαδή να σου δείξουν

άρρωστη κοινωνία, εδώ ο τύπος με τα μαύρα και τα γένια που κάνει τις μπίζνες με εκατομύρια εκατομυρίων, ο άχρηστος μιστερ 1% που τον φτύνουν και νομίζει ότι βρέχει

είχε το θράσσος να σχολιάσει τον άλλο ανεκδίήγητο τράουλο ρίαλ εστέιτ εφραίμη και να τον "καυστηριάσει"

το θέμα τώρα είσαι εσύ, ασκείς ένα λειτούργημα και επηρεάζεις ψυχές παιδικές

στην τάξη μεταφέρεις το εγώ σου, το θέμα όμως ποιο είναι; να τους επιβάλεις τις απόψεις σου ή να τους αφήσεις ελεύθερους να επιλέξουν τι θέλου να πιστεύουν

γιατί ούτε εσύ ενδεχομένως δεν είσαι σωστή όσο και να νομίζεις ότι είσαι

το πρόβλημα με τους δηλωμένους θρήσκους άθεους είναι ότι παίρνουν πολύ σοβαρά την θρησκεία τους την οποία υπερασπίζονται με μεγάλο ζήλο

όταν δεν υπάρχει κάτι απλά το προσπερνάς ή μάλλον δεν το βλέπεις αφού δεν υπάρχει

ο πλείστος κόσμος βιώνει την όποια θρησκεία του σερβίρουν σαν ένα κοινωνικο ιβεντ, όπως σε όλα υπάρχουν και οι χαρτ κορ

γι αυτό χαλαρά,

αναμένω...........

rose είπε...

Πες τα χρυσόστομη!

και δεν ειναι μονο αυτα που γίνονται στην ενλογω εκπομπή

αν σηκωνες το τηλεφωνο θα διαπίστωνες ότι δεν θα σε εβγαζαν στον αέρα.. (δοκιμασμενο και σε θεματα που παραπληροφορουσαν τον κόσμο bigtime)

η εκπομπή επρεπε να εινια η Ελιτα η Μπαρδάλως

Ασυγχώρητη είπε...

Καλημέρα σε όλους! Έλειψα χθες και σήμερα είδα τα σχόλια σας παιδιά.

Λένι μου ήμουν πολύ κοντά στο να πάρω το τηλεφωνο και είχα υπόψην μου και το ύφος της και την αντίδρασή της, γιατί την παρακολουθώ από παλιά. Μπορεί άλλη φορά να το κάμω αν και συμφωνώ με την rose, πολύ πιθανόν να μην με εβγάζαν στον αέρα.

Αφού μου επεράσαν τα νεύρα, γιατί επιαν με τα νεύρα παρακολουθώντας τούτο το αλαλούμ που προσπαθεί να περνιέται ωσάν κοινωνικό έργον, έγραψα μιαν ανάρτηση. Από ότι ξέρω, και προφανώς κάποιοι άλλοι εν το καταλάβουν, το μπλογκ είναι ένα μέσο έκφρασης όλων των θεμάτων που απασχολούν προσωπικά τον καθένα και ο καθένας ορίζει πώς και τι θα πει στο δικό του μπλογκ. Τονίζω το και επίσης τονίζω ότι δεν αναγκάζω κανένα να μπαίνει και να με διαβάζει.

Pax ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρίσκει παρηγοριά όπου θέλει. Το θέμα είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ όμως. Δεν γίνεται να φκαίνεις, όπως μια φιλοξενούμενη της Ελίτας, δημόσια και να λαλείς ότι ο Χριστός σου έβαλε μανδύα μπλε και κορώνα και σε έχρησε απόστολο, και να λες ότι θεραπεύεις τον πόνο ανιδιοτελώς, και να σε ΠΛΑΣΑΡΕΙ τηλεοπτική εκπομπή ως ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Γιατί η Ελίτα έτσι έκαμε εχτές. Προφανώς η γυναίκα που έλεγε τα πιο πάνω έχει μεγάλη εμπάθεια για τους ανθρώπους, αλλά και μεγάλη διάσταση με την πραγματικότητα, για να μεν πω τίποτε χειρότερο. Εν ξέρετε την κουβέντα που είπεν ο Μικελλίδης; Αν μιλάς του Θεού εν καλά, αν σου απαντά όμως πίσω προφανώς είσαι πελλός!. Αν έβλεπες τη συγρεκριμένη εκπομπή θα καταλάβαινες για ποιο πράμα μιλώ.

