Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους

Σήμερα έκατσα μετά από ένα αιώνα να συγυρίσω μια κάσια από παιδικά βιβλία που ήθελα να κρατήσω από το πατρικό μου, εφόσον το παιδικό μου δωμάτιο με τη βιβλιοθήκη μου έχει μετατραπεί σε γυμναστήριο-dressing room, εδώ και λίγα χρόνια.

Βρήκα που λέτε μια σειρά παραμυθιών η οποία ήταν αγαπημένη μου EVER. Ονομάζεται ο Παραμυθένιος Κόσμος του δάσους και αποτελείται από 6 βιβλία.
1. Οι κάτοικοι του δάσους
2. Στη χώρα των νάνων
3. Έρχονται οι γίγαντες
4. Οι Νεράιδες του δάσους
5. Τα μεγάλα ζιζάνια
6. Η παράξενη χώρα


To εξώφυλλο του πρώτου τόμου, "Οι κάτοικοι του δάσους"

Θυμούμαι ότι την εκράτησα με το σκεπτικό ότι θα ήθελα μια μέρα τα δικά μου παιδιά να την έχουν. Πρέπει να είχα διαβάσει πάνω από εκατό φορές το καθένα, χαζεύοντας κάθε φορά για πάααρα πολλή ώρα την κεντρική εικόνα κάθε κεφαλαίου (είναι χαρακτηριστική eightίλλα η εικονογράφηση τέτοιων βιβλίων). Μόνο από εκείνη την εικόνα έπαιρνα έμπνευση για δικές μου ιστορίες και καθόμουν με τις ώρες και εφαντάζουμουν πιθανά σενάρια εξέλιξης των ηρώων και των περιπετειών τους.

Έκατσα και τα εμετροφυλλούσα και εσυγκινήθηκα. Είναι απίστευτο πόσες αναμνήσεις έχω από αυτές τις ιστορίες. Και τις θυμάμαι ό λ ε ς! Δε θα ξεχάσω που έλεγα στον παπά μου ότι το όνειρο μου ήταν να φτιάξω μια πόλη από παγωτό και γλυκά και να κάνω τσουλήθρες σε μπισκοτένιες στέγες, κάτι που έγινε σε μια ιστορία του 2ου βιβλίου. Ή τους κροκόσαυρους από το 6ο βιβλίο, οι οποίοι έμοιαζαν με κροκόδειλους αλλά σε κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα, και όταν ήταν ακόμα μικροί, πριν βγάλουν δόντια, σφύριζαν μελωδικά σαν αηδόνια.

Ο συγγραφέας είναι ο Τόνυ Γουλφ και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Στρατική. Πραγματικά, αν πουλιέται ακόμη αξίζει τον κόπο να την αποκτήσετε, ακόμη και αν δεν έχετε παιδιά! Στην επόμενη μου επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο θα ψάξω να αποκτήσω μιαν ολοκαίνουρια σειρά, έτσι να μας βρίσκεται. Θεωρώ ότι τέτοια παραμύθια είναι ένα από τα ωραιότερα δώρα που μπορείς να κάμεις σε ένα παιδί. Ειδικά στην τωρινή εποχή!

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την εικονογράφηση του εξωφύλλου φαίνεται προσεγμένη δουλειά.

Unknown είπε...

Ρεεεε εθκιέβασα τα τζι εγώ τούτα! Έσιεις δίκαιο, ήταν πολλά ωραία..

Proud Weirdo είπε...

είχα τα τζαι γω!! τζαι τόσο τα αγαπούσα που εφύλαξα τα :) ωραίες αναμνήσεις!

Rosa Damascena είπε...

είχαμε τα τζαι εμείς τούτα ούλλα που λαλείς...Αλλά η μάμμα μου έδωκε τα ούλλα στην προδημοτική που επιένναμε, όταν ήμασταν ακόμα δημοτικό... Κρίμα... :/

Ξενοφίλιος είπε...

omg...Μόλις με έκαμες να σβήσω μπροστά στο laptop, να κάμω mini time travel τζιαι να επανέλθω σε μερικά νανοδευτερόλεπτα!! Μιλούμεν νιώθω λες τζιαι εν που προηγούμενη ζωή! Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ που μας τα θύμησες!!

Ξενοφίλιος είπε...

Υ.Γ. Υπάρχει 7&8 αν ενδιαφέρεσαι! =)

http://www.e-shop.gr/search_book.phtml?seira=%CF%2520%D0%C1%D1%C1%CC%D5%C8%C5%CD%C9%CF%D3%2520%CA%CF%D3%CC%CF%D3%2520%D4%CF%D5%2520%C4%C1%D3%CF%D5%D3

Δρακουλίνα είπε...