braintrap καλέ μου, εξ ορισμού της, η χριστιανική εκκλησία έπρεπε να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου. Άμαν εκείνοι που διακηρύττουν την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ταπεινότητα, δεν είναι οι πρώτοι που θα βοηθήσουν το συνάνθρωπο, τότε ποιοι θα το κάμουν; Μόνο τούτο θα έπρεπε να είναι το έργο τους κανονικά. Έχει και καλούς ανθρώπους-κληρικούς, δεν αντιλέγω! Αφού όμως αηδιάζουν ακόμα και αυτοί με τα φαινόμενα εφραιμ-μοναστηριών, γιατί δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές ενθυμούμενοι ότι ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Δηλαδή και εγώ άνθρωπος είμαι, αλλά εν εκαταχράστηκα εκαταμμύρια του δημοσίου! ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ ΠΙΟΝ ΕΛΕΟΣ! Ελάλεν εκέινος ο γέροντας Παρθένιος ότι κανείς δε είναι τέλειος. Μα το μη-τέλειος και το ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΜΠΕΤΑΛΛΕΥΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ που θα εταίριαζε σε πολλούς από αυτούς έχει ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Αυτά βλέπω εγώ και για αυτά θα γράφω.

Cake μου πάντα με πιάνεις. Και εγώ βλέπω ότι είναι πηγή άντλησης παρηγοριάς η πίστη, ως ένα σημείο όμως. Άμαν πάει κανείς στην άλλη όχθη (μην πληγώνεις τους πεθαμένους, να εξομολογείσαι και να συμμετέχεις στα μυστήρια της εκκλησίας για να είναι καλά, μιλά μου ο πεθαμένος, μιλά μου ο θεός) πράματα που ακούει σε τέτοιες εκπομπές μια μάνα που πρόσφατα έχασε το παιδί της και αναρωθκιέται γιατί τζείνη ένεν άξια να μιλά στο παιδί της και να το ακούει, τότε μιλούμε για ψυχοπάθεια εκ μέρους αυτών που τα λένε και για πρόκληση ψυχολογικών τραυμάτων τουλάχιστον στη μάνα τζείνη. Και ναι όπως είπες για τις παραποθκιές, εγώ προσωπικά εν μπορώ να παίζω πελλό στα κακά, και όχι απλά κακά, τα ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ, όπως αυτά που είδα στη συγκεκριμένη εκπομπή και αυτά που ανέφερες εσύ.

Osr με κάλυψε βασικά ο Διαγόρας στο προηγούμενο ποστ που σου απάντησε. Αλλά θα σου απαντήσω και προσωπικά. Αγνωστικιστής μάλιστα. Δεν απορρίπτεις τίποτα; Δηλαδή όλα αυτά που είχε η συγκεκριμένη εκπομπή εσύ θα τα εδεχώσουν ως υγιή εναλλακτική ανθρώπινη συμπεριφορά; Τι το ψάχνω λες; Καλά εσύ δεν μου έσυρες εμμέσως πλην σαφώς σε προηγούμενα ποστ τι κάμνω για να αλλάξω τα κακώς κείμενα; Δηλαδή με το να κάτσω και να σκάσω σε τούτο το ΨΥΧΟΠΑΘΗΤΙΚΟ σιόου ξεπουλήματος με τη δικαιολογία «τι το ψάχνεις» για σένα εν πιο αποδεχτή συμπεριφορά;
«στα @@ μου εν τέλει, κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό για μένα και για τους άλλους γύρω μου τζαι κανεί» λες. Και αυτοί όλοι που βγαίνουν και λεν ότι πρέπει να εξομολογείσαι και να κοινωνείς δυο φορές το μήνα τουλάχιστον για να πας στον παράδεισο, αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό κάνουν, όπως και όλα τα «πρόβατα» που κατηγορείς στο μπλογκ σου ενίωτε. Και για ποιους γύρω σου σταματάς να ενδιαφέρεσαι μάνα μου; Μέχρι που φτάνει το ενδιαφέρον σου εσένα; Έπεσες στη μεγαλύτερη παγίδα του σχετικισμού του αγνωστικισμού σου από ότι φαίνεται. Με το συμπάθειο,
«το θέμα τώρα είσαι εσύ, ασκείς ένα λειτούργημα και επηρεάζεις ψυχές παιδικές» Μια διευκρίνηση για τούτην την παστίλια. Υπόψην ότι οι παιδικές ψυχές δεν έχουν επαφή ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΝΑ στη ζωή τους. Φέρνουν μαζί τους ένα χαρακτήρα που εδιαπλάθηκε στα 3 τους και τις ιδέες του κοινωνικού τους οικογενειακού περιβάλλοντος. Τώρα όσον αφορά αν τους περνώ εγώ δικές μου απόψει:Οι απόψεις μου για το θέμα της θρησκείας, μέσα στην τάξη την δική μου παραμένουν σε προσωπικό επίπεδο, αυτό δεν λέω και έφκαλε η γλώσσα μου μαλλιά;;; . Προσωπικά κύριε osr ούτε λέω, ούτε επιβάλλω σε κανένα μαθητή την άποψή μου περί θρησκείας , αυτό το κάμνει πολύ καλά το μάθημα των θρησκευτικών, και οι γονείς τους, και η εκάστοτε ενορία, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τα μωρά τους χριστιανόπουλα και τα βαφτίζουν πριν καν μιλήσουν και τους διδάσκουν την χριστιανική πίστη ως αναμφισβήτητη αλήθεια.
«όταν δεν υπάρχει κάτι απλά το προσπερνάς ή μάλλον δεν το βλέπεις αφού δεν υπάρχει» ΜΑ ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΑΣ ΤΩΡΑ; Το πρόβλημα μου εμένα εκατάλαβες να εν με κάτι ανύπαρκτο; Τούτα ούλλα που συμβαίνουν περί θρησκείας ένεν οι άνθρωποι που τα πράττουν και τα λένε; Καλείς με να σωπάσω εμένα και τον υπόλοιπο κόσμο για χάρην ποιου; Θεωρείς ότι η θρησκεία έπρεπε να έχει διαφορετική αντιμετώπιση, όταν αποτέλεσμα της είναι όοοολα τα κακά που περιγράφω σε τόσες αναρτήσεις και τόσα σχόλια σε άλλα μπλογκ;
Και εν κατακλείδι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ! Κάποιο άνθρωποι λειτουργούν πιο σωστά που κάποιους άλλους. Και ναι εγώ πιστεύω ότι είμαι σωστή τουλάχιστον σε ένα πράμα σε σχέση με όλους τους θρησκευόμενους: Δεν επιβάλλω σε κανένα τις προσωπικές μου πεποιθήσεις, ειδικά σε μωρά! Και αποφάσισε, χαλαρά ή όχι; Επειδή τη μια λαλείς μας να ξυπνήσουμε που το παχνί που μας έμπλεξαν κάποιοι (τους αναφέρεις στον μπλογκ σου), που την άλλη λαλείς μας να προσπερνούμε αυτά που μας ενοχλούν, εφόσον εμείς και οι «γύρω μας» είμαστεν «καλά». Αναμένεις, αναμένεις.. να σου θέσω και άλλα θέματα προς αμφισβήτηση για χάρην της αμφισβήτησης; Να με συγχωρείς, όρεξη για επιχειρηματολογία ατόμων που χρήζονται επαναστάτες (του καναπέ) εν έχω.

Ανώνυμος είπε...