Ήταν τα αγαπημένα μου βιβλία :)

Ασυγχώρητη είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Ευχαριστώ Ξενοφίλιε για την πληροφορία!! Θα τα ψάξω από σήμερα να τα βρω, αν υπάρχουν σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Wow, surprise sequels! Δεν είχα ιδέα!!!

Heatjo είναι εξαιρετική η εικονογράφηση και νομίζω το καλύτερο χαρακτηριστικό των βιβλίων.

Τσαρτελλούι, Proud Weirdo και Δρακουλίνα ήταν από τα καλύτερα παιδικά!!

Rosa Damascena, φτάνει που αφήκαν σου καλές αναμνήσεις!

Eólica είπε...

Τούτα νομίζω είσιεν τα η βιβλιοθήκη του σχολείου μας τζιαι ήθελα τα για σπίτι αλλά είχαμεν τόσα άλλα που, καταλαβαίνεις! Για τα δικά μου παιδιά πάντως σίγουρα θα παίρνω βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, ο άνθρωπος είναι κορυφή!

Ασυγχώρητη είπε...

Eolica βέβαια ο Τριβιζάς είναι τοπ. Όταν είχα πρώτη τάξη, έφκαλα τα γράμματα που τα παραμύθια του, επροτιμούσα τα που το βιβλίο του σχολείου. Εννοείται ότι κάμνω δώρο βιβλία του σε ούλλα τα φιλικά μωρά μας τζαι τωρά πρέπει να κρατώ λοαρκασμό σε ποιον έδωκα τι για να μεν τα κάμνω διπλά. :P

Leni είπε...

Ρεεε ήβρα τζαι 'γώ πρόσφατα κάποια βιβλία της παιδικής μου ηλικίας και έχεις δίκαιο, θυμάσαι ούλλες τες λεπτομέρειες, αφού τα έχεις διαβάσει αμέτρητες φορές! Φυσικά, η μάνα μου έστελνε μας στο δωμάτιο μας "να θκιαβάσουμε κανένα βιβλίο". Τωρά...

Dreamer είπε...

ε8κιαβαζα τα τζιε εγω!!! σιουρα καπου ειναι κομα, αποκλειεται να πεταχτηκαν! μανα μου ρε! θα συμφωνησω με τον ξενοφιλιο δαμε.
γιατι νιωθω οτι εφααν με τα χρονια τωρα!

Ασυγχώρητη είπε...

Leni εμένα έβαλεν με να θκιαβάζω τζαι της αδερφής μου της μικρής στο δωμάτιο! Τζαι ο παπάς μας εθκιάβαζε μας τους μυστικούς 7 ή τους τρεις ντετέκτιβ με τον Άλφρεντ Χίτσκοκ τη νύχτα τζαι άφηνε μας σε σασπένς. Το καλό του να είσαι παιδί εκπαιδευτικού..αναπτύσσεις μια καλή σχέση με τα βιβλία!

Dreamer ήμασταν πολλά μιτσιοί τότε οπότε δεν μας φάν ακόμα :PPP

Ανώνυμος είπε...

έχεις πολλή δίκαιο! εν το καλύτερο δώρο! εγώ κάθε φορά που λαλώ να συγυρίσω το δωμάτιο μου κολλώ σε τούτα τα παραμύθια που με γεμόνουν αναμνήσεις τζιαι παιδικά όνειρα τζιαι εν υπέροχο!!

shooting star είπε...

ta eixa kai ego kai ta latreua . ti mou thimises tora. na psaxo mipos ta vro.thimoume se ena poy ixe ena spiti ton nanon mesa sto dentro kati etsi. elatrevato

Ανώνυμος είπε...

Πουλά τα το βιβλιοπωλείο Αγρότης στη Λευκωσία 3 ευρώ το ένα. Ήταν από τα αγαπημένα μου. Εγόρασα τα πρόσφατα του γιού μου ΟΥΛΛΑ! :)

Ανώνυμος είπε...

απιστευτο ιλλουστρεϊσον.
Είχα το ένα με τον κατσόσχιρο τζε το άλλο με τους νάνους. Για ώρες εχάζεφκα τες λεπτομέρειες, την ιστορία δεν την εθκιάβασα ποττέ

κωλάντερο

Ανώνυμος είπε...

Τα λατρευω!

Unknown είπε...

Προσφατα επανακυκλοφόρησαν από τον εκδοτικό οίκο τα δυο πρώτα τεύχη.