χωρίς να θέλω να καταχραστώ τον χώρο το βάζω και εδώ αφού μου απάντησες και εδώ

αυτό που ήθελα να θίξω δεν είναι την καυστηρίαση που ασκείς στην όποια ηλίθια εκπομπή για την οποία συμφωνώ απολύτως σε όσα έγραψες

η αναφορά μου στον τύπο με τα μαύρα κλπ αυτό ακριβώς είχε σκοπό

τις προσωπικές αναφορές κλπ θα τις προσπεράσω όχι για κανένα άλλο λόγο απλά γιατί δεν έχουν κανένα νόημα

έχω συμμετάσχει σε πολλά φόρουμ όπου έγινε αυτό και δεν έβγαλε πουθενά οπότε είπα να μην μπαίνω σε αυτή την διαδικασία αλλά να απαντώ επι της ουσιας

σέβομαι απόλυτα όλα αυτά που επιλέγεις να αμφισβητήσεις και θεωρείς σημαντικά και σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να σε θίξω

η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, συμφωνώ απολύτως και συμφωνώ και με όσα γράφεις για τις θρησκείες το θεό κλπ

απλά αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι κατά την δική μου γνώμη (ενδεχομένως λανθασμένη) το να κολλά κάποιος σε πράγματα που δεν αλλάζουν, όπως δηλαδή την ανάγκη του ανθρώπου

να πιστεύει σε κάτι, κάποιον, κάποια κλπ είναι ματαιοπονία

και στην τελική αυτό δεν έχει και τόση αξία (πάντα κατά την δική μου γνώμη) γιατί όπως έγραψα και πριν

"ο πλείστος κόσμος βιώνει την όποια θρησκεία του σερβίρουν σαν ένα κοινωνικο ιβεντ, όπως σε όλα υπάρχουν και οι χαρτ κορ"

εκεί πήγαινε το χαλαρά που είπα, δηλαδή στο θέμα της θρησκείας

ο κόσμος επί της ουσίας αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει την θρησκεία σαν ένα κοινωνικό μαστ και σε πολύ μεγάλο ποσοστό δεν ταυτίζεται με ακραίες απόψεις και συμπεριφορές

κατά την δική μου γνώμη αλλού είναι η ουσία αν θέλει κάποιος να επιφέρει κάποια αλλαγή

ασχέτως αν κάποιος πιστεύει στον βούδα στον ρα στον χριστό (μέσα στα κοινωνικά πλαίσια που ανέφερα πιο πάνω) κλπ

σημαντικό για μένα είναι αυτός να είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται και νοιάζεται για τον συνάνθρωπο του και για το κοινό καλό

να είναι δηλαδή πολίτης και όχι ιδιώτης (idiot το κράτησαν οι εγγλέζοι)

να μην είναι εγωιστής και να πατά επί πτωμάτων για την πάρτη του και μόνο

χριστιανός ξεχριστιανός μουσουλμάνος ξεμουσουλμάνος δύο είδη ανθρώπων υπάρχουν στον κόσμο

πλούσιοι και φτωχοί

αν αυτό γίνει αντιληπτό ό,τι και να πιστεύει ο φτωχός θα ξεσηκωθεί κατά των εξουσιαστών του

η θρησκεία είναι και αυτή ένα μέσο των λογής λογής εξουσιαστών χαλιναγώγησης των μαζών και από αυτή την άποψη συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις πάνω σε αυτό

απλά πιστεύω ότι η ανάγκη αυτή του ανθρώπου να πιστεύει κάπου δεν πρόκεται να εξαφανιστεί ποτέ

μπορεί να κάνω και λάθος........

Ασυγχώρητη είπε...

"απλά αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι κατά την δική μου γνώμη (ενδεχομένως λανθασμένη) το να κολλά κάποιος σε πράγματα που δεν αλλάζουν, όπως δηλαδή την ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι, κάποιον, κάποια κλπ είναι ματαιοπονία"

Εγώ αμφισβητώ αυτήν την ανάγκη. Εγώ άλλαξα. Συγνώμη εγώ δεν υπάρχω τώρα εδώ και σου λέω ότι δεν έχω τέτοιαν ανάγκη; Και σαν εμένα και άλλοι άνθρωποι δεν έχουν την ανάγκη αυτή. Με την ίδια λογική και εσύ να μην κατηγορείς για παράδειγμα την τάση του ανθρώπου για εύκολο χρήμα, αφού "δεν μπορεί" να αλλάξει, είναι ματαιοπονία με την σημασία που το θέτεις. Αν το πιάμε και παραπέρα, γιατί να μιλάμε για την φτώχια και το πολιτικό χάος στις τριτοκοσμικές χώρες και το χρέος του δυτικού κόσμου προς αυτές, εφόσον είναι πράγμα που είναι δύσκολο εώς αδύνατο να αλλάξει; Είπα σου, ο αγνωστικισμός σου οδηγεί σε σχετικισμό: Όλα είναι σχετικά, δηλαδή, δεν βαριέσαι ρε μαλάκα, 'εμείς" να μαστεν καλά και ας κουρεύονται οι υπόλοιποι. Επειδή καταλαβαίνω ότι κατά βάθος δεν είσαι γραψαρχίδης, όπως εδήλωσες στο προηγούμενο σχόλιο, ξανασκέφτου το πριν μιλήσεις για κόμπλεξ και κολλήματα άλλων, πού μπορεί εσύ τελικά να κολλάς.

"οκ, όλοι μας κουβαλούμε τον εαυτό μας με τις ανασφάλειες του, τα κολληματα του κλπ κλπέχεις φάει ένα κόλλημα με τον α-θεο κλπ κλπ και δεν λέει να ξεκολλήσει"

Στο προηγούμενο σου σχόλιο εμμέσως μιλάς για προσωπικό μου κόλλημα και ανασφάλεια αν δεν κάμνω λάθος. Το ίδιο μπορώ να πω για σένα δηλαδή και τη δική σου θεματολογία; Θα σου άρεσε να πω ότι είσαι κολλημένος με την ιδέα κατάχρηση δημοσίου χρήματος από τους πολιτικούς; Δεν το νομίζω. και ούτε θα στο έλεγα ποτέ έτσι και αλλιώς. Είπε το και ο Διαγόρας και πέρνω το θάρρος να αναδημοσιεύσω σχόλιο του από προηγούμενο ποστ για το τι επιλέγει ο καθένας να ασχολείται.

"Είναι ξέρεις, άκρως ειρωνικό, osr, ότι έρχεσαι εδώ και μας πουλάς φτηνιάρικη αμφισβήτηση της αμφισβήτησης επειδή εμείς επιλέγουμε να μιλάμε ενάντια σε κάποια βλακώδη νοοτροπία του πόπολου που συντηρεί μία κάστα χαραμοφάηδων η οποία μας αφαιμάσσει, ενώ στο δικό σου blog φιγουράρει πρώτο θέμα βιντεοκλίπ με τίτλο "Η σιωπή των αμνών" το οποίο επίσης μιλάει ενάντια σε κάποια βλακώδη νοοτροπία του πόπολου που συντηρεί μία κάστα χαραμοφάηδων η οποία μας αφαιμάσσει.

Αποφάσισε τι θα κάνεις: είτε θα χωθείς ακόμα πιό βαθιά στις πτυχές του καναπέ και θα κρατάς το στόμα σου κλειστό όταν υποψιάζεσαι πως κάποιος τσίφτης πάλι σε έπιασε μαλάκα, είτε θα επιλέξεις να καταδεικνύεις τα κακώς κείμενα όταν τα βλέπεις. Στην πρώτη περίπτωση, κράτα το στόμα σου κλειστό όσο αφορά εκείνους που επιλέγουν να κάνουν (ή να λένε έστω) κάτι για την κατάστασή τους. Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης κράτα το στόμα σου κλειστό όσο αφορά εκείνους που έχουν επιλέξει κάποια διαφορετική κατηγορία κακώς κειμένων από αυτήν που έχεις επιλέξει εσύ.

Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για εσένα, osr, αλλά και για τον οποιονδήποτε, καθώς υπάρχουν αρκετά κακώς κείμενα σε αυτό τον κόσμο ώστε ο καθένας μη-λοβοτομημένος να έχει κάτι με το οποίο μπορεί να καταπιαστεί. Απλά εσύ τυγχάνεις αυτή τη στιγμή να είσαι τρανταχτή περίπτωση και ιδανικό παράδειγμα λόγω του βιντεοκλίπ που δημοσιεύεις. "

Δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα από αυτά που είπε ο Διαγόρας και όχι για σένα προσωπικά μόνο osr αλλά γενικά σε όσους αναρωτιούνται γιατί γράφω εγώ ή άλλοι για τη θρησκεία. Αυτά για να ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Μεν ανησυχείς διάσπορε εκτιμείτε η προσπάθεια σας για αφελληνισμό(την κακη επιρροη των κακών Ελλήνων)!
Αλλά εν θα σας πέρασει...

braintrap έτσι ένει τούτοι αναφέρονται στον Χριστό μόνο όταν λένε χριστο-φιας.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητή ασυγχώρητη

έχεις δίκαιο όπως και ο διαγόρας, ήταν λάθος μου το γεγονός ότι σχολίασα επικριτικά την θεματολογία σου

στο κάτω κάτω αυτά σε απασχολούν και αυτά γράφεις, όπως εγώ ακριβώς ασχολούμαι με αυτά που γράφω

άλλωστε αυτό το επεσήμανες και σε άλλα ποστ σου

είμαι ασυγχώρητος ;)

δεν έχω κακές προθέσεις και δεν το κάνω σκόπιμα, είμαι παρορμητικός και κάποτε αυτό βγαίνει σε κακό για τους απέναντι μου

Ασυγχώρητη είπε...

Ανώνυμε το άλλο με τον Πόμπο το ξέρεις; Όι τίποτε άλλο, να πω και εγώ τίποτε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ . Τόσα που εγράφτηκαν δαμέ ο Διάσπορος σε επείραξεν. (Κάτω τα χέρια από τον καλλιτέχνη μας!)

Osr, είπα σου, δεν πιστεύω ότι είσαι γραψαρχίδης όσο θέλεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι :P Το γεγονός ότι παραδέχεσαι ότι με αδίκησες δείχνει το άλλωστε.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν είσαι άθεος ακόμα; Ίσως χρειάζεσαι λίγο χρόνο; Έλα έλα αστειεύομαι.. ;)

Κατά τα άλλα αν ενοχλείσαι ιδιαίτερα με το θεματολόγιο του μπλογκ μου μπορείς πολύ απλά να μην το επισκέπτεσαι. Και το ξαναγράφω αυτό γιατί από ότι φαίνεται πρέπει να το λέω συνέχεια, όχι για σένα μόνο, αλλά γενικά για όσους ενοχλούνται και θίγονται από όσα γράφω. Έχω άλλωστε στη δεξιά στήλη του μπλογκ 2 προειδοποιήσεις, που μπορεί να φαίνονται χιουμοριστικές, κατά τα άλλα είναι πολύ πολύ πραγματικές.

Ανώνυμος είπε...

Τον χριστιανισμό εγώ αρνήθηκα τον λόγο συνήθειας. Ακούεται νάκκον παράξενο αλλά εννα το εξηγήσω. Τελευταία φορά που επήα εκκλησία ήταν όταν επέθανε η γιαγιά μου. Μετά που την μιαν ο στρατός, που την άλλη οι σπουδές τζιαι η παρέα μου που ήταν ούλλοι κουρούπεττοι απομάκρυναν με που τούτους τους κύκλους (της εκκλησίας τζιαι των pash-πιστών).
Η μόνη ώρα που εσκέφτουμουν τον χριστιανισμό ήταν όποτε αθθυμούμουν την γιαγιά μου. Εσκέφτουμουν ότι είμαι πολλά μαλάκας αφού ενώ ήμουν το καλύτερο της αγγόνι ποττέ εν επήα να της ανάψω το καντύλι ή να προσευχηθώ για κείνη, τζιαι ένιωθα άσχημα. Μετά αθθυμούμουν το σώμα της την ώρα που την εθάφκαμε τζιαι κείνο το περίεργο αίσθημα που είχα. Ενώ ούλλοι εκλαίαν εγώ τίποτε. Εγεμώσαν τα μάθκια μου ύστερα που 2-3 μέρες όταν εσυνειδητοποίησα ότι εν θα την ξαναδώ τζιαι να της μιλήσω κτλ. Κείνη την ώρα όμως αθθυμούμαι πως το μόνο που σκέφτουμουν ήταν ότι κείνο το πράμα που θάφκαμεν εν ήταν η γιαγιά μου. Εν μου έφκαλλεν τίποτε.. Η γιαγιά μου επέθανε. Σιγά σιγά άρκεψα να θεωρώ ηλίθιο το ότι υπάρχει παράδεισος τζιαι κόλαση τζιαι παν τζιαμέ οι ψυχές. Ας πούμε ποιος ο λόγος; Εν τζιαι αλλάσει τίποτε. Εγώ τη γιαγιά μου εννα την αθθυμούμαι πάντα όπως ήταν ψυχή τζιαι σώμα ένα τζιαι να χαμογελώ. Έκαμε τον κύκλο της, έζησα ένα μέρος του και τέλος. Εν χρειάζομαι παραδείσους τζιαι πράματα για να νιώθω πιο καλά. Έχω τις αναμνήσεις μου!
Με το που απαρνήθηκα την μεταθανάτιο ζωή άρκεψα τζιαι εθορούσα πιο καθαρά(ή τουλάχιστον έτσι θεωρώ). Βάλε τζιαι ούλλα τα παρατράγουδα που άκουα για τους παπάδες συν τζιαι κάτι έρευνες που θκιέβασα για brainwash επείστηκα τέλεια πως τούτα ούλλα εν μπαρούφες για εκμετάλλευση.

Κάπου δαμέ εξεκίνησεν τζιαι η σύγχυσης. Αφού εν είμαι χριστιανός ορθόδοξος τί είμαι; Ελαλούσα τζιαι λαλώ άθεος. Χωρίς να το καταλάβω ούλλοι μου οι πιο πρόσφατοι παρέες εν άθεοι... Ως δαμέ οκ! Μετά ανακάλυψα πως υπάρχει ολόκληρο κίνημα άθεων τζιαι έσπασεν μου την που τούτοι ούλλοι ήταν τόσο πωρωμένα ενάντια στον χριστιανισμό. Τι εννοώ με την φράση έσπασεν μου την; Επαρατήρησα ότι πολλοί που δηλώνουν άθεοι εν το κάμνουν επειδή όντως νιώθουν οκ, γεμίζει τους τζιαι ολοκληρώνει τους η φάση ότι δεν υπάρχει θεός αλλά επειδή επαρασυρθήκαν να το πω που άλλους άθεους που τους εσύραν 2-3 επιχειρήματα τζιαι εκάμαν τους να αμφισβητήσουν τον χριστιανισμό.

Κάπου δαμέ πιστεύκω εν τζιαι το κλειδί της όλης υπόθεσης. Άλλο πράμα να αμφισβητείς τον χριστιανισμό τζιαι άλλο να είσαι άθεος. Για αυτόν έγραψα τζιαι το προηγούμενο μου σχόλιο με έτσι ύφος. Προφανώς εν εσχολίαζα το ποστ της ασυγχώρητης αλλά απευθύνουμουν σε τούτους ούλλους που ενώ δηλώνουν άθεοι το μόνο τους επιχείρημα ένι οι κλεψιές μες τες εκκλησίες τζιαι ο εφραιμ. Ότι εν αξίζει δηλαδή τούτη η θρησκεία γιαυτό ας γίνουμε άθεοι. Μα τούτα ούλλα εν νομίζω να σβήνουν τον φόβο του μετά... "-Μα αν τελικά υπάρχει θεός τζιαι εγώ απαρνούμαι τον;" Μπορεί δηλαδή να δηλώνουν άθεοι αλλά στην ουσία (για μένα τουλάχιστον) εν υποκριτές. Αδρώποι που ενεν πρόθυμοι να ρισκάρουν τζιαι τα αφκά τζιαι το καλάθι.

Κλείνω με το ότι ακόμα τζιαι τωρά είμαι συγχυσμένος με το πως πρέπει να ενεργώ. Να προσπαθήσω δηλαδή να κάμω τους κοντινούς μου να δουν τα πράματα που την δική μου οπτική μερκάν ή να σεβαστώ ότι έτσι έμαθαν να ζουν τζιαι ότι αντλούν δύναμη που τον θεό τους τζιαι να τους αφήσω στην ησυχία τους;

[σορρυ αν εν άκυρος ο τόπος που κάμνω ποστ τούτο το σχόλιο αλλά έγραψα το πιον τζιαι βαρκούμε να σκεφτώ που πρέπει να το βάλω]

Ασυγχώρητη είπε...

braintrap καταρχήν να σε ευχαριστήσω που εμοιράστηκες τις σκέψεις σου στο μπλογκ μου. Είπες κάτι πολύ σημαντικό για τη γιαγιά σου, κάτι που νιώθω και εγώ για όσα αγαπημένα πρόσωπα έχασα. Οι αναμνήσεις. Τούτο που μας μένει και μας φέρνει στο νου ανθρώπους που εχάσαμε.
Όσον αφορά τον αθεισμό, αυτός δεν στρέφεται ενάντια σε συγκεκριμένη θρησκεία, αλλά σε όλες. Οι λόγοι που ένας είναι συνειδητοποιημένος άθεος δεν είναι μόνο τα εφραιμιδικά. Δεν εξύπνησα για παράδειγμα εγώ μια μέρα και είπα, μα για δες τούτα ούλλα που κάμνουν οι παπάες και ας γίνω άθεη. Προσωπικά εμεγάλωσα σε οικογένεια με παπά, και μάλιστα ένα παπά από εκείνους που ότι κηρύττουν κάμνουν το.

Η αθεία δεν στρέφεται εναντίον του χριστιανισμού, μόνο. Εξ ορισμού της είναι αντίθετη με κάθε θρησκευτικό δόγμα. Προφανώς νιώθεις ότι οι άθεοι φίλοι σου ή γενικά η άθεοι που ξέρεις στρέφονται εναντίον του χριστιανισμού, εφόσον εκείνη την θρησκεία γνωρίζουν καλύτερα από όλες εκείνη έχουν μελετήσει και για κάποιους λόγους ο καθένας έχει καταλήξει να πιστεύει ή να μην πιστεύει.

Προσωπικά μιλώντας, και το ανέφερα στο παρελθόν, αν υπάρχει τέτοιος θεός όπως τον ορίζει οποιαδήποτε πίστη, εγώ αρνούμαι να πιστέψω. Και έχω αναλύσει τους λόγους σε παλαιότερα ποστ.

Εμένα σκοπός μου δεν είναι να κάνω κανένα να αλλάξει γνώμη. Ούτε του παππού μου έκατσα ποττέ να του εξηγήσω γιατί είμαι άθεη. Σέβομαι την επιλογή του καθενός να πιστεύει ότι θέλει, στον προσωπικό του χρόνο και χώρο, αυτό που άλλωστε κάμνω και εγώ. Και απαιτώ, δεν ζητώ απλά, να κάμνουν και οι άλλοι το ίδιο για μένα.

Θα επανέλθω αργότερα για τα υπόλοιπα γιατί δεν έχω χρόνο. Δεν καταχράζεσαι χώρο. Χαρά μου.

Αχάπαρη είπε...

vasika to sigma genika provallei ton xristianismo me tetoio tropo oste na odigei ton theati sta akra. dld i tha peis eimai fanatika iper i fanatika enantiwn mesi katastasi en nomizw na iparxei. en kserw an tous fernei tiletheasi touto to prama alla thewrw to polla ftino. en mporeis na ekmetalleuesai etsi ena toso euaisthito thema opos tin thriskeia tziai na dimiourgeis lanthasmenes entipwseis ston kosmo. kanenas en tha paei stin kolasi as poume giati en eipe epses 30 fores to pistuew, oute epeidi itan kiriaki tziai en epie ekklisia. o Theos en gia olous enen pronomoio kanenos tziai an theleis pisteueis an den theleis en pisteueis. as simple as that!

Diasporos είπε...

asixoriti
..εγώ του έφταιξα του ανώνυμου γιατι είπα το συντομότερο αλλα καυστικότερο σχόλιο....